Închide meniul

Lewis Hamilton îşi schimbă numele! Cum se va chema de acum multiplul campion din Formula 1

Alexandru Ivan Publicat: 14 martie 2022, 18:13

Lewis Hamilton îşi schimbă numele! Cum se va chema de acum multiplul campion din Formula 1

Lewis Hamilton are șapte titluri de campion în Formula 1

Profimedia

  • Lewis Hamilton îşi schimbă numele
  • Cum se va chema de acum multiplul campion din Formula 1

Hamilton a făcut această dezvăluire la Dubai Expo, unde a pus la îndoială tradiţia ca femeile să-şi piardă numele de familie atunci când se căsătoresc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lewis Hamilton își schimbă numele

Părinţii lui Hamilton, Anthony Hamilton şi Carmen Larbalestier, au divorţat când Lewis era mic.

„Sunt foarte mândru de numele familiei mele: Hamilton. De fapt, puţin ştiu că numele (n.r. – de familie) al mamei mele este Larbalestier. Şi sunt pe cale să pun asta în numele meu. Pentru că nu înţeleg pe deplin ideea că, atunci când oamenii se căsătoresc, femeia îşi pierde numele. Îmi doresc foarte mult ca numele ei să continue cu numele Hamilton”, a declarat septuplul campion mondial de Formula 1, conform news.ro.

Reclamă

Hamilton, care a fost însoţit de mama sa la festivitatea în care a primit titlul de cavaler, la Castelul Windsor, în decembrie trecut, a spus că nu este sigur când va fi oficializată schimbarea numelui său, după ce a fost întrebat dacă noul său nume va putea fi folosit la deschiderea sezonului Campionatului Mondial de Formula 1, programată în acest weekend, în Bahrain.

„Va fi în curând. Nu, nu ştiu dacă va fi în acest weekend. Dar lucrăm la asta”, a precizat pilotul Mercedes.

Reclamă

Marele Premiu al Rusiei, anulat după ce Vladimir Putin a atacat Ucraina

Federația Internațională de Automobilism (FIA) a anunțat că Marele Premiu al Rusiei, din perioada 23-25 septembrie, va fi anulat. În urma deciziei respective, Rusia va pierde 45 de milioane de euro numai în weekend-ul în care ar fi trebuit să se desfășoare cursa din acest an.

Marele Premiu al Rusiei, de la Sochi, a fost adăugat în calendarul din Formula 1 în 2014, la cererea lui Vladimir Putin. Președintele Rusiei a semnat documentele necesare, asistat de fostul șef din Formula 1, Bernie Ecclestone, care recent a avut o declarație șocantă, în care a spus despre Putin că este „un om onorabil, care s-a ţinut de cuvânt”, la o zi după războiul început în Ucraina.

Construirea circuitului de la Sochi a costat 241 de milioane de euro. Câștigătorul en-titre al Marelui Premiu din Rusia este Lewis Hamilton.

Reclamă 4 / 0/3

Lewis Hamilton a ratat titlul în Formula 1 în fața lui Max Verstappen

Pilotul olandez al echipei Red Bull, Max Verstappen, a câştigat Marele Premiu al Emiratului Abu Dhabi, în ultima etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 şi, totodată, primul său titlul mondial. El a fost urmat de Lewis Hamilton, pe care l-a întrecut în ultimul tur, într-o nouă cursă controversată, cu haos în deciziile comisariilor FIA. Spaniolul Carlos Sainz jr. (Ferrari) a completat podiumul.

Cursa s-a jucat în ultima sa parte, după turul 53/58, în urma unui accident suferit de Nicholas Latifi (Williams), care a necesitat intrarea pe pistă a safety car-ului. Înaintea accidentului, Hamilton conducea confortabil, cu peste 11 secunde avans faţă de Verstappen şi între cei doi se aflau cinci monoposturi întârziate cu un tur.

Iniţial, directorul de cursă şi şeful comisarilor FIA, Michael Masi, a decis că monoposturile întârziate rămân pe loc, apoi s-a răzgândit şi le-a permis acestora să revină în coada plutonului. Această ultimă situaţie a „pulverizat” avantajul lui Hamilton şi i l-a plasat în „coaste” pe Verstappen, care între timp trecuse pe la boxe şi „încălţase” cauciucuri de compoziţie soft.

S-a mai concurat doar un tur, suficient pentru olandez să-l întreacă pe pilotul britanic, a cărui maşină era echipată cu pneuri dure uzate, şi să-i „sufle” titlul mondial.

Citește și:

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:04 Antrenorul celor de la Leicester a fost dat afară după ce a avut o aventură cu o jucătoare 11:12 NEWS ALERTS-a mai accidentat un jucător la FCSB! A suferit o ruptură şi riscă să stea o lună departe de teren. Lovitură dură pentru lider 10:58 FotoUn milionar român a răbufnit şi a anunţat că e gata să facă un gest extrem: „Asta nu înseamnă că nu îmi iubesc ţara!” 10:50 FotoEndrick a reușit o performanță de senzaţie în numai 7 zile. Starul de 17 ani, aşteptat la Real Madrid, este de neoprit 10:20 Florentin Petre cere un jucător în naţionala României: „Nu poţi să începi fără el! E cel mai în formă!” 10:08 „Ce nu a luat Ianis de la Gică Hagi?” Gică Craioveanu nici nu a stat pe gânduri: „N-are cum să o aibă!” 9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul Vezi toate știrile
Pe același subiect
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: "Cred că a fost dificil pentru el"
AntenaPLAY • 28 mart., 21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
AntenaPLAY • 28 mart., 14:03
Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
Toto Wolff a dezvăluit cum a trăit dezastrul Mercedes, din Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 27 mart., 14:00
„Îmi venea să îmi trag un pumn”. Toto Wolff a dezvăluit cum a trăit dezastrul Mercedes, din Marele Premiu al Australiei
Cine sunt femeile care l-au dat peste cap pe Lewis Hamilton
Diverse • 25 mart., 10:58
FOTO
Cine sunt femeile care l-au dat peste cap pe Lewis Hamilton! Imagini de senzaţie cu fostele cuceriri ale pilotului „Playboy”
George Russell, implicat într-un accident horror! Apelul disperat al britanicului, care se temea pentru viaţa lui!
AntenaPLAY • 24 mart., 14:08
George Russell, implicat într-un accident horror! Apelul disperat al britanicului, care se temea pentru viaţa lui!