Închide meniul

David Popovici a avut numai două zile de vacanță după ce a scris istorie la Campionatele Europene: „Mi-am dat fix restartul de care aveam nevoie!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 21 august 2022, 23:30

David Popovici a avut numai două zile de vacanță după ce a scris istorie la Campionatele Europene: „Mi-am dat fix restartul de care aveam nevoie!

David Popovici a devenit campion european la 200 de metri liber

David Popovici, la finalul unei probe / Profimedia

David Popovici a avut numai două zile de vacanță după ce a scris istorie la Campionatele Europene de la Roma. Campionul nostru a plecat duminică dimineața în Peru, unde va concura la Campionatele Mondiale de juniori, din perioada 30 august – 4 septembrie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Popovici a dezvăluit că a avut o vacanță extrem de scurtă după ce a cucerit două medalii de aur la Roma, la probele de 200 și 100 metri liber.

David Popovici a avut numai două zile de vacanță după ce a scris istorie la Campionatele Europene de la Roma

Chiar dacă a avut numai două zile libere, campionul nostru spune că au fost de ajuns pentru a-și da „restartul” de care avea nevoie înaintea Mondialelor de la Lima:

„Nu mi-am propus nici pentru celelalte competiții, dar s-a întâmplat (n.r. – să bată recorduri). Dacă o să se întâmple și acum, super! Mi-am dat fix restartul de care aveam nevoie, am avut două zile să mă odihnesc”, a spus David Popovici, la plecarea din România.

În plus, David Popovici a avut o nouă reacție la adresa publicului de la Roma, care a creat o atmosferă superbă la Campionatele Europene. Campionul nostru știe că se află în centrul atenției și spune că acest lucru nu îl va distrage din drumul său:

Reclamă

„A fost extraordinar (n.r. – la Campionatele Europene de la Roma). Iar să înoți în fața a 7 mii de oameni, câți erau în tribună, pentru un înotator e ceva nou și ceva foarte tare! Deși ochii sunt pe mine, știu ce să fac. E distractiv să câștigi, nu e distractiv să pierzi”, a mai spus sportivul de 17 ani.

David Popovici a plecat în Peru, la Campionatele Mondiale pentru juniori

David Popovici a devenit noul „rege” al natației, după performanțele fabuloase de la Campionatele Mondiale de la Budapesta și Campionatele Europene de la Roma.

Campionul nostru vrea să repete prestațiile de vis și la Lima. Astăzi, la plecarea din România, Popovici a declarat că, deși diferența mare de fus orar îl va da puțin peste cap, este sigur că își va reveni odată ce va lua contact cu „noua cultură” din Peru:

Reclamă 4 / 0/3

„E o lume nouă, un continent pe care n-am mai fost. Opt ore în urmă (n.r. – despre diferența de fus orar)… o să fie greuț. Cred că o să-mi revină energia când ajung acolo și mă încarc cu o nouă cultură”, a spus David Popovici, la plecarea în Peru.

La Campionatele Mondiale de juniori, David Popovici va concura la 100 și 200 metri liber, precum și la ștafetele de 4×100 metri liber masculin și 4×100 metri liber combinat.

Mondialul de la Lima va fi ultima competiție de juniori la care va participa David Popivici. Campionul nostru va deveni major pe 15 septembrie.

Cum arată delegaţia României de la Campionatele Mondiale de juniori de la Lima

Ei sunt înotătorii care vor reprezenta România la Campionatele Mondiale de juniori din acest an:

  • David Popovici (va concura la 100 m liber, 200 m liber), Vlad Stancu (400 m liber, 800 m liber, 1.500 m liber,), Bianca Costea (50 m liber, 100 m liber), Patrick-Sebastian Dinu (50 m liber, 100 m liber), Rebecca-Aimeee Diaconescu (50 m spate, 100 m spate, 100 m liber, 200 m liber), Aissia-Claudia Prisecariu (50 m spate, 100 m spate, 200 m spate), Ştefan Cozma (200 m liber, 200 m fluture), Alexandru Constantinescu (50 m spate, 200 m spate) şi Andra Denisa Gorecki (100 m fluture, 200 m fluture).

Alături de înotătorii care vor reprezenta țara noatră în Peru, vor fi prezenți și următorii membri din staff-ul tehnic:

  • antrenorii Adrian Rădulescu, Iulia Becheru, Luis Lăcătuş, Lorena Diaconescu, kinetoterapeutul Dragoş Luscan, team managerul Silviu Anastase, şeful delegaţiei, Matei Giurcăneanu, şi preşedinta federaţiei, Camelia Potec.

Ultima medalie cucerită de România la Campionatele Mondiale de juniori a venit în 2017, când Daniel Martin a obținut bronzul la proba de 100 metri spate. De asemenea, Robert Glință este ultimul înotător român care a câștigat medalia de aur la Mondialele de juniori, în 2015, tot la 100 metri spate.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur va fi invitatul lui Dan Pavel (10:30). Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” Vezi toate știrile
Citește și