Închide meniul

Fred Vasseur, despre venirea lui Lewis Hamilton la Ferrari. „Îmi confirmă că putem avea mașina potrivită”

Alexandra Costea Publicat: 12 octombrie 2024, 15:45

Reclamă
Fred Vasseur, despre venirea lui Lewis Hamilton la Ferrari. Îmi confirmă că putem avea mașina potrivită”

Fred Vasseur despre venirea lui Lewis Hamilton la Ferrari

Fred Vasseur și Lewis Hamilton pe podium la Marele Premiu din Singapore 2023 - Profimedia

Fred Vasseur a vorbit despre venirea lui Lewis Hamilton la Ferrari. Șeful Scuderiei este de părere că faptul că multiplul campion mondial pleacă de la Mercedes confirmă că echipa sa se îndreaptă în direcția cea bună. Lewis Hamilton va concura începând cu 2025 pentru Ferrari, după ce a semnat un contract pe mai mulți ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Deși avea un acord pentru sezonul următor, Hamilton a decis să își rezilieze contractul cu Săgețile Argintii pentru a putea face tranziția la Ferrari în 2025.

Fred Vasseur, despre venirea lui Lewis Hamilton la Ferrari

Mutarea a șocat atât Formula 1, cât și Mercedes. Cu toate acestea, Fred Vasseur susține că știa despre dorința multiplului campion mondial de a se alătura celei mai prestigioase echipe din F1. Hamilton și șeful Ferrari au mai colaborat în trecut în GP2 și F3 Euro Series. Cu doar șase curse înainte de finalul sezonului, Hamilton se află pe locul 6 în clasamentul piloților.

„Da, nu a fost atât de greu să-l conving pe Lewis. Îmi amintesc că în 2004 eram împreună (în campionatul european de F3), el la acea vreme era legat de McLaren-Mercedes, dar avea deja în minte că mai devreme sau mai târziu avea să meargă la Ferrari.

Am vorbit despre asta în urmă cu ceva timp, a avut mereu în minte această dorință, dar desigur, este un pilot care vrea să aibă garanții în ceea ce privește performanța, pentru el acest aspect este întotdeauna pe primul loc.

Reclamă
Reclamă

Dacă a ales să se alăture Ferrari, îmi confirmă că putem avea mașina potrivită. Acesta este scopul final, un șofer ca Lewis nu vine la noi în vacanță. Din partea mea, cred că suntem în locul potrivit, din punct de vedere al performanței.

Avem nevoie de un pas înainte și pot spune că dedicăm o mulțime de resurse următorului nostru proiect”, a mărturisit directorul Ferrari, potrivit motorsport.com.

Anul acesta, Hamilton a urcat de două ori pe cea mai înaltă treaptă a podiumului, la Silverstone şi Spa. Britanicul nu mai câștigase o cursă în Marele Circ de 945 de zile.

Reclamă

Nu este pentru prima oară când Hamilton și Vasseur lucrează împreună

Din 2025, Hamilton și Leclerc vor face echipă la Ferrari. De asemenea, și monegascul a concurat anterior sub conducerea lui Vasseur în competițiile de juniori.

Charles Leclerc a declarat că nu este afectat de venirea pilotului Mercedes în echipă. Mai mult, acesta vede totul ca pe o provocare. Monegascul este de părere că venirea lui Lewis Hamilton la Ferrari va avea un impact major asupra echipei.

Acesta este de părere că nivelul de experiență al britanicului va aduce beneficii în garajul Scuderiei. De asemenea, va aduce o motivație în plus. Lewis Hamilton are în palmares 7 titluri mondiale la piloţi. Doar Michael Schumacher mai deţine acest record.

„Când un campion precum Lewis ajunge în orice echipă, aduce multă motivație din fiecare persoană. El va veni împreună cu toată experiența pe care a avut-o de-a lungul anilor cu Mercedes – un mod diferit de lucru, o viziune diferită – și acest lucru aduce întotdeauna beneficii unei echipe”, a explicat pilotul în vârstă de 26 de ani.

Ai sport în AntenaPLAY

Trăiești live-ul în fiecare zi. În 2024, competițiile de Formula 1™, Formula 2™, Formula 3™ se văd în direct și integral în AntenaPLAY. Cele peste 24 de curse pot fi vizionate în canalul de sport live – AS LIVE, dar și pe canalele dedicate fiecărei competiții. Toate antrenamentele, calificările, sprinturile și cursele pentru marile premii de Formula 1™ vor putea fi urmărite în direct online.

Pe lângă acestea, abonații pot urmări și Liga Campionilor Asiei, Liga Portugal, Campionatul Greciei sau evenimente de MMA, gale de box, F1 Academy sau tenis de masă.

Reclamă

Se califică România U21 la EURO?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:04

Aryna Sabalenka s-a calificat în finala turneului de la Wuhan! A trecut de Coco Gauff, în 3 seturi

17:55

Lituania – Kosovo 1-2, în grupa României din Nations League! Polonia – Portugalia, LIVE SCORE de la 21:45. Meciurile zilei

17:40

Ion Ţiriac, sfat pentru Simona Halep după ce a văzut-o la Hong Kong: „Dacă asta îşi doreşte, asta să facă”

17:37

Ermal Krasniqi, primul gol la echipa națională în Lituania – Kosovo! Fostul jucător de la Rapid s-a distrat cu apărarea adversă

17:10

Hugo Viana, alesul şeicilor de la Manchester City! Pep Guardiola va avea un nou director sportiv la echipă

17:06

Un fost star de la Liverpool s-a retras din fotbal! Motivul pentru care a luat drastica decizie

1 După 7 luni, TAS a publicat motivarea deciziei în cazul Simona Halep. Câţi bani va primi de la ITIA după reducerea suspendării 2 Real Madrid, gata să îi „sufle” Barcelonei jucătorul dorit cu insistenţă de Hansi Flick! Gestul făcut de şefii de pe Bernabeu 3 Muntenegru U21 – România U21 2-6! Tricolorii, victorie într-un meci cu miză uriaşă! Louis Munteanu a marcat un hat-trick 4 Gigi Becali l-a găsit pe „noul Florinel Coman” de la FCSB: „Asta e bucuria mea!”. Jucătorul care l-a fascinat pe milionar 5 FotoLarisa Iordache şi Cristian Chiriţă au anunţat cu artificii sexul bebeluşului lor: „Te așteptăm cu inima plină de bucurie” 6 Dan Şucu s-a convins şi renunţă la cel mai scump transfer al verii! Lovitură de un milion de euro pentru patronul Rapidului
Citește și