Închide meniul

Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 28 martie 2024, 14:03

Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes

Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes

Max Verstappen, în timpul unui Mare Premiu/ Profimedia

Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes. Toto Wolff a făcut declarații despre locul lăsat liber de plecarea pilotului britanic, din sezonul viitor, la Ferrari.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Verstappen, câştigătorul titlului mondial în ultimele trei sezoane, este legat prin contract de Red Bull până în 2028, însă viitorul său în cadrul echipei austriece este pus sub semnul întrebării din cauza ruperii relaţiilor dintre tatăl său Jos şi directorul Christian Horner.

Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes

Mercedes îl va pierde pe Hamilton la finalul acestui sezon, când britanicul va pleca la Ferrari, unde va ocupa locul spaniolului Carlos Sainz Jr, cel care a câştigat duminică Marele Premiu al Australiei.

„Avem un loc liber, singurul la cele mai bune echipe, cu excepţia cazului în care Max decide să plece, iar atunci locul nu va mai fi liber la noi”, a declarat Wolff pentru Fox Sports Australia, într-un interviu acordat la Melbourne, citat de agerpres.ro.

Interviul, realizat după calificări, nu a fost preluat pe scară largă la momentul respectiv, însă comentariile responsabilului Mercedes au atras ulterior atenţia.

Reclamă

Întrebat dacă Verstappen ar fi alegerea numărul unu, Wolff a răspuns: ‘‘Da. Vedeţi care sunt nivelurile lui de performanţă, dar nu aş vrea să-i neglijez pe ceilalţi”.

Wolff a încercat să-l recruteze pe Verstappen când acesta era adolescent, înainte de a semna cu Red Bull, însă nu i-a putut propune un loc în Formula 1.

Austriacul a mai spus că are o relaţie foarte bună cu Jos Verstappen şi că s-au întâlnit atunci la Viena, pentru a discuta despre o posibilă colaborare pe viitor, dar pilotul batav avea deja o ofertă de la Red Bull la acel moment.

Reclamă 4 / 0/3

„Este un fel de relaţie care trebuie să se întâmple într-un anumit stadiu, dar nu ştim când„, a spus el, când a fost întrebat dacă recrutarea lui Max Verstappen ar putea închide un cerc.

Și Fernando Alonso este pe lista Mercedes

Wolff i-a menţionat, de asemenea, pe dublul campion mondial Fernando Alonso, pe Carlos Sainz Jr şi pe debutantul din Formula 2 Kimi Antonelli, susţinut de Mercedes, ca opţiuni posibile.

„Evident că există Fernando, care este foarte incitant, şi Carlos, foarte bun. Deci sunt câteva opţiuni”, a subliniat el.

Max Verstappen nu a exclus o mutare la Mercedes pe termen lung, dar a precizat, în Australia, că se simte confortabil la Red Bull, „a doua familie”, şi că ar fi o poveste grozavă să-şi încheie cariera în Formula 1 alături de echipa austriacă.

Mercedes, care a dominat Campionatul Mondial de Formula 1 între 2014 şi 2021, nu a reuşit să câştige nicio cursă în sezonul trecut şi s-a confruntat cu un dublu abandon la Melbourne, primul începând din 2018.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
23:50
VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League
26
apr.
23:28
„E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic!
26
apr.
23:20
UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!”
26
apr.
23:12
„Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare!
26
apr.
23:01
Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!”
26
apr.
23:00
„Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare!
26
apr.
22:40
Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!”
26
apr.
22:32
„Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”!
26
apr.
22:11
„V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid
26
apr.
22:05
Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia!
Vezi toate știrile
Citește și