Închide meniul

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei. Olandezul poate câştiga un nou titlu mondial

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 8 octombrie 2022, 11:53 / Actualizat: 8 octombrie 2022, 13:59

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu al Japoniei. Olandezul poate câştiga un nou titlu mondial

Max Verstappen va plec din pole position în Marele Premiu al Japoniei

Max Verstappen, după calificările Marelui Premiu al Japoniei/ Profimedia

Olandezul Max Verstappen, pilotul echipei Red Bull şi liderul Campionatului Mondial de Formula 1, va pleca din pole position duminică în Marele Premiu al Japoniei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Sâmbătă, în calificări, Verstappen, cu timpul de 1 min 29 sec 332/1000, l-a devansat cu doar 1/100 pe monegascul Charles Leclerc, rivalul de la Ferrari.

Max Verstappen va pleca din pole position în Marele Premie al Japoniei

Max Verstappen a reuşit al cincilea său pole position din acest an şi al 18-lea din carieră.

Duminică, olandezul de 25 de ani poate deveni pentru al doilea an consecutiv campion mondial. O victorie şi un punct pentru cel mai rapid tur: acesta ar fi scenariul ideal care i-ar asigura lui Verstappen câştigarea titlului pe circuitul de la Suzuka.

Reclamă

Şi alte rezultate îi pot aduce olandezului titlului, în funcţie de ce vor reuşi cei doi urmăritori ai săi în campionat: duminică, în cursa din Marele Premiu al Japoniei, Max Verstappen ar trebui să obţină opt puncte mai mult decât Leclerc şi şase mai mult decât coechipierul său de la Red Bull, Sergio Perez, care sunt în acest moment la 104, respectiv 106 puncte de el.

Din linia a doua vor pleca spaniolul Carlos Sainz, de la Ferrari, şi mexicanul Sergio Oerez, de la Red Bull. Aceşti vor fi urmaţi de Esteban Ocon şi Lewis Hamilton.

Grila de start a Marelui Premiu al Japoniei

Reclamă 4 / 0/3

Prima linie:

  • Max Verstappen (Olanda/Red Bull) 1:29.304
  • Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) 1:29.314

Linia a 2-a:

  • Carlos Sainz Jr (Spania/Ferrari) 1:29.361
  • Sergio Perez (Mexic/Red Bull) 1:29.709

Linia a 3-a:

  • Esteban Ocon (Franţa/Alpine-Renault) 1:30.165
  • Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) 1:30.261

Linia a 4-a:

  • Fernando Alonso (Spania/Alpine-Renault) 1:30.322
  • George Russell (Marea Britanie/Mercedes) 1:30.389

Linia a 5-a:

  • Sebastian Vettel (Germania/Aston Martin-Mercedes) 1:30.554
  • Lando Norris (Marea Britanie/McLaren-Mercedes) 1:31.003

Linia a 6-a:

  • Daniel Ricciardo (Australia/McLaren-Mercedes)
  • Valtteri Bottas (Finlanda/Alfa Romeo)

Linia a 7-a:

Reclamă

Linia a 8-a:

Linia a 9-a:

Linia a 10-a:

Incident horror în Formula 1. Monopostul lui Pierre Gasly a luat foc incredibil

Weekend-ul precedent de Formula 1 de la Singapore a debutat cu un incident horror, după ce monopostul lui Pierre Gasly a luat foc, chiar sub privirile mecanicilor săi. Pilotul echipei Alpha Tauri se află înăuntru, şi se pregătea să iasă pe circuit.

Pierre Gasly a scăpat nevătămat din urma cumplitului incident, cei prezenţi la boxe intervenind de urgenţă pentru a stinge flăcările.

Pierre Gasly se pregătea să iasă pe circuit, când radiatorul monopostului său a luat foc incredibil. Francezul a ieşit imediat din maşină, ulterior mecanicii echipei sale oprind incendiul. Totodată, şi un membru al staff-ului de la Aston Martin a intervenit cu un extinctor.

Pierre Gasly a revenit pe circuit, la scurt timp după ce flăcările din maşina sa au fost stinse. Francezul s-a clasat pe locul 14, în a doua sesiune de antrenamente a Marelui Premiu de la Singapore, după ce în prima a terminat pe locul nouă.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” 15:16 Gică Hagi, anunţ radical despre noul stadion din Constanţa, făcut chiar de ziua „Regelui”: „Nu va purta numele meu!” 14:35 „Ce rol are Gigi Becali în câştigarea Ligii 1?” Răspuns sincer al lui Elias Charalambous. Ce a spus despre primele de titlu Vezi toate știrile
Citește și