Închide meniul

Ziua zeilor fotbalului! Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo și Neymar sunt marii sărbătoriți! Toate numele importante născute pe 5 februarie

Reclamă

Sebastian Cristian Publicat: 5 februarie 2023, 10:15

Ziua zeilor fotbalului! Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo și Neymar sunt marii sărbătoriți! Toate numele importante născute pe 5 februarie

Ziua zeilor fotbalului! Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo și Neymar sunt marii sărbătoriți

Colaj Hepta

Ziua zeilor fotbalului! Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo și Neymar sunt marii sărbătoriți ai zilei de 5 februarie. Această dată este una cu totul și cu totul specială în lumea fotbalului.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Gheorghe Hagi împlinește astăzi 58 de ani, în timp ce Cristiano Ronaldo și Neymar au ajuns la 38, respectiv 31 de ani, anunță news.ro.

Ziua zeilor fotbalului! Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo și Neymar sunt marii sărbătoriți

Cristiano Ronaldo, considerat unul dintre cei mai buni fotbalişti ai ultimilor ani, s-a născut la 5 februarie 1985, la Funchal, pe Insula Madeira. El este al patrulea şi cel mai mic copil al Mariei Dolores dos Santos Viveiros da Aveiro, şi José Dinis Aveiro. Mai are un frate şi două surori.

Cariera sa a fost marcată de antrenorul Ladislau Boloni, care, pe când Cristiano avea 16 ani, l-a promovat la Sporting Lisabona. De acolo, Cristiano Ronaldo a ajuns la Manchester United, unde, sub oblăduirea lui Sir Alex Ferguson, din 2003 până în 2009, a „explodat” şi impresionat.

În 2009 s-a transferat, pentru suma, record la acea vreme, de 94 de milioane de euro, la Real Madrid. La Real Madrid, Cristiano s-a acoperit de glorie, câştigând Balonul de Aur de patru ori (o dată l-a câştigat pe când era la Manchester United), Liga Campionilor de patru ori şi campionatul Spaniei de două ori.

Reclamă

Însă, în 2018, el a trecut la Juventus Torino, reuşind şi acolo să câştige două titluri. Dorinţa de a reveni în Anglia, în special la Manchester United, a fost mare, astfel că portughezul a revenit în 2021 la „Diavolii Roşii”. Dar revenirea nu a fost aşa cum şi-a dorit şi, după un interviu exploziv la Piers Morgan, în care îi critica pe oficialii clubului şi pe antrenorul Erik Ten Hag, contractul său a fost reziliat.

Însă Cristiano nu a dus lipsă de oferte, astfel că a semnat în decembrie 2022 cu Al Nasr, în Arabia Saudită, pentru cel mai mare salariu din istoria fotbalului, 200 de milioane de euro.

Neymar, la borna 31

Neymar da Silva Santos Junior s-a născut la 5 februarie, la Sao Paulo, în 1992. În 2003, familia sa s-a mutat la Santos, unde el a fost legitimat la clubul local. Debutul profesionist l-a avut în 2009, când avea doar 17 ani.

Reclamă 4 / 0/3

Evoluţiile sale au atras atenţia marilor echipe europene, care s-au luptat pentru aducerea lui. Însă câştig de cauză a avut FC Barcelona, care l-a achiziţionat în 2013 şi l-a prezentat în faţa a 56.500 de fani, un record pentru un jucător brazilian.

El a marcat 105 goluri pentru FC Barcelona şi a câştigat de două ori campionatul Spaniei şi o dată Liga Campionilor.

În 2017, Paris Saint-Germain, preluată de oameni de afaceri din Qatar, l-a achiziţionat pe Neymar, după ce i-a plătit clauza de reziliere de 222 de milioane de euro.

Până în prezent, el are patru titluri de campion al Franţei şi 117 goluri pentru PSG.

5 februarie, ziua zeilor fotbalului

Ziua de 5 februarie marchează nașterea mai multor nume importante din lumea fotbalului. Cesare Maldini, Carlos Tevez sau Gio van Bronckhorst fiind doar câteva dintre ele.

Reclamă
Recomandări
  • 5 februarie, ziua zeilor fotbalului!
  • Gheorghe Hagi, Cristiano Ronaldo și Neymar sunt marii sărbătoriți!

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
22:46 Ionuţ Cojocaru, noul star al lui Gică Hagi. „Dublă” şi assist în Farul – CFR Cluj 5-1: „Un meci formidabil! Asta trebuie să fac” 22:33 Farul a ajuns pe locul 2 în Liga 1, CFR Cluj a căzut pe 4 după umilinţa de la Ovidiu! Cum arată acum clasamentul în play-off 22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 22:05 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out Vezi toate știrile
Citește și