Închide meniul

Lewis Hamilton pregăteşte mutarea anului în Formula 1! Anunţul şoc făcut de presa din Italia

Alex Masgras Publicat: 1 februarie 2024, 12:25

Reclamă
Lewis Hamilton pregăteşte mutarea anului în Formula 1! Anunţul şoc făcut de presa din Italia

Lewis Hamilton pregăteşte mutarea anului în Formula 1

Lewis Hamilton, în timpul unui interviu / Profimedia

Lewis Hamilton pregăteşte mutarea anului în Formula 1! Septuplul campion mondial în „Marele Circ” mai are contract cu Mercedes până la finalul sezonului 2024, cu opţiune de prelungire pentru încă un an.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Britanicul este foarte aproape de a încheia colaborarea cu Mercedes la finalul anului, în condiţiile în care Ferrari va face tot posibilul pentru a obţine semnătura campionului de 39 de ani. Astfel, Hamilton ar deveni coechipierul lui Charles Leclerc, urmând ca spaniolul Carlos Sainz să părăsească echipa în 2025.

Lewis Hamilton pregăteşte mutarea anului în Formula 1!

Scuderia Ferrari pregăteşte o mutare şoc pentru sezonul 2025 din Formula 1, intenţionând să-l recruteze pe multiplul campion britanic Lewis Hamilton, actualul pilot al echipei Mercedes, anunţă mass-media italiană, citată de Motorsport Week, potrivit agerpres.ro.

Situaţia contractuală a lui Hamilton a dominat titlurile în afara pistei, în primele etape ale sezonului 2023 din Marele Circ, britanicul semnând în final un nou acord cu Mercedes, valabil până la finele lui 2024, cu opţiune pentru un sezon suplimentar.

În condiţiile în care, pentru al doilea sezon consecutiv, Mercedes s-a zbătut fără succes să-şi recapete gloria anterioară, speculaţiile referitoare la o posibilă plecare a lui Hamilton s-au amplificat.

Reclamă

Numele septuplului campion mondial de Formula 1 a fost asociat în mod repetat cu Ferrari în ultimii ani, deşi ambele părţi au negat că ar fi existat negocieri pentru o astfel de mutare.

Conform sursei citate, eventuala sosire a lui Hamilton la scuderia de la Maranello, unde britanicul ar urma să facă pereche cu monegascul Charles Leclerc, ar implica plecarea de la Ferrari a spaniolului Carlos Sainz Jr.

Sauber şi-a schimbat numele pentru următoarele două sezoane

Sauber şi-a schimbat numele pentru următoarele două sezoane şi se va numi acum Stake F1 Team.

Reclamă 4 / 0/3

Operatorul australian de pariuri online, care a apărut deja pe numele maşinii şi al echipei în sezonul trecut, va deveni singurul sponsor principal, Alfa Romeo încheind parteneriatul cu Sauber.

Constructorul italian îşi anunţase deja plecarea din F1 după cinci ani de colaborare cu echipa elveţiană. Echipa se înregistrase provizoriu ca Stake F1 Team Kick Sauber la FIA, dar Kick, serviciul de streaming deţinut de fondatorii Stake, a dispărut în cele din urmă într-un proces de clarificare destinat sezoanelor 2024 şi 2025, făcând loc companiei-mamă. Cu toate acestea, Kick a achiziţionat drepturile de denumire a şasiului Sauber pentru aceeaşi perioadă.

„Sezonul trecut a marcat începutul călătoriei lui Stake în Formula 1, iar noul rol al mărcii la cârma echipei Stake F1 Team reprezintă următorul pas natural şi provocator pe această cale”, a declarat reprezentantul echipei, Alessandro Alunni Bravi.

Chinezul Zhou Guanyu şi finlandezul Valtteri Bottas vor rămâne anul viitor cei doi piloţi de F1 ai echipei, la volanul monoposturilor (Sauber C44) motorizate de Ferrari, în timp ce francezul Théo Pourchaire, câştigător al unui titlu în Formula 2, îşi va păstra rolul de pilot de rezervă.

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:26 Marius Ștefănescu, anunțul momentului despre transferul la FCSB. Ce a spus despre declarațiile lui Laszlo Dioszegi 22:15 LIVE VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! A doua sesiune de antrenamente este ACUM în AntenaPLAY 21:59 Farul – Sepsi 1-4! Umilință uiașă pentru echipa lui Gică Hagi! Safranko a făcut spectacol la Ovidiu 21:29 România – Japonia LIVE VIDEO în AntenaPLAY (13:30). Ultimul meci de la Campionatul Mondial de hochei pentru tricolori 21:27 OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA 21:08 Scandări xenofobe și decizii controversate la Farul – Sepsi! Fanii au „luat foc” după hattrick-ul lui Safranko 20:52 FotoCum a fost surprins Gică Hagi după ce Pavol Safranko a marcat un hattrick în prima repriză din Farul – Sepsi 20:28 „Îi vei lua locul lui Daniel Niculae la Rapid?” Dani Coman a dat cărțile pe față! Răspunsul a uimit pe toată lumea 20:12 VideoOlaru a primit cel mai emoţionant mesaj de la mama sa: „Am o latură mai sensibilă!” Anunţ uriaş: „Vreau titlul şi anul viitor” 19:49 „E o problemă! Sunt trist!” Daniel Pancu, verdict despre situația de la Rapid! Ce a spus despre comunicatul lui Dan Șucu Vezi toate știrile
Citește și