Închide meniul

Red Bull, bornă uriaşă atinsă după succesul din Marele Premiu al Arabiei Saudite! Verstappen şi Perez, pe urmele lui Mercedes

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 10 martie 2024, 18:50

Red Bull, bornă uriaşă atinsă după succesul din Marele Premiu al Arabiei Saudite! Verstappen şi Perez, pe urmele lui Mercedes

Red Bull, bornă uriaşă atinsă după succesul din Marele Premiu al Arabiei Saudite

Sergio Perez şi Max Verstappen/ Profimedia

Red Bull a atins o bornă uriaşă, după succesul din Marele Premiu al Arabiei Saudite. Max Verstappen a câştigat marea cursă, succesul reprezentând cel de-al 115-lea din istoria echipei de Formula 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Marele Premiu al Arabiei Saudite a fost în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY. Următoarea etapă din „Marele Circ” se va disputa în Australia, în perioada 22-14 martie.

Red Bull, bornă uriaşă atinsă după succesul din Marele Premiu al Arabiei Saudite

Red Bull a depăşit-o astfel pe Williams, la numărul de victorii obţinute în Formula 1. Din 2005, de când echipa austriacă a debutat în „Marele Circ”, aceasta a obţinut nu mai puţin de 115 victorii.

Dat fiind faptul că Max Verstappen este favorit pentru cucerirea titlului în acest sezon, Red Bull o poate depăşi pe Mercedes, în clasamentul echipelor de Formula 1 cu cele mai multe victorii. Echipa lui Hamilton şi Russell are în total 125 de victorii, cu doar zece mai multe faţă de austriecii de la Red Bull.

Astfel, Red Bull poate deveni a treia cea mai titrată echipă din istoria Formulei 1, dacă o va depăşi pe Mercedes. Pe locul secund în acest clasament, se clasează Mc Laren, englezii având 183 de victorii înregistrate în „Marele Circ”, ultima în 2021, atunci când Daniel Ricciardo câştiga Marele Premiu al Italiei, de la Monza.

Reclamă

Cea mai titrată echipă din Formula 1 este Ferrari. Italienii au nu mai puţin de 243 de victorii înregistrate de-a lungul anilor.

Formula 1™, Formula 2 şi Formula 3 se vor vedea în următorii trei ani în AntenaPLAY. 24 de curse de Formula 1 vor fi în 2024 în direct pe Antena 1, Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY.

Max Verstappen, pus pe glume după MP al Arabiei Saudite

Max Verstappen a fost pus pe glume după MP al Arabiei Saudite. Triplul campion mondial a făcut o nouă cursă foarte bună şi a obţinut a doua victorie din sezonul 2024, după ce s-a impus şi în prima cursă, din Arabia Saudită. La Jeddah, olandezul a urcat pentru a 100-a oară pe podium în Formula 1.

Reclamă 4 / 0/3

Întrebat la finalul cursei ce reprezintă această bornă pentru el, olandezul s-a ţinut de glume. Verstappen a recunoscut că nu se numără printre piloţii care urmăresc cu atenţie statistică, dar se bucură pentru performanţa realizată şi speră să continue treaba bună pe care o face:

Sunt 88 de podiumuri ratate (n.r. râde). Bineînţeles, sunt fericit cu această performanţă, dar nu sunt un tip care să se uite prea mult la statistică. Sunt doar fericit că am ajuns la 100 de podiumuri. Vreau să continui, bineînţeles, şi să iau fiecare cursă în parte pentru a obţine cele mai bune rezultate”, a declarat Max Verstappen, potrivit formula1.com.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal 13:51 Pierdere uriaşă pentru Rapid, pentru tot restul sezonului. Anunţul oficial făcut de giuleşteni 13:38 România – Italia LIVE VIDEO (duminică, 20:30, AntenaPLAY). Debutăm la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:30 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek 1-6, 1-6. Românca, demolată de numărul 1 WTA. „Sori”, fără replică la Madrid 13:24 Victor Piţurcă i-a „făcut” echipa lui Cosmin Olăroiu, în 2006. Detalii spectaculoase ale fostului selecţioner 12:58 „De ce să te schimbi, mă?” Marius Şumudică a fost criticat înaintea negocierilor cu Rapid: „Nu mi s-a părut ok” Vezi toate știrile
Citește și