Închide meniul

A murit Johan Neeskens! Legenda lui Ajax avea 73 de ani! A fost coleg cu Johan Cruyff şi elev al lui Ştefan „Pişti” Kovacs

Publicat: 7 octombrie 2024, 18:30

Reclamă
A murit Johan Neeskens! Legenda lui Ajax avea 73 de ani! A fost coleg cu Johan Cruyff şi elev al lui Ştefan „Pişti Kovacs

A murit Johan Neeskens! Legenda lui Ajax avea 73 de ani!

Johan Neeskens, executând o lovitură de la 11 metri contra Germaniei la Campionatul Mondial din 1974 / Profimedia Images

A murit Johan Neeskens! Fostul mijlocaş legendar al lui Ajax Amsterdam şi al Olandei, triplu câştigător al Ligii Campionilor UEFA şi finalist al Cupei Mondiale FIFA 1974 şi 1978, a decedat la vârsta de 73 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Anunţul decesului lui Johan Neeskens a fost făcut de Federaţia olandeză de fotbal.

A murit Johan Neeskens! Legenda lui Ajax avea 73 de ani! A fost coleg cu Johan Cruyff şi elev al lui Ştefan „Pişti” Kovacs

Cu Johan Neeskens, lumea fotbalului olandez şi internaţional pierde o legendă”, a declarat federaţia KNVB într-un comunicat, adăugând că mijlocaşul a murit duminică din cauza unei boli nespecificate.

Johan Neeskens a fost component al echipelor Ajax şi Olandei care au creat „fotbalul total” în anii 1970 şi coechipier-cheie al lui Johan Cruyff. În perioada 1971-1973, Johan Neeskens a fost, alături de Johan Cruyff, antrenat de legendarul tehnician român Ştefan „Pişti” Kovacs, decedat în 1995. Alături de Ştefan Kovacs, Neeskens şi Cruyff au cucerit două Cupe ale Campionilor, două titluri în Olanda, o Cupă a Olandei, Supercupa Europei şi Cupa Intercontinentală (ambele câştigate în 1972).

Neeskens a făcut parte din echipa Ajax care a câştigat trei Cupe Europene consecutive la începutul anilor 1970 şi a fost, de asemenea, membru al echipei olandeze care a ajuns în finala Cupei Mondiale în 1974 şi 1978. El a avut 49 de selecţii, relatează news.ro.

Reclamă
Reclamă

Cu driblingurile sale caracteristice, viziunea sublimă şi penalty-urile emblematice, el va rămâne pentru totdeauna unul dintre cei mai buni jucători pe care i-a produs vreodată fotbalul olandez”, a transmis KNVB.

După cariera de jucător, Neeskens s-a îndreptat către antrenorat, în special în ţările în curs de dezvoltare. A fost „un cetăţean al lumii şi un tată iubitor, mândru de copiii şi nepoţii săi şi care, până la sfârşit, i-a marcat pe alţii cu dragostea sa pentru fotbal”.

Reclamă
Reclamă

Va scoate Marius Şumudică echipa din criză?

Loading ... Loading ...
Citește și:
21:13

Didier Deschamps, noi explicaţii despre absenţa lui Kylian Mbappe de la naţionala Franţei: „Clubul e angajatorul, nu federaţia”

20:58

Noi detalii despre starea de sănătate a lui Michael Schumacher! ”Nu mai este posibil”

20:26

După Ionuţ Panţîru, Gigi Becali l-a făcut praf pe un alt jucător al FCSB-ului: „L-am tras de şunci, cum l-a tras Dorinel pe ăla”

20:13

Mircea Lucescu l-a convocat pe Victor Dican în locul lui Adrian Şut la naţională! Convocare în premieră pentru jucătorul Farului

19:56

Andres Iniesta şi-a anunţat oficial retragerea din activitate! Mesajul transmis de fostul coleg al lui Lionel Messi

19:44

Manchester City, câştig de cauză după ce a dat în judecată Premier League! Anunţul făcut de „cetăţeni”

1 Gigi Becali a anunţat ce transfer va mai face la FCSB, în afară de aducerea lui Lukas Zima: „În rest avem dubluri” 2 VIDEOGestul făcut de Gigi Becali, după ce un copil i-a cerut 50 de lei! Imagini virale cu milionarul român 3 FCSB – Gloria Buzău 3-2. Octavian Popescu, primele goluri după o pauză de un an. Daniel Bîrligea a marcat şi el 4 VIDEOFC Porto – Braga 2-1 a fost live în AntenaPLAY. Victorie la limită pentru „dragoni”! Nacional – Benfica a fost întrerupt 5 Nicolae Mitea a spus pe cine preferă dintre Louis Munteanu şi Daniel Bîrligea: „Îmi place mai mult. E mai complex” 6 Ilie Dumitrescu, impresionat de un jucător din Liga 1: „E de Champions League, senzațional”
Citește și