Închide meniul
UPDATE

Victor Piţurcă, audiat din nou de procurorii DIICOT! Ce a declarat după ce a răspuns întrebărilor puse de procurori

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 27 februarie 2023, 13:05 / Actualizat: 27 februarie 2023, 14:56

Victor Piţurcă, audiat din nou de procurorii DIICOT! Ce a declarat după ce a răspuns întrebărilor puse de procurori

Victor Piţurcă va fi prezent în faţa procurorilor, la Craiova

Victor Piţurcă, în faţa sediului DNA / Mediafax Foto / Eduard Vinatoru

Victor Piţurcă va fi din nou audiat de procurorii DIICOT. El va fi prezent în faţa procurorilor, la Craiova, luni, de la ora 13:00. De această dată, fostul selecţioner va fi audiat într-un dosar care face referire la cumpărarea stadionului Extensiv.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

De asemenea, Claudia, fiica lui Piţurcă, şi ginerele Mihai vor fi şi ei audiaţi, în legătură cu cumpărarea arenei construite de fraţii Eugen şi Nicu Mihăilescu, după o investiţie de aproape un milion de dolari.

Victor Piţurcă, audiat din nou de procurorii DIICOT

Update 14.45: Victor Piţurcă a ieşit de la audieri. Vezi AICI prima reacţie pe care a avut-o după ce a răspuns întrebărilor procurorilor

Update 13.05: Victor Piţurcă a ajuns la DIICOT. A oferit primele declaraţii înainte de a intra la audieri.

(Reporter: În ce calitate aţi venit astăzi?) Întrebaţi la DIICOT, de ce mă întrebaţi pe mine? Da (n.r. dacă este vorba de tranzacţia stadionului Extensiv. Vă spun după, acum ce aş putea să vă spun?

Reclamă

Eu habar n-am, nu ştiu (n.r. ce s-a întâmplat). Eu nu am participat la nicio licitaţie. Am fost chemat ca martor, dar nu ştiu de ce. Vă voi spune după. (Reporter: Fiica dumneavoastră va veni?) Probabil va veni„, a declarat Victor Piţurcă în faţa jurnaliştilor.

Update 12.30: Prejudiciul estimat în dosarul în care va fi audiat Victor Piţurcă se ridică la 6.500.000 de lei.

Prin lângerea a fost formulată la 06.12.2021 şi completată ulterior, persoana vătămată Mihăilescu Nicolae a sesizat DIICOT – Structura Centrală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi deturnarea licitaţiilor publice, fapte prev. de art. 367 alin 1 C.p. şi art. 246 C.p. constând în aceea că, la data de 12.11.2021, cu prilejul licitaţiei publice organizată de către lichidatorul judiriciar SC CASA DE INSOLVENŢĂ GMC SRL care a avut ca scop valorificarea bunurilor imoblie ale societăţii comerciale debitoare CSC EXTENSIV COM SRL, precedură care ar fi fost viciată prin înţelegerea dintre participanţi în scoul adjudecării la un preţ cât mai mic.

Reclamă 4 / 0/3

În cuprinsul sesizării s-a menţionat faptul că obiectul licitaţiei l-au constituit mai multe bunuri imobile situate pe teritoriul municipiului Craiova cu o valoare foarte mare. (…) Cu privire la acestea s-a considerat de către persoana vătămată că s-au constituit sub forma unui grup infacţional organizat în vederea săvârşirii infracţiunii de constituire a unui grup infracţional organizat.

Prejudiciul cauzat prin săvârşirea infracţiunilor a fost estimat de către petent la suma de 6.500.000 de lei„, se arată în ordonanţa DIICOT.

Ştirea iniţială…

Ulterior, stadionul a fost scos la licitaţie, fiind achiziţionat în noiembrie 2021 de firma S.C. AGROFERT LAND INVEST SRL, pentru numai 60 de euro/mp. Firma Extensiv SRL, aflată în procedură de faliment, s-a considerat păcălită, ţinând cont că evaluarea făcută în 2017 indica un preţ de aproape 140 de euro/mp.

Fiica lui Victor Piţurcă nu a mai participat la licitaţie

Cu un an în urmă, gsp.ro susţinea că fiica lui Piţurcă, Claudia, ar fi cumpărat caietul de sarcini cu 10.000 de lei, plătind garanţia de 550.000 de euro. Totuşi, aceasta s-ar fi retras cu două zile înaintea licitaţiei. „Piţi şi-a dat seama de anumite lucruri„, spuneau oameni implicaţi în tranzacţie, pentru sursa citată.

În vara anului 2021 au fost obţinute avizele prin care se puteau construi blocuri pe terenul intravilan pe care s-a construit stadionul Extensiv. Situaţia este una rară, în condiţiile în care în România este interzisă schimbarea destinaţiei unei baze sportive.

Baza sportivă Extensiv nu a fost înregistrată în registrele Ministerului Sporturilor și nici la AJF Dolj. Eu am cumpărat 40.000 de metri pătrați de teren viran și am construit baza. Am luat documente de la Ministerul Sporturilor că baza Extensiv nu face parte din patrimoniul bazelor sportive de stat. Drept urmare, baza sportivă Extensiv nu intră sub incidența Legii 69. Eu am obținut aviz de oportunitate de construcție pentru a face atractiv terenul„, explica Nicu Mihăilescu pentru GSP.

Reclamă

Victor Pițurcă a scăpat de controlul judiciar în dosarul cu măştile de protecţie neconforme

Victor Pițurcă a oferit, la începutul acestei luni, prima reacție după ce a scăpat de controlul judiciar. Tribunalul București a hotărât, pe 8 februarie, ridicarea controlului judiciar plasat asupra fostului selecționer al naționalei României, în dosarul în care este anchetat pentru achiziționarea de măști de protecție neconforme, în perioada pandemiei de Covid-19.

Atât Victor Pițurcă, cât și fiul său, Alexandru Pițurcă, au fost audiați de DNA, apoi plasați sub control judiciar. Fostul selecționer a depus contestație, iar Tribunalul București i-a dat câștig de cauză. În continuare sunt cercetați, sub control judiciar, Alexandru Pițurcă și directorul Romarm, Gabriel Țuțu.

Pițurcă a fost audiat la sediul DNA sub acuzația de cumpărare de influență. Fostul selecționer continuă să fie anchetat și riscă o pedeapsă de la 2 la 7 ani de închisoare.

E normal că am câștigat să mi se revoce controlul judiciar. De ce e normal? Fiindcă acest dosar e o făcătură, care cu greu poate apărea într-o societate normală. Dacă am ajuns să fiu vinovat că mi-am împrumutat fiul să facă o afacere, atunci.. Afacere care a fost de la început până la final foarte corectă. Bani curați, taxe plătite la stat! Nimic, dar absolut nimic care să fie incorect.

Am fost acuzat de cumpărare de influență, cea mai penibilă acuzație care mi se putea aduce. Cei care m-au acuzat de acest lucru m-au făcut să par în ochii opinie publice ca fiind bandit și escroc. În plus, vă imaginați la ce a fost supusă familia mea în toate aceste zile.

Această victorie, decizia de a-mi fi revocată măsura controlului judiciar, adică de a-mi fi redată libertatea sută la sută, e foarte normală, fiindcă judecătorul a înțeles exact cazul, în urma explicațiilor pe care le-am dat, atât eu, cât și avocații mei. Iar această decizie arată opiniei publice că eu n-am nici o vină în acest dosar”, a spus Victor Pițurcă, pentru gsp.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:21 Andre Villas-Boas este noul preşedinte de la FC Porto! A pus capăt unei domnii de peste 40 de ani 10:05 Foto„Campioanele din spatele campionilor!” Iubitele şi soţiile jucătorilor de la FCSB au radiat de fericire la sărbătoarea de titlu 9:56 Video„Ai cuvintele la tine, copile” Darius Olaru, schimb de replici savuros cu Alex Băluţă. Imagini memorabile cu jucătorii de la FCSB 9:02 Gabi Balint, ironie uluitoare după ce FCSB a câştigat titlul! Mesajul care îi va provoca o criză de nervi lui Gigi Becali 8:48 Foto„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!” 8:41 „E lipsă de respect!” Întrebarea care l-a scos din minţi pe Gică Hagi, după ce FCSB a devenit campioana României 8:32 Mihai Stoica a dezvăluit cine i-a spart arcada la petrecerea de titlu a FCSB-ului! Răspuns savuros: „A scăpat şi fără galben” 8:22 „Am făcut ofertă!” Gigi Becali, asalt total pentru un jucător al lui Gică Hagi. Răspunsul primit imediat de la Gică Popescu 0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
Vezi toate știrile
Citește și