Închide meniul
EXCLUSIV AS.ro LIVE

36 de ani de la Steaua – Anderlecht 3-0! Copilul care l-a luat în braţe pe Victor Piţurcă, dezvăluiri de senzaţie: „Am sărit pe toată lumea acolo!”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 16 aprilie 2022, 15:09

Reclamă
36 de ani de la Steaua – Anderlecht 3-0! Copilul care l-a luat în braţe pe Victor Piţurcă, dezvăluiri de senzaţie: „Am sărit pe toată lumea acolo!

Vasile Matincă, dezvăluiri de senzaţie la AS.ro LIVE

Captură AS.ro LIVE

Steaua – Andelecht 3-0 a fost unul dintre cele mai bune meciuri ale unei echipe româneşti în cupele europene. După înfrângerea din tur, scor 0-1, Steaua a făcut un meci uriaş în Ghencea şi a învins cu 3-0. Victor Piţurcă a fost eroul steliştilor cu o „dublă” de senzaţie. Astăzi se împlinesc 36 de ani de la acea seară magică.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Pe lângă rezultatul fabulos, o imagine a făcut istorie. După golul al doilea marcat de Victor Piţurcă în meci, un copil de mingi l-a luat în braţe pe fostul atacant al Stelei.

Copilul de mingi care l-a luat în braţe pe Victor Piţurcă a fost Vasile Matincă, fost jucător la CF Brăila, Jiul Petroşani sau Poli Iaşi.

Invitat la AS.ro LIVE, Vasile Matincă a rememorat momentele de acum 36 de ani.

Vasile Matincă: „Era o euforie totală”

M-am pus şi eu în spatele porţii, să mă vadă lumea când se trage la poartă. La ocazii, mingea venea în spatele porţii. Şi la faza asta, a fost un gest de instinct. La ce atmosferă era pe stadion, era o euforie totală. Am sărit pe toată lumea acolo.
Mă duceam la fan-shopul cu Steaua, la Cişmiciu, şi îmi duceam prietenii mei, să mă vadă. Noi eram mici, dar ne duceam la antrenamente, tot timpul. Erau aşa de mari, era greu să îi şi atingi. Puţină lumea ştia că sunt eu„, a spus Vasile Matincă la AS.ro LIVE.

Reclamă

Steaua – Anderlecht 3-0, meciul vieţii pentru Victor Piţurcă

Victor Pițurcă a dezvăluit la AS.ro LIVE care a fost meciul carierei pentru el. Deși a câștigat Liga Campionilor și Supercupa Europei, cu Steaua, ”Piți” susține că cel mai important joc pentru el este returul cu Anderlecht, din semifinalele Cupei Campionilor Europeni.

”Meciul cu Anderlecht a fost cel mai bun meci al Stelei, în perioada aceea, a fost un meci fantastic, contra unei echipe foarte puternice. Anderlecht era peste Barcelona, atunci, aveau o echipă formidabilă. Aveau șase internaționali belgieni.

Pierzând primul meci la Burxelles, calificarea era pusă sub semnul întrebării, era foarte greu să bați Anderlecht la două goluri. Noi vorbeam că trebuie să marcăm 4-5 goluri ca să ne calificăm, era foarte greu să nu primești gol cu o echipă ca Anderlecht”, și-a amintit Victor Pițurcă la AS.ro LIVE.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
30
apr.
23:50
Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute
30
apr.
23:37
Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena!
30
apr.
23:20
Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva”
30
apr.
23:00
„Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră
30
apr.
22:50
Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos!
30
apr.
22:23
Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii
30
apr.
22:11
Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo
Vezi toate știrile
Citește și