Închide meniul
UPDATE

Rusia a început războiul în Ucraina | Vitali Klitschko a oferit detalii despre situația din Ucraina: “Luptăm pentru țara noastră!”. Anunțul fostului mare boxer, primar al Kievului

Cosmin Cioboată Publicat: 24 februarie 2022, 11:44 / Actualizat: 24 februarie 2022, 12:52

Rusia a început războiul în Ucraina | Vitali Klitschko a oferit detalii despre situația din Ucraina: “Luptăm pentru țara noastră!”. Anunțul fostului mare boxer, primar al Kievului

Vitali Klitschko, primarul orașului Kiev

Profimedia

  • Rusia a început războiul în Ucraina
  • Prima reacție a primarului din Kiev, Vitali Klitschko

UPDATE 11:45 / Vitali Klitschko a revenit cu un nou mesaj, în care îi îndeamnă pe cetățenii din Kiev să rămână acasă și să-și pregătească un “bagaj pentru probleme”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

”Dragi locuitori din Kiev, Ucraina este atacată de agresor. Cel mai mare dușman este acum panica. Nu ne pierdem rezistența! Cine nu este implicat în munca ce ține de situația de urgență în care se află orașul, să stea acasă.

Pregătiți-vă un ’bagaj pentru probleme’. Cu documente și un minim de lucruri necesare, pentru a ajunge repede, după caz, la adăpost. Continuăm să ne asigurăm cu orașul funcționează. Trebuie să ne ținem bine. Trebuie să ne ridicăm!”, a scris Vitali Klitschko, în mediul online.

Reclamă

Rusia a declanșat războiul în Ucraina în această dimineață, la ordinul președintelui Vladimir Putin.

Rusia a început războiul în Ucraina | Vitali Klitschko, primarul din Kiev, apel disperat: “Avem nevoie de sprijin!”

Au fost înregistrate mai multe atacuri pe teritoriul Ucrainei, inclusiv în capitala Kiev. Primarul Vitali Klitschko a oferit o primă reacție după evenimentele teribile petrecute astăzi. 

Reclamă

Fostul mare boxer a declarat că, momentan, situația este sub control și a făcut apel la susținerea lumii întregi în acest război.

”Situația de la Kiev este deocamdată sub control, dar desigur că oamenii sunt speriați. Suntem în război și luptăm pentru țara noastră, dar avem nevoie imediat de sprijinul lumii întregi. E nevoie de sancțiuni cu adevărat dureroase împotriva Rusiei!”, a declarat Vitali Klitschko, citat de Bild.

Citește și:

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Rusia a invadat Ucraina | Mesajul realist al lui Mircea Lucescu, de lângă Kiev. ”Am auzit niște bubuituri în timpul nopții. Sigur, suntem îngrijorați”

Rusia a invadat Ucraina și Mircea Lucescu a avut o primă reacție. Antrenorul român se află lângă Kiev, la baza de pregătire a lui Dinamo.

Reclamă 4 / 0/3

Il Luce nu va putea pleca cu avionul spre România, aeroportul Bila Tserkava fiind deja bombardat. Lucescu a trimis un mesaj realist din țara vecină.

”Da, sunt la baza echipei. Am auzit niște bubuituri în timpul nopții, dar am înțeles că nu era vorba despre bombardamente, ci ar fi fost tiruri către niște drone. Dar nu știu dacă e adevărat. Mă uit și eu la televizor să văd ce se întâmplă și discutăm să vedem ce măsuri luăm. E clar că nu se mai poate discuta despre fotbal în aceste condiții.

”Nu știu. Ne gândim ce trebuie să facem. Sunt aici atâția oameni în aceeași situație. Nu sunt eu cel mai important. Sigur, suntem îngrijorați, pentru că nimeni nu poate știi ce se întâmplă mai departe, dar nu am hotărât încă nimic”, a spus Lucescu, citat de playsport.ro. 

Rusia a declanșat războiul în Ucraina!

Vladimir Putin a anunţat joi dimineaţă o operaţiune militară specială în regiunea ucraineană Donbas, el afirmând că scopul este apărarea oamenilor care sunt ţinta abuzurilor şi genocidului regimului de la Kiev. Potrivit CNN, Explozii puternice au putut fi auzite în apropierea capitalei, Kiev şi în Harkov.

Într-o intervenţie la televiziunea de stat, Putin a anunţat acţiunile militare din Donbas, cerând forţelor militare ucrainene să depună armele şi să plece acasă, potrivit agenţiilor de stat RIA-Novosti şi TASS.

Vladimir Putin: Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei

„Republicile populare din Donbass au cerut ajutorul Rusiei. Ca urmare, am decis să iniţiem o operaţiune militară specială. Obiectivul este de a proteja oamenii care de opt ani sunt ţinta abuzurilor şi genocidului din partea regimului de la Kiev şi, pentru ca aceasta să înceteze, vom acţiona pentru a demilitariza şi denazifica Ucraina şi îi vorm aduce în faţa justiţiei pe cei care care au comis numeroase crime sângeroase împotriva oamenilor paşnici”, a declarat Putin, conform TASS.

El a avertizat că toată responsabilitatea pentru o eventuală vărsare de sânge va reveni conştiinţei Guvernului Ucrainean, declarându-se covins că trupele ruseşti îşi vor face datoria. Liderul de la Kremlin a precizat că obiectivul Rusiei nu este să ocupe Ucraina.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:58 Raul Rusescu a anunţat care e atacantul pe care l-ar lua „cu ochii închişi” la FCSB. Sfat pentru Gigi Becali 12:53 Sepsi – CFR Cluj LIVE TEXT, ora 20:30. Echipa lui Mutu nu mai are voie să facă paşi greşiţi în lupta la titlu 12:34 Flavio Briatore a fost externat după ce a fost operat cu succes: „Mi-au găsit o tumoare benignă la inimă” 12:13 Cristi Balaj, anunţ despre jucătorul pe care CFR Cluj îl poate vinde în Premier League: „Va ajunge la un club important!” 12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” Vezi toate știrile
Pe același subiect
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa "tricolorilor"
Echipa naţională • 28 mart., 19:54
Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor”
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024
EURO 2024 • 28 mart., 11:05
Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!”
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Fotbal extern • 27 mart., 17:00
Oleksandr Zinchenko nu a stat pe gânduri după ce un fan şi-a aruncat telefonul pe teren! Reacţia genială a căpitanului Ucrainei
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: "Doar aşa putem câştiga". Dezvăluirea căpitanului
EURO 2024 • 27 mart., 11:47
Oleksandr Zinchenko, copleşit de emoţii, după calificarea Ucrainei la EURO: „Doar aşa putem câştiga”. Dezvăluirea căpitanului
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024
EURO 2024 • 27 mart., 8:21
Mesajul lui Volodimir Zelenski după calificarea Ucrainei la EURO 2024