Închide meniul

„Sper ca UEFA să le dea posibilitatea asta!” Mircea Lucescu propune soluții pentru jucătorii afectați de ororile din Ucraina. „Il Luce” nu poate uita scenele de coșmar. „Acolo îți dai seama cu adevărat de drama războiului”

Alexandru Ivan Publicat: 28 februarie 2022, 22:16

Reclamă
„Sper ca UEFA să le dea posibilitatea asta! Mircea Lucescu propune soluții pentru jucătorii afectați de ororile din Ucraina. „Il Luce nu poate uita scenele de coșmar. „Acolo îți dai seama cu adevărat de drama războiului”

Mircea Lucescu e antrenorul lui Dinamo Kiev

Abaca Press / AA/ABACA via hepta

Mircea Lucescu era la Kiev în momentul când rușii au aruncat primele bombe în Ucraina. După ce a ajuns în România, „Il Luce” a pus umărul la salvarea mai multor jucători de la Șahtior și Dinamo Kiev, pe care o delegație FRF i-a transportat la Mogoșoaia cu autocarul României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Război în Ucraina | Mircea Lucescu propune soluții pentru jucătorii afectați de război

Lucescu se gândește acum la cariera sportivă a jucătorilor. Campionatul din Ucraina a fost întrerupt din cauza războiului. Antrenorul român propune ca UEFA să-i lase pe fotbaliștii afectați de război să joace sub formă de împrumutat la alte echipe, până când lucrurile vor reveni la normal.

„După ce am ajuns la București, am vorbit cu Răzvan Burleanu, președintele Federației Române de Fotbal. Am vrut să facilităm ieșirea altor jucători străini din Ucraina, nu doar a celor de la Dinamo Kiev. Eram obligat moral să fiu aproape de acei copii.

Acum trebuie să privim înainte. Dacă războiul va continua, sper ca UEFA să le dea jucătorilor posibilitatea de a se elibera contractual, sau măcar să poată merge sub formă de împrumut undeva pentru a termina sezonul. Vorbim de băieți tineri, cu familii, trebuie să joace în continuare pentru că fotbalul este job-ul lor”, a spus Mircea Lucescu, în Gazzetta dello Sport, potrivit gsp.ro.

După ce au ajuns la Mogoșoaia, jucătorii au primit îngrijire, alimente și cazare, după care au plecat înspre țările lor natale.

Reclamă

Fotbaliștii care au ajuns în România, transportați de FRF la Mogoșoaia

DINAMO KIEV:
Carlos de Pena (Argentina)
Vitor “Vitinho” dos Santos (Brazilia)

ȘAHTIOR DONEȚK:
Junior Moraes (Brazilia)
Fernando dos Santos Pedro (Brazilia)
Pedro “Pedrinho” Victor da Silva (Brazilia)
David Neres Campos (Brazilia)
Maycon Andrade (Brazilia)
Marcos Antonio (Brazilia)
Vinicius Tobias (Brazilia)
Domilson “Dodô” Cordeiro dos Santos (Brazilia)
Ismaily Golçalves (Brazilia)
Vitor “Vitão” Eduardo da Silva (Brazilia)
Marlon Barbosa (Brazilia)

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Război în Ucraina | Mircea Lucescu: „Acolo îți dai seama cu adevărat de drama războiului”

Lucescu a ajuns în România vineri, după un drum obositor cu mașina. „Il Luce” a rămas îngrozit când a văzut familii de ucraineni despărțite în lacrimi la graniță.

Reclamă 4 / 0/3

„Au fost șaptesprezece ore grele între vamă și punctele de control. Ca să ieșim din oraș mergeam înainte cu 7km/h, străzile erau blocate de mașinile celor care fugeau. După ce am ieșit din Kiev, am început să o luăm pe drumuri secundare, în timp ce pe drum ne-am întâlnit cu convoaiele de soldați care se îndreptau spre sud, pentru că între timp începuseră bombardamentele de la Marea Neagră

Am ajuns la granița cu Moldova, unde erau cozi interminabile. Și acolo am văzut scene urâte, cu bărbați care însoțeau femei și copii până la graniță, asigurându-se că trec și apoi revenind. Acolo îți dai seama cu adevărat de drama războiului”, a mai spus Mircea Lucescu.

După ce statul a pus în aplicare legea marțială, bărbații ucraineni cu vârste în 18 și 60 de ani au primit interzis în a mai ieși din țară.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
Vezi toate știrile
Citește și