Închide meniul
UPDATE

Rusia a invadat Ucraina | Valentin Cojocaru a mers pe jos 20 de kilometri și a ajuns acasă după un drum de calvar de 26 de ore, din Ucraina până în România

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 26 februarie 2022, 17:50

Rusia a invadat Ucraina | Valentin Cojocaru a mers pe jos 20 de kilometri și a ajuns acasă după un drum de calvar de 26 de ore, din Ucraina până în România

Valentin Cojocaru, în timpul unui meci

Profimedia Images

Update: Valentin Cojocaru răsuflă acum ușurat după ce a reușit să părăsească Ucraina.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După 30 de ore de de mers cu mașina in situații dificile cu un mare grad de risc, am reușit sa ajungem in siguranță, in România. Le multumim tuturor pentru ajutorul promt pe care ni l-au acordat: Federația de fotbal a României, Consulatul României, AFAN , Ministerul de externe si nu in ultimul rând, vamesilor. Avem un respect enorm pentru ei si le suntem recunoscători pentru eforturile făcute. Împreuna am spus ca vom reuși și iată-ne aici, in siguranța departe de război.

Suntem cu gândul la colegii noștri ucraineni și ne rugam ca ei sa rămână in siguranța, știind ca sunt blocați in mijlocul evenimentelor. Aceasta țara minunata nu merita nimic din ceea ce i se întâmpla si le mulțumesc pentru tot ce mi-au oferit. Respect Ucraina, mereu o parte din inima mea! Ne vom revedea curând!„, a transmis Valentin Cojocaru pe contul său de Instagram.

View this post on Instagram


A post shared by Cojocaru Valentin (@cojocaru12)

Reclamă

Prosport.ro susține că, în apropierea graniței de la Siret, Cojocaru și-a abandonat mașina. Asta din cauza traficului teribil spre punctul de frontieră. Astfel, fostul portar al Viitorului a mers pe jos 20 de kilometri.

După această porțiune, Cojocaru a urcat într-un microbuz, cu care a plecat spre Capitală. Astfel s-a încheiat pentru el drumul de coșmar de 26 de ani din zona de conflict, până acasă.

Rusia a invadat Ucraina | Valentin Cojocaru: A fost o bombă foarte aproape de noi. Ne-am băgat într-un buncăr

Cu două zile în urmă, jucătorul lui Dnepr a povestit prin ce calvar a trecut portarul cumpărat de ucraineni cu 100.000 de euro, de la Viitorul, în 2021.

Reclamă 4 / 0/3

”La 5 jumătate ne-au luat pe toți din pat. Ne-am dus la o oră jumătate de Dnipro, la un hotel al președintelui și asteptăm aici să vedem ce se întâmplă. Situația e destul de dificilă, nu se aștepta nimeni la așa ceva și ne-a luat pe toți din pat. Dormeam, la 5 jumătate ne-a luat pe toți din pat, ne-am luat o borsetă și am plecat.

Ne-am dus la bază de antrenament și după vreo 20 de minute a fost o bombă foarte aproape de noi, adică s-a auzit foarte puternic. Ne-am băgat undeva într-un buncăr și după aia am ieșit și am luat-o spre hotel.

Ideea e că nu putem părăsi țara momentan din câte am înțeles și trebuie să așteptăm… nu știu ce o să așteptăm. Am primit foarte multe mesaje, moemntan sunt în regulă, suntem toți în regulă pentru că suntem toți străinii într-un loc și sperăm că o să se îmbunătățească lucrurile curând. Ăsta este primul gând, fiecare să iasă din țară. Că o fi Polonia, că o fi Moldova, să ieșim din țară și să fim în siguranță”, a spus Cojocaru, pentru Pro TV.

Rusia a invadat Ucraina | Mircea Lucescu a ajuns în România

Un alt român, Mircea Lucescu, a avut o misiune grea de a ajunge în țară. Lucescu a intrat în ţară prin vama de la Sculeni. Până la graniţa României, antrenorul român a făcut numai puţin de 12 ore.

„Am făcut 12 ore cu maşina. Am intrat în ţară prin vama de la Sculeni. Am făcut 12 ore pe drum. Suntem la Iaşi, iar în această noapte vom ajunge la Bucureşti„, a spus Arkadie Zaporojanu pentru AS.ro.

Rusia a invadat Ucraina | Cel puţin 198 de morţi în Ucraina, inclusiv trei copii

Cel puţin 198 de ucraineni – inclusiv trei copii – au fost ucişi de la începutul invaziei Ucrainei de către Rusia, anunţă sâmbătă ministrul ucrainean al Sănătăţii Viktor Liaşko, citat de agenţia ucraineană de presă Interfax, relatează AFP.

Alte 1.115 persoane au fost rănite, inclusiv 33 de copii. Era neclar dacă Ministerul ucrainean al Sănătăţii face doar bilanţul victimelor civile.

Reclamă
Citește și:

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:41 Veste uriaşă primită de Radu Drăguşin! Ar putea fi titular în derby-ul cu Arsenal! Anunţul englezilor 18:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 Vezi toate știrile
Citește și