Închide meniul
Video

România poate avea doi Popovici campioni olimpici! Marele vis al săritorului de la mare înălțime, Constantin Popovici EXCLUSIV

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 30 august 2022, 20:36

Constantin Popovici vrea să fie campion olimpic

Constantin Popovici, în timpul unui interviu pentru as.ro / as.ro

Constantin Popovici și David Popovici s-au întors cu aur pentru România de la Europenele de la Roma. Putem avea doi Popovici medaliați cu aur și la Jocurile Olimpice. Săritorul de la mare înălțime speră ca în 2028 sportul pe care-l practică sa fie primit la Olimpiada.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Constantin Popovici e primul campion european la sărituri de la mare înălțime. El a sărit pentru aur la Roma de la 27 de metri. Ultima medalie strălucitoare a venit în week-end, când a sărit de pe podul-monunment istoric de la Mostar.

„Sunt foarte fericit pentru că sunt primul campion european de High Diving. Am cam 25 de ani de sărituri în apă, jumate de viață de om. Știu că e propus pentru Jocurile Olimpice de la Paris, dar deocamdată e posibil să fie doar un test event. Și daca totul e ok, posibil ca în 2028, la Los Angeles, să fie oficial.”

(n.r. – mai sari pana în 2028, să prinzi Jocurile? ) De ce nu? Mă antrenez tot timpul, am grijă de corpul meu și asta mă poate ține în sportul de performanță până în 2028 fără nicio problemă”, a spus Constantin Popovici, în exclusivitate pentru as.ro.

Constantin Popovici și David Popovici s-au întors cu aur pentru România

La Roma, Popovici de la sărituri a luat un aur, David Popovici de la înot a luat două medalii de aur.

Reclamă

A fost foarte frumos la Roma, mă bucur pentru că David Popovici că a luat două medalii de aur și mai ales că a bătut recordul mondial, e un fenomen. Mă bucură coincidența de nume. Foarte multă lume m-a întrebat daca suntem frați. Suntem prieteni, ne cunoaștem de ceva timp de la bazin.

Am vazut tot felul de meme-uri, sau cum se zice, pe Insta referitor la numele nostru: unul e nascut in Romanai, si celalalt, unul a fost la europene, si celalalt, unul a luat locul intai, si celalalt si asa mai departe”, a mai spus Constantin Popovici.

David Popovici a luat lecții de la Constantin Popovici

Constantin Popovici l-a învățat si pe David Popovici să sară în apă.

Reclamă 4 / 0/3

„La Bacău, acum câteva luni, era la Campionatul Național, eu eram în cantonament, și m-a rugat să mă uit un pic la el cum sare de la 5 metri. Și cum a fost? A fost ok pentru un înotător, dar de plăcere, normal”, a încheiat Constantin Popovici.

David Popovici a avut numai două zile de vacanță după ce a scris istorie la Campionatele Europene de la Roma

Chiar dacă a avut numai două zile libere, campionul nostru spune că au fost de ajuns pentru a-și da „restartul” de care avea nevoie înaintea Mondialelor de la Lima:

„Nu mi-am propus nici pentru celelalte competiții, dar s-a întâmplat (n.r. – să bată recorduri). Dacă o să se întâmple și acum, super! Mi-am dat fix restartul de care aveam nevoie, am avut două zile să mă odihnesc”, a spus David Popovici, la plecarea din România.

În plus, David Popovici a avut o nouă reacție la adresa publicului de la Roma, care a creat o atmosferă superbă la Campionatele Europene. Campionul nostru știe că se află în centrul atenției și spune că acest lucru nu îl va distrage din drumul său:

„A fost extraordinar (n.r. – la Campionatele Europene de la Roma). Iar să înoți în fața a 7 mii de oameni, câți erau în tribună, pentru un înotator e ceva nou și ceva foarte tare! Deși ochii sunt pe mine, știu ce să fac. E distractiv să câștigi, nu e distractiv să pierzi”, a mai spus sportivul de 17 ani.

Recomandări
  • România poate avea doi Popovici campioni olimpici
  • Visul săritorului de la mare înălțime, Constantin Popovici, e un aur olimpic

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 13:33 EXCLUSIV AS.ro LIVEExpertul din fotbal care crede că Adrian Mutu a fost „lucrat” de jucătorii lui CFR Cluj: „Nu au vrut să joace” 12:52 Dennis Man şi-a decis viitorul! Unde va evolua românul din sezonul viitor 12:18 EXCLUSIV AS.ro LIVE„Gigi Becali nu e un mare antrenor” Motivul pentru care patronul FCSB-ului se va încununa campion în acest sezon! 12:00 Tabloul principal al Campionatului Mondial de Snooker! Neil Robertson va lipsi de la Crucible pentru prima oară în 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și