Închide meniul

„Vă simţiţi hărţuit?”. Prima reacţie a lui Victor Piţurcă după ce a fost audiat la DIICOT: „La Bucureşti m-am simţit umilit!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 februarie 2023, 14:48

„Vă simţiţi hărţuit?. Prima reacţie a lui Victor Piţurcă după ce a fost audiat la DIICOT: „La Bucureşti m-am simţit umilit!

Victor Piţurcă a fost audiat la DIICOT

Victor Piţurcă, declaraţii la ieşirea de la audieri / AntenaSport

Prima reacţie a lui Victor Piţurcă după ce a fost audiat, de procurori, la sediul DIICOT din Craiova. Fostul selecţioner a trebuit să dea explicaţii într-un dosar care face referire la cumpărarea stadionului Extensiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Victor Piţurcă a fost chemat ca martor în dosarul cu un prejudiciul estimat la 6.500.000 de lei. Antrenorul în vârstă de 66 de ani a avut şi alte probleme în acest an. A fost audiat la sediul DNA sub acuzația de cumpărare de influență, fiind anchetat pentru achiziționarea de măști de protecție neconforme, în perioada pandemiei de Covid-19. A stat atunci 24 de ore după gratii.

Prima reacţie a lui Victor Piţurcă după ce a fost audiat la DIICOT

De această dată, Piţurcă se aşteaptă să nu mai fie chemat de procurori şi să nu i se aducă niciun fel de acuzaţie.

Despre citaţia care a avut loc acum un an şi jumătate sau doi ani de zile. Am fost audiat ca martor, mi-am spus punctul de vedere pentru că nu am nimic în comun cu această implicaţie.

Implicaţia a fost la fel cum mi s-a întâmplat la Bucureşti că banii mei au venit aici pentru caietul de sarcini. (Reporter: Fiica dumneavoastră are vreo implicare?) Ea nu are nicio implicare… într-adevăr ea e pe firmă şi administrator, dar totul face soţul ei.

Reclamă

Niciuna (n.r. dacă e vreo implicare penală). Pur şi simplu mi s-au pus întrebări dacă îi cunosc pe cei care au licitat. Nu îi cunosc, habar n-am cine sunt, nici nu cunosc care a fost preţul licitaţiei. Nu mi s-a comunicat, chiar am întrebat pe avocatul lui Mihăilescu cu cât s-a vândut, chiar nu ştiam. Şi el mi-a spus acelaşi lucru, că s-a vândut cu banii mai puţini decât a trebuit să fie vândut.

(Reporter: Vă simţiţi hăituit? Dosar la Bucureşti, dosar la Craiova…) Ăla de la Bucureşti, ce s-a întâmplat… m-am simţit umilit. Să n-ai nici cea mai mică implicare şi să ţi se întâmple lucrul ăsta. Probabil au avut domnii nişte avantaje. Să vedem în continuare ce va fi. Dar cei care au făcut lucrul ăsta trebuie să plătească şi ei.

Nu cred că a fost vorba de hărţuire, la celălalt (n.r. dosar) cred că a fost vorba de interese. Nu înţeleg, eu nu sunt om politic, nu vreau să iau locul altcuiva, nu vreau să devin preşedintele României, nici prim-ministru. Dar m-au găsit pe mine, probabil eram glonţul de pe ţeavă. Notorietatea nu trebuie să se transforme în privare de libertate… atât cele 24 de ore, cât şi ce s-a mai întâmplat.

Reclamă 4 / 0/3

(Reporter: Ginerele dumneavoastră apare în dosar?) Nu, păi nu a participat fiindcă s-a retras cu 2-3 zile înainte, aflând că s-au înscris mulţi„, a declarat Victor Piţurcă la ieşirea de la sediul DIICOT.

Dosarul în care a fost chemat ca martor Victor Piţurcă

Stadionul Extensiv a fost scos la licitaţie, fiind achiziţionat în noiembrie 2021 de firma S.C. AGROFERT LAND INVEST SRL, pentru numai 60 de euro/mp. Firma Extensiv SRL, aflată în procedură de faliment, s-a considerat păcălită, ţinând cont că evaluarea făcută în 2017 indica un preţ de aproape 140 de euro/mp.

Prin plângerea a fost formulată la 06.12.2021 şi completată ulterior, persoana vătămată Mihăilescu Nicolae a sesizat DIICOT – Structura Centrală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deturnarea licitaţiilor publice, fapte prev. de art. 367 alin 1 C.p. şi art. 246 C.p. constând în aceea că, la data de 12.11.2021, cu prilejul licitaţiei publice organizată de către lichidatorul judiriciar SC CASA DE INSOLVENŢĂ GMC SRL care a avut ca scop valorificarea bunurilor imoblie ale societăţii comerciale debitoare CSC EXTENSIV COM SRL, precedură care ar fi fost viciată prin înţelegerea dintre participanţi în scoul adjudecării la un preţ cât mai mic.

În cuprinsul sesizării s-a menţionat faptul că obiectul licitaţiei l-au constituit mai multe bunuri imobile situate pe teritoriul municipiului Craiova cu o valoare foarte mare. (…) Cu privire la acestea s-a considerat de către persoana vătămată că s-au constituit sub forma unui grup infacţional organizat în vederea săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor a fost estimat de către petent la suma de 6.500.000 de lei„, se arată în ordonanţa DIICOT.

Cu un an în urmă, gsp.ro susţinea că fiica lui Piţurcă, Claudia, ar fi cumpărat caietul de sarcini cu 10.000 de lei, plătind garanţia de 550.000 de euro. Totuşi, aceasta s-ar fi retras cu două zile înaintea licitaţiei. „Piţi şi-a dat seama de anumite lucruri„, spuneau oameni implicaţi în tranzacţie, pentru sursa citată.

În vara anului 2021 au fost obţinute avizele prin care se puteau construi blocuri pe terenul intravilan pe care s-a construit stadionul Extensiv. Situaţia este una rară, în condiţiile în care în România este interzisă schimbarea destinaţiei unei baze sportive.

Reclamă
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
9:28 „Imediat îl condamnă lumea!” Mihai Stoica sare în apărarea lui Ștefan Târnovanu. Ce a spus despre greșeala portarului 8:52 Denis Alibec e la retrogradare și poate ajunge gratis la FCSB! Anunțul care îi dă speranțe lui Gigi Becali 8:35 Mihai Stoica, dezvăluiri cutremurătoare despre accidentarea lui Alexandru Pantea: „Nu va fi apt pentru pregătirea de vară!” 8:15 Florinel Coman va merge la vraciul Marijana! Mihai Stoica, dezvăluiri despre starea vedetei. Verdict despre participarea la EURO 8:11 Anunţ de ultim moment despre transferul dorit de Gigi Becali pentru Dream Team-ul de Liga Campionilor de la FCSB 7:40 Jucătorul de la CFR Cluj care l-a făcut praf pe Adi Mutu şi apoi şi-a anunţat plecarea: „Nu are caracter, a vrut să se salveze” 0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
Vezi toate știrile
Citește și