Închide meniul

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Belgiei. Domină copios clasamentul general al piloţilor din Formula 1!

Iulian Focșăneanu Publicat: 30 iulie 2023, 19:42

Reclamă
Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Belgiei. Domină copios clasamentul general al piloţilor din Formula 1!

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Belgiei

Max Verstappen, triumfător / Profimediaimages

Pilotul olandez Max Verstappen (Red Bull Racing) a câştigat Marele Premiu al Belgiei, desfăşurat duminică pe circuitul de la Spa-Francorchamps, obţinând a opta sa victorie consecutivă în actuala ediţie a Campionatului Mondial de Formula 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cel mai rapid în calificările de vineri, Verstappen a fost nevoit să ia startul în cursă din linia a treia a grilei, după ce a fost retrogradat cinci locuri pentru schimbarea motorului monopostului său peste cota autorizată de regulament.

Max Verstappen a câştigat Marele Premiu al Belgiei

El a reuşit să preia conducerea cursei în turul 17 şi a rămas apoi în frunte până la final, obţinând a 45-a victorie din cariera sa în Marele Circ, potrivit agerpres.ro.

Verstappen (25 ani), campionul mondial din ultimele două sezoane, l-a devansat cu peste 22 de secunde pe mexicanul Sergio Perez, coechipierul său de la Red Bull Racing. Poziţia a treia a fost ocupată de monegascul Carles Leclerc (Ferrari).

Pilotul olandez reuşeşte astfel „dubla” la Spa-Francorchamps, după ce s-a impus sâmbătă în cursa de sprint găzduită de circuitul belgian.

Reclamă

Cu zece Grand Prix-uri câştigate în 2023, Max Verstappen şi-a consolidat poziţia de lider al clasamentului piloţilor, făcut încă un pas către al treilea său titlu mondial consecutiv.

Clasamentul Marelui Premiu al Belgiei (44 de tururi, 308,052 km):

1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) 1h 22:30.450
2. Sergio Perez (Mexic/Red Bull) +22.305
3. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) +32.259
4. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes) +49.671
5. Fernando Alonso (Spania/Aston Martin) +56.184
6. George Russell (Marea Britanie/Mercedes) + 63.101
7. Lando Norris (Marea Britanie/McLaren) +73.719
8. Esteban Ocon (Franţa/Alpine) +74.719
9. Lance Stroll (Canada/Aston Martin) +79.340
10. Yuki Tsunoda (Japonia/Alpha Tauri) + 80.221
….

Reclamă 4 / 0/3

Clasamentul general al piloţilor:

1. Max Verstappen (Olanda/Red Bull) 314 puncte
2. Sergio Perez (Mexic/Red Bull) 189
3. Fernando Alonso (Spania/Aston Martin) 149
4. Lewis Hamilton (Marea Britanie/Mercedes 148
5. Charles Leclerc (Monaco/Ferrari) 99
….

Clasamentul constructorilor:

1. Red Bull Racing 460 puncte
2. Mercedes 226
3. Aston Martin 184
4. Ferrari 176
5. McLaren
….

Următoarea etapă a Campionatului Mondial de Formula 1 se va desfăşura în Olanda, pe circuitul Zandvoort, între 25 şi 27 august.

Max Verstappen a câştigat cursa de sprint în Marele Premiu al Belgiei

Max Verstappen a câştigat cursa de sprint în Marele Premiu al Belgiei. Pilotul celor de la Red Bull s-a impus în cursa de sâmbătă, care a fost întârziată din cauza ploii.

Oscar Piastri, pilotul australian de la McLaren, a încheiat cursa pe locul 2, în timp ce francezul Pierre Gasly de la Alpine s-a clasat pe locul 3.

Reclamă

Cursa de sprint de la Spa a început cu întârziere din cauza ploii, după care cei 20 de piloţi au dat mai multe tururi de formare în spatele Safety Car-ului.

Verstappen a plecat primul, dar nu a schimbat imediat pe intermediare. Olandezul a intrat abia în turul 2 la boxe şi a fost depăşit de Oscar Piastri. În turul 4, Fernando Alonso a abandonat, după ce a pierdut controlul monopostului şi a ajuns în pietriş.

După reluarea cursei, în turul 6, Max Verstappen a revenit pe primul loc în cursa de sprint, după ce l-a depăşit pe Oscar Piastri.

Un alt incident notabil a avut loc în turul 7, atunci când Lewis Hamilton şi Sergio Perez s-au ciocnit. Monopostul mexicanului a fost avariat în urma coliziunii cu Hamilton şi a fost nevoit să se retragă. Ulterior, britanicul a fost penalizat cu 5 secunde din cauza coliziunii cu Perez.

În cele din urmă, Max Verstappen a obţinut victoria în cursa de sprint pentru a doua oară în acest sezon, după ce a mai câştigat această cursă şi în Austria. Prima cursă de sprint a sezonului, cea din Azerbaidjan, a fost câştigată de Sergio Perez, coechipierul lui Verstappen de la Red Bull.

Recomandări
Citește și:

Va termina Bayer Leverkusen sezonul fără înfrângere?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:44 PSG – Borussia Dortmund 0-1. Echipa germană e prima finalistă a Ligii Campionilor în acest sezon! Parizienii au avut 4 bare! 23:43 FotoOlimpiu Moruţan a mers în cârje la stadion pentru a-şi susţine echipa la semifinala cu Beşiktaş! Mesajul superb al clubului 23:32 Xavi a ales jucătorii care nu pot pleca de la Barcelona! Numele care nu pot fi transferate de nicio echipă din lume 23:17 Un veteran de la Real Madrid, mesaj emoționant înainte de returul cu Bayern Munchen din Ligă: „Probabil va fi ultimul meci” 23:16 Răspunsul primarului Buzăului la întrebarea dacă aşteaptă duelurile cu Gigi Becali: „Sper ca Gloria Buzău să devină «Steluţa» 2” 22:49 Reacția premierului Marcel Ciolacu după ce Gloria Buzău a promovat în Liga 1! Mesaj după finalul partidei cu Unirea Slobozia 22:21 Reacţia lui Ion Crăciunescu după ce Darius Olaru i-a strigat „Băi, prostule!” centralului meciului Universitatea Craiova – FCSB! 22:02 „Mă simt extenuat!” Andrei Prepeliță și-a găsit cu greu cuvintele după ce a promovat cu Gloria Buzău în Liga 1! 21:52 Anunţul lui Florin Manea despre transferul lui Denis Drăguş: „Cluburile s-au înţeles” 21:46 „N-a înțeles nimic! O prostie!” Mihai Stoica i-a dat replica lui Andrea Compagno! „MM” a răspuns, după atacul italianului Vezi toate știrile
Citește și