Închide meniul

Max Verstappen este campion mondial în Formula 1 2022! Olandezul a câștigat titlul la comisie, după Marele Premiu al Japoniei!

Alexandru Ivan Publicat: 9 octombrie 2022, 11:01

Max Verstappen este campion mondial în Formula 1 2022! Olandezul a câștigat titlul la comisie, după Marele Premiu al Japoniei!

Max Verstappen este campion mondial în 2022!

Max Verstappen, în Japonia / Profimedia

  • Verstappen a devenit mondial după Marele Premiu al Japoniei

Marele Premiu al Japoniei s-a încheiat cu victoria lui Max Verstappen, iar olandezul a devenit campion mondial în Formula 1 2022! Este al doilea titlu consecutiv pentru pilotul Redbull!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Update 11.15: Final incendiar în Japonia! Max Verstappen a câștigat cursa de la Suzuka. Olandezul avea nevoie ca colegul său de la Redbull, Sergio Perez, să termine în fata rivalului de la Ferrari, Charles Leclerc.

La ultimul viraj, Leclerc a tăiat șicana într-un moment când Perez încerca să-l depășească. După finalul cursei, FIA l-a penalizat pe Leclerc cu 5 secunde, ceea ce l-a „retrogradat” pe poziția a treia, în spatele lui Perez, acordându-i titlul mondial lui Max Verstappen!

Reclamă

Cu 4 curse rămase în sezon, olandezul a ajuns la 366 de puncte, 113 peste Sergio Perez, 114 peste Leclerc. Cei doi nu mai au nicio șansă să-l prindă pe Verstappen, care a devenit matematic campion în Formula 1, pentru a doua oară la rând.

Cursele rămase din acest sezon sunt Texas (23 octombrie), Mexic (30 octombrie), Brazilia (13 noiembrie) și Abu Dhabi (20 noiembrie).

Reclamă

— Formula 1 (@F1) October 9, 2022

Reclamă 4 / 0/3


Update 10.25: După mai bine de o oră și jumătate, Marele Premiu al Japoniei s-a reluat! Verstappen poate cuceri un nou titlu mondial!

Update 09.50: Steagul roșu încă nu a fost ridicat! Cursa este întreruptă de peste oră. Circuitul de la Suzuka este plin cu apă. Ploaia i-a stricat planurile de titlu lui Max Verstappen

Update 08.10: Steag roșu! Marele Premiu al Japoniei este întrerupt din cauza ploii!


Update 08.05: Dezastru pentru Carlos Sainz! Colegul lui Leclerc de la Ferrari a pierdut controlul și a intrat într-un parapet! Cursa s-a încheiat pentru pilotul spaniol.

Reclamă

Update 08.00: S-a dat startul în cursa de la La Suzuka!

Știrea inițială

Max Verstappen a plecat din pole-position

Olandezul Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull şi liderul Campionatului Mondial de Formula 1, va pleca din pole position duminică în Marele Premiu al Japoniei.

Sâmbătă, în calificări, Verstappen, cu timpul de 1 min 29 sec 332/1000, l-a devansat cu doar 1/100 pe monegascul Charles Leclerc, rivalul de la Ferrari.

Verstappen poate cuceri un nou titlu mondial

Duminică, olandezul de 25 de ani poate deveni pentru al doilea an consecutiv campion mondial. O victorie şi un punct pentru cel mai rapid tur: acesta ar fi scenariul ideal care i-ar asigura lui Verstappen câştigarea titlului pe circuitul de la Suzuka.

Şi alte rezultate îi pot aduce olandezului titlului, în funcţie de ce vor reuşi cei doi urmăritori ai săi în campionat: duminică, în cursa din Marele Premiu al Japoniei, Max Verstappen ar trebui să obţină opt puncte mai mult decât Leclerc şi şase mai mult decât coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez, care sunt în acest moment la 104, respectiv 106 puncte de el.

Grila de start a Marelui Premiu al Japoniei

Prima linie:

Linia a 2-a:

Linia a 3-a:

Linia a 4-a:

Linia a 5-a:

Linia a 6-a:

Linia a 7-a:

Linia a 8-a:

Linia a 9-a:

Linia a 10-a:

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes 13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului Vezi toate știrile
Pe același subiect
Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
AntenaPLAY • 14:03
Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes
Max Verstappen a dezvăluit motivul abandonului său şoc în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 9:07
Max Verstappen a dezvăluit motivul abandonului său şoc în Marele Premiu al Australiei: „Din păcate se întâmplă astfel de lucruri”
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
AntenaPLAY • 24 mart., 7:30
Carlos Sainz a câștigat cursa din Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, live pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei
AntenaPLAY • 24 mart., 6:53
Cursă nebună în Marele Premiu al Australiei! Max Verstappen s-a retras după doar patru tururi! Hamilton a abandonat și el
Ce a spus Max Verstappen despre maşinile Ferrari după al treilea său pole position al sezonului
AntenaPLAY • 23 mart., 10:15
Ce a spus Max Verstappen despre maşinile Ferrari după al treilea său pole position al sezonului, la Marele Premiu al Australiei