Închide meniul
Foto

Michael Schumacher şi-a făcut testamentul. Ce se întâmplă cu averea fostului campion din Formula 1, care a suferit un accident teribil în 2013

Publicat: 20 mai 2022, 16:01

Corinna Schumacher şi Michael Schumacher

Michael Schumacher şi-a făcut testamentul. Corinna Schumacher plăteşte sume uriaşe pentru tratament

Colaj Netflix / Profimedia

  • Michael Schumacher şi-a făcut testamentul
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Michael Schumacher şi-a făcut testamentul. Fostul mare campion din Formula 1 trece prin clipe grele de opt ani şi jumătate, după ce a suferit un accident teribil la schi. A suferit mai multe operaţii, dar în momentul de faţă se cunosc puţine detalii despre starea lui de sănătate.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu trei ani înaintea incidentului care i-a schimbat dramatic viaţa, legenda din „Marele Circ” a decis să îşi facă testamentul. Decizia a surprins atunci, în condiţiile în care Michael Schumacher avea 44 de ani. Toţi banii au fost împărţiţi familiei.

Michael Schumacher şi-a făcut testamentul

A redactat un testament prin care avea să-şi împartă averea familiei. Deși nu a dezvăluit el însuși care era suma, s-a crezut că aceasta ajunge la 750 de milioane de lire sterline„, anunţă jurnaliştii de la thesportsrush.com.

Reclamă

Da, mi-am făcut testamentul pentru că sunt familist. Dar este mai puțin vorba despre Formula 1. Am făcut-o din cauza lucrurilor care se pot întâmpla în viața de zi cu zi„, spunea atunci pilotul Ferrari.

Averea lui Michael Schumacher s-a diminuat considerabil, astfel că soţia fostului mare campion a luat mai multe decizii drastice. Corinna Schumacher tocmai a scos la vânzare un Ferrari California, condus timp de trei ani de septuplul campion mondial. Este vorba de un bolid de 460 de cai putere, care are un motor V8 şi are la bord numai 15.643 de kilometri. Preţul pentru o astfel de maşină poate ajunge şi la 400.000 de euro. Totuşi, ţinând cont cui îi aparţine, suma obţinută la o licitaţie din Elveţia ar putea fi mult mai mare.

Reclamă

Familia lui Michael Schumacher tocmai a luat o decizie drastică şi a scos la vânzare şi alte maşini de colecţie. Este vorba de un Benetton B192, folosit în primul sezon complet încheiat de german în Formula 1, cât şi de monopostul Ferrari cu care Schumacher câştiga Marele Premiu al Ungariei, în 1998. Potrivit planetf1.com, s-ar fi obţinut 4.9 milioane de dolari.

Corinna a scos la vânzare şi o proprietate pe care familia Schumacher o are în Norvegia, o cabană a carei valoare este estimată la 3.7 milioane de euro. Cabana are 10 dormitoare, o terasă, teren de golf, ferestre antiglonț, o sală de jocuri, una de cinema și piscină. Corinna a și povestit cât de bine s-a simțit familia în momentele trăite acolo.

Am petrecut 6 săptămâni în vacanţă în Tysil, Norvegia. Cu greu am discutat despre Foruma 1 şi despre munca lui. Ne-am stabilit în cabană, ne-am jucat mereu jocuri, pentru că voia să se relaxeze puţin.

Reclamă 4 / 0/3

Ne-am distrat de minune cu prietenii, au luat cu ei toată familia – bunica, bunicul, mătuşa… Uneori ne strângeam 30 de oameni. Avionul era plin. A fost distractiv, am fost fericiţi”, susținea Corinna, în cadrul unui documentar.

Tratamentul lui Schumacher costă o avere

Familia lui Michael Schumacher a făcut eforturi uriașe pentru a-l ajuta pe septuplul campion mindial din Formula 1 să își revină. Fostul pilot a trecut prin clipe grele după accidentul îngrozitor suferit la schi, pe 29 decembrie 2013. Au trecut deja mai bine de opt ani, perioadă în care legenda din „Marele Circ” a fost surpravegheat în permanență de o echipă de medici.

Corinna Schumacher a plătit o avere în cei opt ani. Potrivit The Sun, costurile săptămânale se ridică la 115.000 de lire sterline (n.r. 137.000 de euro). În total ar fi achitat peste 20 de milioane de lire sterline (n.r. 24 de milioane de euro). Soția lui Michael Schumacher a făcut eforturi uriașe și a fost felicitată de toți apropiații celui care a câștigat 91 de curse de Formula 1.

„Desigur, mi-e dor de Michael în fiecare zi. Dar nu doar mie îmi este dor de el. Sunt copiii, familia, tatăl său și toți cei din jurul lui. Tuturor le este dor de Michael, dar el este aici. Altfel, dar este aici și asta ne dă putere, cred. Suntem împreună, trăim împreună acasă. Facem terapie și tot ce putem pentru a-i îmbunătăți starea și să-l facem să se simtă bine„, a declarat Corinna Schumacher.

Schumacher e septuplu campion mondial de Formula 1

Michael Schumacher a împlinit 53 de ani pe 3 ianuarie. Are în palmares şapte titluri de campion mondial, în 1994, 1995 (ambele cu Beneton), 2000, 2001, 2002, 2003 şi 2004 (toate cinci cu Ferrari).

El s-a retras prima dată din Formula 1 la finalul anului 2006, apoi a revenit în Marele Circ în 2010. Însă în trei sezoane petrecute la Mercedes germanul nu a mai arătat forma care l-a consacrat. Michael Schumacher nu a reuşit în această a doua etapă a carierei decât un loc 3, la Valencia, în 2012, şi patru clasări pe locul 4.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
13:25 Italienii dau de pământ cu George Puşcaş după ultimele evoluţii ale atacantului lui Bari: „Până acum a fost dezamăgitor” 13:24 Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A 12:09 Cine îi poate lua locul de titular lui Ștefan Târnovanu la FCSB! Anunțul lui Mihai Stoica: „Nu poți să-i dai gol” 11:53 Programul românilor la Cupa Mondială de haltere. Competiţia e în AntenaPLAY, în perioada 31 martie – 11 aprilie 11:20 VIDEO„E un imbecil!” Cea mai dură reacție despre Fernando Alonso, după incidentul cu George Russell din Australia 11:15 Florin Prunea a anunţat care e jucătorul de la FCSB care „este imposibil să facă parte din lotul României la EURO 2024” 11:05 Ucrainenii au tras concluziile, înaintea duelului cu România de la EURO 2024! Mesajul categoric transmis: „Nu au mari vedete!” 10:10 „Ai antrena FCSB?” Marius Șumudică a oferit imediat răspunsul! Ce a spus despre lupta la titlu 10:00 Tudor Giurgiu, invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE. Povești de senzație din lumea filmului 9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro Vezi toate știrile
Pe același subiect
Dezvăluirea care spune totul despre situaţia lui Michael Schumacher
Extra • 21 ian., 12:42
Dezvăluirea care spune totul despre situaţia lui Michael Schumacher! Ce se întâmplă cu marele campion
Fratele lui Michael Schumacher, reacţie rară despre situaţia teribilă în care se află fostul campion mondial
Diverse • 9 ian., 22:44
FOTO
Veste uriaşă despre Michael Schumacher: „Am auzit că stă la masă la cină!”
Ce avere a ajuns să aibă Michael Schumacher
Diverse • 8 ian., 12:32
Ce avere a ajuns să aibă Michael Schumacher, la aproape 20 de ani de când a devenit miliardar
Laila Hasanovic, tânăra de 23 de ani care a primit acceptul să îl viziteze pe Michael Schumacher
Extra • 5 ian., 9:29
FOTO
Cine este tânăra de 23 de ani care a primit acceptul să îl viziteze pe Michael Schumacher. Ce meserie are şi cât de frumoasă este
Michael Schumacher împlineşte 55 de ani
Extra • 3 ian., 8:24
Michael Schumacher împlineşte 55 de ani! Starea de sănătate a campionului a rămas un mister, la un deceniu de la accident