Închide meniul

Rusia a invadat Ucraina | Andriy Shevchenko a ieşit în stradă să protesteze împotriva războiului: „Nu vom ierta, nu vom uita!”. Imaginile postate de legendarul jucător ucrainean

Cosmin Cioboată Publicat: 28 februarie 2022, 12:54

Reclamă
Rusia a invadat Ucraina | Andriy Shevchenko a ieşit în stradă să protesteze împotriva războiului: „Nu vom ierta, nu vom uita!. Imaginile postate de legendarul jucător ucrainean

Andriy Shevchenko, mesaj puternic

Profimedia

Andriy Shevchenko este alături de poporul ucrainean care traversează momente teribile, ca urmare a invaziei declanșate de Rusia. Fostul mare jucător ucrainean, câștigător al Balonului de Aur în 2004, a participat la protestul împotriva războiului, organizat la Londra.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În prezent, Shevchenko se află în Anglia, dar rămâne cu sufletul alături de oamenii din țara natală.

Rusia a invadat Ucraina | Shevchenko a ieșit în stradă să protesteze împotriva războiului

Fostul atacant de la Chelsea, Milan și Dinamo Kiev a fost prezent la protestul din Londra alături de familia sa.

„Opriţi războiul din Ucraina!”, a scris Shevchenko, pe contul de Twitter.

Alături de mesajul respectiv, fostul internațional a postat și două fotografii cu el și familia lui. Aceștia au afișat mai multe pancarte, iar pe una dintre ele era inscripționat mesajul „Nu vom ierta, nu vom uita!”.

Reclamă

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Shevchenko, 111 selecţii la naţionala Ucrainei

Andriy Shevchenko este considerat cel mai bun jucător din istoria fotbalului ucrainean. Fostul atacant a adunat 111 selecţii la naţionala Ucrainei, reuşind să înscrie 48 de goluri.

Shevchenko a ocupat și postul de selecționer al naţionalei Ucrainei în perioada 2016-2021, reușind s-o conducă până în sferturile de finală ale Campionatului European de vara trecută.

Reclamă 4 / 0/3

Rusia a invadat Ucraina | Junior Moraes, criticat de ucraineni după ce a traversat granița în România

Jucătorii străini de la Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk au ajuns noaptea trecută în România, alături de familiile lor. Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal, i-a aștepat la vama Albița cu autocarul echipei naționale.

Cei 42 de refugiați au plecat spre București, de unde fiecare va merge apoi cu avionul către țara natală.

Printre cele 42 de persoane care au fugit din calea războiului se numără și Junior Moraes. Atacantul lui Șahtior este născut în Brazilia, dar în 2019 a obținut și cetățenia ucraineană. El a adunat 11 apariții la naționala Ucrainei.

Rusia a invadat Ucraina | Ce au scris jurnaliştii ucraineni după ce Junior Moraes a fost preluat de Răzvan Burleanu de la graniţă

Publicația sport.ua n-a fost de acord cu faptul că Moraes a părăsit Ucraina, pe motivul că se încadra în intervalul de vârstă al bărbaților apți de luptă care sunt obligați de Legea Marțială să rămână în țară.

„Cu ce paşaport? Moraes a părăsit teritoriul Ucrainei. Junior a reuşit să ocolească legile. Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal s-a întâlnit cu jucătorii celor de la Şahtior şi Dinamo Kiev după ce aceştia au trecut graniţa pe teritoriul României. Acum se îndreaptă spre Bucureşti.

Trebuie remarcat faptul că printre cei 42 de refugiaţi (jucători şi familiile acestora) s-a aflat şi brazilianul Junior Moraes, care are paşaport ucrainean. Trebuie clarificat că, după introducerea legii marţiale în Ucraina, bărbaţilor între 18 şi 60 de ani le este interzis să părăsească ţara.”, a notat publicaţia sport.ua.

 

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său Vezi toate știrile
Citește și