Închide meniul

Taras Stepanenko, dezvăluiri emoționante: “Copiii m-au întrebat de ce locuim într-un subsol”. Ce le-a răspuns ucraineanul ajuns la București alături de familia sa

Antena Sport Publicat: 4 aprilie 2022, 14:51

Taras Stepanenko, dezvăluiri emoționante: “Copiii m-au întrebat de ce locuim într-un subsol”. Ce le-a răspuns ucraineanul ajuns la București alături de familia sa

Taras Stepanenko a ajuns în România cu soția lui și cei trei copii

Instagram Taras Stepanenko

  • Taras Stepanenko a părăsit Ucraina și a ajuns la București, alături de familia sa
  • Mijlocașul lui Șahtior Donețk a dezvăluit ce le-a spus copiilor când l-au întrebat de ce au locuit într-un subsol

Taras Stepanenko (32 de ani) a trecut prin momente teribile din cauza războiului declanșat de Rusia la ordinele lui Vladimir Putin. Fotbalistul lui Șahtior Donețk a părăsit Ucraina în primele zile ale invaziei, iar în cele din urmă a ajuns la București, împreună cu familia sa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Taras Stepanenko a dezvăluit clipele extrem de dificile pe care le-a trăit după izbucnirea războiului din Ucraina. Mijlocașul lui Șahtior Donețk, dorit de Gigi Becali la FCSB, a ajuns la București împreună cu soția și cei 3 copii.

Război în Ucraina. Ce le-a spus Taras Stepanenko copiilor săi, când l-au întrebat de ce locuiesc într-un subsol

În prezent, familia ucraineană locuiește în zona Pipera, iar jucătorul de 32 de ani se antrenează la baza lui FC Voluntari. Până să plece din Ucraina, Taras Stepanenko și familia lui s-au ascuns într-un subsol, speriație de bombardamentele rușilor.

Reclamă

Odată ajuns la adăpost în România, internaționalul ucrainean a povestit ce le-a spus copiilor când aceștia l-au întrebat de ce au plecat de acasă și au locuit într-un subsol. Soția sa a încercat să ascundă adevărul, dar Stepanenko a fost sincer cu cei mici.

Mijlocașul ucrainean a explicat că celebrul pilot ucrainean, supranumit „Fantoma din Kiev” a devenit noul erou al copiilor, pe care aceștia îl desenează.

Reclamă

“Copiii mei au început imediat să pună întrebări despre ce se întâmplă: ‘De ce trăim într-un subsol? De ce am plecat de acasă?’. Soția mea a încercat să inventeze ceva. Dar eu le-am spus că am fost atacați –  este război.

Le-am spus că am fost atacați de Rusia, care este condusă de un tiran. Trebuie să știți că, din păcate, există oameni care acționează cu forța când nu sunt de acord cu ceva.

Desenele copiilor sunt reprezentate acum de tancuri ucrainene care le doboară pe cele rusești. Deseori desenează și ‘Fantoma din Kiev’. A devenit un erou pentru ei, precum cei din Marvel.”, a povestit Taras Stepanenko, citat de sport.ua.

Reclamă 4 / 0/3

Stepanenko și familia sa au trecut prin momente extrem de grele în Ucraina

Până să își părăsească țara natală, Stepanenko a trăit zile de coșmar. Fără a avea o armă, jucătorul „minerilor” a ajuns chiar să se înarmeze cu lopeți în încercarea de a-și proteja soția și cei trei copii.

În familia mea sunt mulți militari: bunicul meu era militar, bunica lucra la bucătăria de campanie, toate rudele apropiate erau militari. O generație mai târziu, nu am mai avut nimic de-a face cu armata. Fac o plecăciune pentru toți voluntarii din Ucraina.

Singurul lucru pe care îl regret acum este că, dacă m-aș întoarce, aș fi trecut măcar prin elementele de bază ale armatei. Cred că după aceste evenimente guvernul va introduce legi pentru ca statul să fie pregătit pentru astfel de situații.

Când stăteam la subsol și mă uitam la cei trei copii, am înțeles că, dacă veneau la mine, nici măcar nu aveam o armă. Am luat lopeți ca să-i apăr dacă intra cineva. Acesta era singurul lucru pe care l-aș fi putut face, pentru că n-am ținut niciodată o armă în mână”, a declarat Taras Stepanenko pentru sport.ua, citat de digisport.ro.

Va cuceri Dan Petrescu titlul din Liga 1, cu CFR Cluj, în 2024-2025?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:20 EXCLUSIVJuan Bauza, aproape de transferul la FCSB! Lovitură de proporţii pregătită de Gigi Becali 14:05 Barcelona – PSG şi Borussia Dortmund – Atletico Madrid, 22:00, LIVE TEXT! Meciuri decisive pentru semifinalele Champions League 13:43 Valeriu Iftime i-a găsit înlocuitor lui Florinel Coman la FCSB! Propunere directă pentru Gigi Becali: „Este excepţional! 13:20 VIDEOElizabeta Samara – Sabine Winter 1-3 a fost LIVE VIDEO în AntenaPLAY. Adina Diaconu a pierdut partida cu Manika Batra 12:30 Famalicao – Sporting Lisabona LIVE VIDEO, 22:15, live în AntenaPLAY. „Leii” pot face un pas uriaş către titlu în Liga Portugal 12:15 „Un conducător serios nu face aşa ceva!” Dumitru Dragomir, avertisment pentru Dan Şucu. Ce îi cere să facă cu Cristiano Bergodi 11:17 Câţi bani cere Cristiano Bergodi pentru a pleca de la Rapid. Dan Şucu şi Victor Angelescu l-au băgat în şedinţă de urgenţă! 11:14 Mihai Stoica a anunţat că Gigi Becali a renunţat la transferul unui star din Liga 1: „N-are niciun sens să insistăm!” 10:52 SUA atacă medalia de aur la Jocurile Olimpice cu un nou „Dream Team”: LeBron James, Stephen Curry şi Kevin Durant, în echipă 10:42 FotoCole Palmer, „poker” şi trei recorduri spulberate pentru Chelsea! Imagini ruşinoase cu londonezii care se „bat” pentru minge Vezi toate știrile
Pe același subiect
Câţi bani vor primi tenismenele României pentru calificarea la turneul final BJK Cup şi cât ia Federaţia
Tenis • 14 apr., 16:33
Câţi bani vor primi tenismenele României pentru calificarea la turneul final BJK Cup şi cât ia Federaţia: „Înţelegerea e clară”
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup
WTA • 14 apr., 10:07
Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!”
Adversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup
Tenis • 14 apr., 8:53
FOTO
Adversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup! Cu cine vor lupta tricolorele pentru supremaţie
Ana Bogdan, după calificarea miraculoasă a României la turneul final Billie Jean King Cup
Tenis • 14 apr., 8:35
Ana Bogdan, după calificarea miraculoasă a României la turneul final Billie Jean King Cup: „Am făcut-o pentru România”
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru "tricolore"
Tenis • 13 apr., 9:03
România, condusă de Ucraina după prima zi a calificărilor Billie Jean King Cup! Ce urmează pentru „tricolore”