Închide meniul
EXCLUSIV

„A fost un băiat extraordinar!” Mircea Lucescu, prima reacție după moartea lui Gianluca Vialli. „Il Luce” și-a amintit de celebrul Dinamo – Sampdoria

Alexandru Ivan Publicat: 6 ianuarie 2023, 13:19

„A fost un băiat extraordinar! Mircea Lucescu, prima reacție după moartea lui Gianluca Vialli. „Il Luce și-a amintit de celebrul Dinamo – Sampdoria

Mircea Lucescu

Mircea Lucescu, în timpul unui meci / Profimedia

  • Mircea Lucescu, prima reacție după moartea lui Gianluca Vialli
  • „Il Luce” și-a amintit de celebrul Dinamo – Sampdoria

Mircea Lucescu a oferit prima reacție după moartea lui Gianluca Vialli. „Il Luce” și-a amintit de celebrul Dinamo – Sampdoria, când golul lui Vialli i-a eliminat pe alb-roșii din Cupa Cupelor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„A fost o confruntare pe teren atunci. Sampdoria era o echipă foarte bună, iar Dinamo care era în creştere de formă şi de rezultate. Era şi jucătorul echipei naţionale atunci, împreună cu Mancini. Au jucat el, Mancini, Pagliuca, Dossena, Cerezo… o echipă extrem de puternică. Păcat că nu am reuşit să trecem atunci de ei. 1-1 şi 0-0 în Italia.

Mircea Lucescu, prima reacție după moartea lui Gianluca Vialli

A fost un băiat extraordinar. Dincolo de terenul de joc, un om extrem de implicat în toate problemele sociale. Foarte multe luări de poziţii. Şi politice, şi de altă natură. A fost un foarte bun jucător, foarte inteligent în terenul de joc, calităţi deosebite de golgheter. Apărea în spaţii neaşteptate, cum s-a întâmplat şi la Bucureşti.

Reclamă

Îmi pare foarte rău pentru el. Din câte am înţeles eu, suferea de această boală de mai mult timp. La fel ca Mihajlovic, şi el un fost jucător al Sampdoriei. Tot aşa, s-au luptat mult cu boala.

Am primit acel gol în minutul 90. Din păcate n-am reuşit în acel an… cred că meritam din plin. Eram o echipă foarte bună. Înainte de golul lor am ratat o ocazie foarte mare cu Răducioiu, a scos Dossena de pe linia porţii. De remarcat că am jucat pe Dinamo şi nu a fost o zi foarte favorabilă, cu vânt. Am jucat împotriva unei echipe extrem de puternice.

Reclamă

În perioada aia au câştigat şi campionatul, au terminat şi pe locul 2. Era cea mai bună echipă a Sampdoriei”, a spus Mircea Lucescu, în exclusivitate pentru as.ro.

Gianluca Vialli, gol memorabil în Dinamo – Sampdoria, în 1989

În 1989, Dinamo a ajuns în sferturile Cupei Cupelor, după ce trecuse de Kuusysi Lahti (6-0 la general) și Dundee United (2-1). În sferturi a dat peste Sampdoria, unde evolua Gianluca Vialli.

Primul meci s-a jucat la București și Dinamo a condus cu 1-0 până în minutul 90, când a egalat Vialli. În retur, s-a terminat 0-0 și italienii s-au calificat grație golului marcat în deplasare, iar Sampdoria avea să piardă finala, 0-2 cu Barcelona.

Reclamă 4 / 0/3

Gianluca Vialli, legendă a fotbalului italian

Vialli a făcut parte din staff-ul selecționerului Roberto Mancini la EURO 2020, când Italia a devenit campioană mondială. Renunțase recent la postul pe care îl ocupa la echipa națională pentru a continua tratamentul împotriva cancerului.

Ca jucător, Vialli a strălucit mai întâi la Sampdoria alături de Mancini, „geamănul său”, ducând clubul blucercato la titlul de campioană a Italiei (1991) şi victorie în Cupa Cupelor Europei (1990) dar şi în finala Ligii Campionilor ( 1992).

Vialli a plecat apoi la Juventus (1992-1996), apoi la Chelsea (1996-1999). La sfârşitul carierei, a fost pentru scurt timp jucător-manager al lui Chelsea şi antrenor la Watford, înainte de a fi antrenor secund al echipei Italiei din 2019, când se lupta deja cu cancerul pancreatic.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo
Liga 1 • 27 mart., 21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
Oferta uriaşă pe care Mircea Lucescu a refuzat-o, după ce antrenorul român a plecat de la Dinamo Kiev.
Fotbal • 26 mart., 18:10
„Cum ai putea câştiga titlul cu acea echipă?!” Oferta uriaşă pe care Mircea Lucescu a refuzat-o: „Nu puteam să merg acolo!”
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Liga 1 • 25 mart., 12:48
„Au o vârstă!” Victor Becali, verdict sincer despre implicarea lui Mircea Lucescu și Ion Țiriac la Dinamo
Imaginea virală a zilei în fotbalul românesc! Edi Iordănescu, alături de tatăl său şi de Mircea Lucescu
Liga 1 • 24 mart., 17:24
Imaginea virală a zilei în fotbalul românesc! Edi Iordănescu, alături de tatăl său şi de Mircea Lucescu
Marius Şumudică l-a înjurat pe Mircea Lucescu!
Extra • 24 mart., 12:24
Marius Şumudică l-a înjurat pe Mircea Lucescu! Ce a urmat după incident e de povestit nepoţilor!