Închide meniul

Rusia a invadat Ucraina | Prietenia de o viață dintre Vitali Klitschko și Mihai Leu! Dezvăluiri emoționante înainte de bombardarea Kievului. „Ne-am auzit la telefon, mi-a spus doar atât!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 27 februarie 2022, 10:46

Rusia a invadat Ucraina | Prietenia de o viață dintre Vitali Klitschko și Mihai Leu! Dezvăluiri emoționante înainte de bombardarea Kievului. „Ne-am auzit la telefon, mi-a spus doar atât!

Vitali Klitschko, primarul orașului Kiev

Profimedia

Mihai Leu a dezvăluit că a vorbit cu Vitali Klitschko la telefon chiar înainte ca Ucraina să fie invadată de Rusia. Primarul Kievului i-a promis prietenului său că se va înrola în armată să-si apere țara. A doua zi, Vitali a apărut pe front printre soldați.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rusia a invadat Ucraina | Prietenia de o viață dintre Vitali Klitschko și Mihai Leu

„Recunosc că am inima strânsă de teamă pentru el. Chiar înainte de a începe războiul în Ucraina, ne am auzit la telefon și mi-a spus doar atât: Mihai, voi merge să lupt pentru țara mea. Mă voi înrola!

Și chiar a facut-o. Este un patriot adevărat. Periodic îi transmit mesaje de încurajare pe WhatsApp. I-am spus că știu că este un luptător și că-mi doresc ca toată această nebunie să se termine cât mai repede. De când a început războiul la ei, stau tot timpul în fața televizorului și mă rog să se încheie totul cât mai repede, iar toți ucrainienii și el, evident, să nu pățească nimic”, a spus Mihai Leu, potrivit prosport.ro.

Cel puţin 198 de ucraineni – inclusiv trei copii – au fost ucişi de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, a anunţat sâmbătă ministrul ucrainean al Sănătăţii Viktor Liaşko, citat de agenţia ucraineană de presă Interfax, relatează AFP. Alte 1.115 persoane au fost rănite, inclusiv 33 de copii. Era neclar dacă Ministerul ucrainean al Sănătăţii face doar bilanţul victimelor civile.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Mihai Leu, prieten de o viață cu Vitali Klitschko

Mihai Leu și Vitali Klitschko s-au cunoscut în Germania la un club de box din Hamburg, în urmă cu aproape 30 de ani. Cei doi au început rapid să petreacă mult timp împreună, atât în ring, cât și în afara lui.

Reclamă

„Chiar dacă eram la categorii diferite, ne antrenam împreună în aceeaşi sală. Și, știți cum e, prieteniile se leagă imediat, mai ales că Vitali este și o persoană foarte sociabilă. Așa am ajuns să mergem împreună la multe gale de box, ieșeam să bem câte o cafea, mai mergeam bowlling. În timp, am devenit foarte buni prieteni. Chiar dacă au trecut anii, relația noastră de prietenie adevărată nu s-a schimbat. Ne auzim periodic la telefon, ne mai întrebăm de una, de alta. Ținem legătura”, a mai spus Mihai Leu, potrivit sursei citate.

Vitali Kliciko, 50 de ani, a fost campion mondial de box la categoria grea, cu un palmares impresionant: 45 de victorii, dintre care 41 prin K.O., și două înfrângeri. Este primar al Kievului din 2014. Și fratele său mai mic, Wladimir, 45 de ani, a fost campion modial la categoria grea.

Mihai Leu e primul pugilist român care a devenit campion mondial. S-a întâmplat în 1997, la categoria semimijlocie. Atunci, românul îl bătea pe Santiago Samaniego. Astfel, Mihai Leu a deschis calea altor nume grele din boxul românesc ce au făcut performanță pentru tricolor, în frunte cu Leonard Doroftei și Lucian Bute.

Reclamă 4 / 0/3

Fraţii Klitschko, apel disperat de pe străzile din Kiev

Legendarii fraţi Klitscho au avut o reacţie disperată de pe străzile din Kiev, după ce Rusia a invadat Ucraina. Foştii mari campioni la categoria grea se luptă pentru apărarea capitalei şi cer ajutor extern.

Vitali Klitschko i-a îndemnat pe cetățenii din Kiev să rămână acasă și să-și pregătească un “bagaj pentru probleme”.

Dragi locuitori din Kiev, Ucraina este atacată de agresor. Cel mai mare dușman este acum panica. Nu ne pierdem rezistența! Cine nu este implicat în munca ce ține de situația de urgență în care se află orașul, să stea acasă.

Pregătiți-vă un ’bagaj pentru probleme’. Cu documente și un minim de lucruri necesare, pentru a ajunge repede, după caz, la adăpost. Continuăm să ne asigurăm cu orașul funcționează. Trebuie să ne ținem bine. Trebuie să ne ridicăm!”, a scris Vitali Klitschko, în mediul online.

Citește și:
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și