Închide meniul

Rusia a invadat Ucraina | O echipă de fotbal s-a refugiat în România! Jucătorii, ajutați de Primăria Capitalei. Anunțul făcut de Nicușor Dan

Dragoș Vasile Publicat: 27 februarie 2022, 17:24

Rusia a invadat Ucraina | O echipă de fotbal s-a refugiat în România! Jucătorii, ajutați de Primăria Capitalei. Anunțul făcut de Nicușor Dan

O echipă de fotbal s-a refugiat în România după ce Rusia a invadat Ucraina

Facebook Nicușor Dan

  • O echipă de fotbal s-a refugiat în România după ce Rusia a invadat Ucraina
  • Jucătorii au fost ajutați de Primăria Capitalei

O echipă de fotbal s-a refugiat în România după ce Rusia a invadat Ucraina

Jucătorii echipei Desna Cernihiv au fost ajutați cu cazare, hrană, transport și asistență medicală, după ce s-au refugiat în România. Echipa la care evoluau fotbaliștii se află în prima ligă din Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Campionatul de fotbal din Ucraina a fost întrerupt oficial, după ce Rusia a început războiul cu Ucraina. Este pentru a doua oară în istorie când Ucraina aplică legea marțială. Prima dată s-a întâmplat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

”În ultimele 24 de ore, Primăria Capitalei a oferit asistență pentru 112 cetățeni ucraineni care au ajuns în București ca urmare a războiului din Ucraina. Am pus la dispoziție spații de cazare, hrană, transport și asistență medicală (inclusiv teste PCR pentru detectarea SARS-COV-2), prin Direcția Generală de Asistență Socială, ASSMB și cu ajutorul ONG-urilor, companiilor și voluntarilor care ne-au acordat sprijinul.

Reclamă

Printre cei care au primit ajutorul PMB se află mai multe familii cu copii, dar și echipa de fotbal Desna Cernihiv, din Prima Ligă a Ucrainei, precum și pictorița Katerina Rubakova, care e implicată într-un proiect internațional derulat de Centrul Cultural Palatele Brâncovenești.

La cele două puncte pentru donații deschise ieri (Centrul Bebe de București și Centrul de Economie Circulară) s-au strâns până acum 3 tone de alimente neperisabile, produse de igienă, îmbrăcăminte și jucării. Reamintesc și faptul că este deschis și funcționează nonstop Punctul de Informare și Coordonare de la Gara de Nord, unde cetățenii ucraineni sau cei care îi ajută se pot adresa pentru informații.

Reclamă

Mulțumesc mult tuturor bucureștenilor, organizațiilor neguvernamentale și firmelor private care au trimis deja ajutoare materiale și care au oferit diverse servicii, arătând solidaritate extraordinară într-un moment foarte greu pentru Ucraina și pentru regiunea noastră”, a transmis Nicușor Dan.

Mircea Lucescu, declarații tulburătoare după ce a ajuns acasă din cauza invaziei Rusiei în Ucraina

Mircea Lucescu a ajuns în România, după invazia Rusiei din Ucraina. Il Luce a vorbit despre situația tragică din Kiev și susține că ucrainenii nu se vor preda ușor, dar și că inima și sufletul său au rămas în capitala Ucrainei.

”Soția și membrii familiei mele au văzut imaginile de la TV și m-au rugat de mai multe zile să revin în România. Asta am făcut, după ce am vorbit cu președintele și cu jucătorii. Sunt în contact cu ei, a trebuit să găsesc o modalitate să îi iau de la Kiev. Mai ales pe jucătorii cu familii. Unii dintre ei au mulți copii.

Reclamă 4 / 0/3

Nu a fost nicio televiziune la baza lui Dinamo. Televiziunea ucraineană nu a vrut să distragă populația și nu au existat imagini multe cu războiul. Multe informații au ajuns la mine de la rude din România și de mai mulți prieteni de peste tot din lume, chiar și de la Brescia.

Ucrainenii sunt un popor mândru, sunt atașați de pământul lor. Pot garanta că vor lupta și că vor rezista mult timp. Oamenii din Rusia, sunt sigur că sunt împotriva războiului. Am văzut imagini cu demonstrații la Sankt Petersburg și Moscova. Președintele Putin a pornit războiul, nu cetățenii ruși. De-abia aștept să mă întorc la Kiev pentru a-mi duce la capăt contractul cu Dinamo, chiar dacă mi se pare greu de crezut că asta se va întâmpla.

Dar nu îmi spuneți că am venit la o viața normală în România. Este o mare greșeală. Sufletul și inima mea sunt la Kiev. Sunt alături de jucătorii mei și de toți care sunt acolo. Sunt norocos că am ajuns în România, dar sunt alături de oameni rămași în Kiev”, a spus Lucescu, citat de new.sport.ua.

Citește și:

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula 8:20 Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui” 6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 27
mart.
23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
27
mart.
22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară
Echipa naţională • 9:10
Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!”
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională
Echipa naţională • 8:20
Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui”
ihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un "tricolor"
Echipa naţională • 27 mart., 23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei
Echipa naţională • 27 mart., 22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a "uitat" din nou pe bancă pe Ianis
Echipa naţională • 27 mart., 22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”