Închide meniul

David Popovici, pregătit să facă furori și la Campionatele Mondiale de juniori! Ce obiective va avea campionul nostru: „E constant, consecvent și atent la detalii”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 august 2022, 19:11

David Popovici, pregătit să facă furori și la Campionatele Mondiale de juniori! Ce obiective va avea campionul nostru: „E constant, consecvent și atent la detalii

David Popovici, argint la 200 de m liber, la Campionatele Mondiale în bazin scurt

David Popovici / Profimedia Images

David Popovici este pregătit să facă furori și la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima (Peru), după ce a scris istorie la Campionatele Mondiale și Europene de seniori din această vară. Adrian Rădulescu, antrenorul campionului nostru, a dezvăluit ce obiective va avea la competiția care se va desfășura în perioada 30 august – 4 septembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici vrea să repete performanțele fantastice de la Budapesta și Roma și la Mondialele de la Lima.

David Popovici, pregătit să facă furori și la Campionatele Mondiale de juniori!

Adrian Rădulescu a vorbit despre obiectivele pe care David Popovici le va avea la ultima competiție de juniori la care va participa. Pe 15 septembrie, sportivul român va deveni major.

„David este constant, consecvent și atent la detalii. La Lima obiectivele sunt medalia de aur la 100 și 200 m liber și o clasare cât mai bună împreună cu cele două ștafete ale României, de 4×100 metri liber masculin și 4×100 metri liber combinat.

Este o bucurie să-l antrenez pe David Popovici, iar rezultatele sunt rodul unui proces îndelungat care sper să continue și mai departe. Și eu am mai albit puțin ultimii în ultimii ani și m-am maturizat ca antrenor. Concluzia e că am copilărit împreună.

Reclamă

Nu există o modalitate de a cuntifica munca. Poți să aduni kilometri, repetări, zile, dar nu cred că există o rețetă a succesului. Mai important este să ai caracterul necesar și gândirea potrivită”, a spus Adrian Rădulescu, pentru Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

David Popovici a plecat în Peru, la Campionatele Mondiale pentru juniori

David Popovici a plecat astăzi către Peru, unde va participa la Campionatele Mondiale pentru juniori. La plecarea din România, campionul nostru a vorbit despre următoarea sa provocare și s-a arătat îngrijorat de un singur lucru: diferența mare de fus orar dintre România și Peru.

David Popovici a devenit noul „rege” al natației, după performanțele fabuloase de la Campionatele Mondiale de la Budapesta și Campionatele Europene de la Roma.

Reclamă 4 / 0/3

Campionul nostru vrea să repete prestațiile de vis și la Lima. Astăzi, la plecarea din România, Popovici a declarat că, deși diferența mare de fus orar îl va da puțin peste cap, este sigur că își va reveni odată ce va lua contact cu „noua cultură” din Peru:

„E o lume nouă, un continent pe care n-am mai fost. Opt ore în urmă (n.r. – despre diferența de fus orar)… o să fie greuț. Cred că o să-mi revină energia când ajung acolo și mă încarc cu o nouă cultură”, a spus David Popovici, la plecarea în Peru.

La Campionatele Mondiale de juniori, David Popovici va concura la 100 și 200 metri liber, precum și la ștafetele de 4×100 metri liber masculin și 4×100 metri liber combinat.

Cum arată delegaţia României de la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima

Ei sunt înotătorii care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de juniori din acest an:

  • David Popovici (va concura la 100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (400 m liber, 800 m liber, 1.500 m liber,), Bianca Costea (50 m liber, 100 m liber), Patrick-Sebastian Dinu (50 m liber, 100 m liber), Rebecca-Aimeee Diaconescu (50 m spate, 100 m spate, 100 m liber, 200 m liber), Aissia-Claudia Prisecariu (50 m spate, 100 m spate, 200 m spate), Ştefan Cozma (200 m liber, 200 m fluture), Alexandru Constantinescu (50 m spate, 200 m spate) şi Andra Denisa Gorecki (100 m fluture, 200 m fluture).

Alături de înotătorii care vor reprezenta țara noatră în Peru, vor fi prezenți și următorii membri din staff-ul tehnic:

  • antrenorii Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Luis Lăcătuş, Lorena Diaconescu, kinetoterapeutul Dragoş Luscan, team managerul Silviu Anastase, şeful delegaţiei, Matei Giurcăneanu, şi preşedinta federaţiei, Camelia Potec.

Ultima medalie cucerită de România la Campionatele Mondiale de juniori a venit în 2017, când Daniel Martin a obținut bronzul la proba de 100 metri spate. De asemenea, Robert Glință este ultimul înotător român care a câștigat medalia de aur la Mondialele de juniori, în 2015, tot la 100 metri spate.

Reclamă
Recomandări
  • David Popovici, pregătit să facă furori și la Campionatele Mondiale de juniori
  • Ce obiective va avea campionul nostru

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” 19:08 Întrebat dacă ia în calcul să revină ca selecţioner la naţionala României, Mircea Lucescu a dat un răspuns din numai trei cuvinte 18:47 Mihai Pintilii, sfat preţios pentru Edi Iordănescu. Jucătorul pe care îl vede titular la EURO 2024: „Are o calitate incredibilă!” 18:01 VideoMircea Lucescu: „FCSB e campioană”! Ce a spus marele antrenor român despre Rapid şi noul antrenor, Lobonţ, înainte de derby! 17:55 „Dacă mai era un etaj, ne urcau acolo!” Cristi Săpunaru a răbufnit chiar înainte de FCSB – Rapid. Ce a spus despre lupta la titlu 17:32 VideoMircea Lucescu a făcut dezvăluirea despre fiul său, Răzvan, după ce acesta a fost eliminat cu PAOK din Conference League! 17:32 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 19 aprilie 2024 17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale Vezi toate știrile
Citește și