Închide meniul

Edin Terzic, favorit să devină noul antrenor de la Borussia Dortmund! Tânărul tehnician vrea să-l aducă pe Sasa Kalajdzic în locul lui Erling Haaland

Cosmin Cioboată Publicat: 21 mai 2022, 12:32

Edin Terzic, favorit să devină noul antrenor de la Borussia Dortmund! Tânărul tehnician vrea să-l aducă pe Sasa Kalajdzic în locul lui Erling Haaland

Edin Terzic este principalul favorit să fie numit pe banca tehnică de la Borussia Dortmund

Edin Terzic, în timpul unui interviu / Profimedia

  • Edin Terzic va fi noul antrenor de la Borussia Dortmund!
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Edin Terzic va fi noul antrenor de la Borussia Dortmund, după despărțiea de Marco Rose, anunță celebra publicație Bild. Tehnicianul de numai 39 de ani s-a mai aflat pe banca „galben-negrilor” înainte de sosirea lui Rose. În ultima vreme, Terzic a ocupat funcția de director tehnic al formației din Bundesliga.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Borussia Dortmund a surprins pe toată lumea vineri, când a anunțat încetarea colaborării cu Marco Rose, instalat la cârma echipei în luna iulie a anului trecut.

Edin Terzic va fi noul antrenor de la Borussia Dortmund! Sasa Kalajdzic, dorit în locul lui Erling Haaland

Presa germană anunță că Terzic va reveni pe banca lui Dortmund și are planuri mari. Cel care în ultima vreme a ocupat funcția de director tehnic al clubului i-a găsit deja înlocuitor lui Erling Haaland.

Reclamă

Potrivit Bild, Sasa Kalajdzic (24 de ani), atacantul lui Stuttgart, este principalul favorit să umple golul lăsat de starul norvegian plecat la Manchester City. Kalajdzic a intrat și în vizorul lui Bayern Munchen, care se află în pericol să-l piardă pe golgheterul Robert Lewandowski.

25 de milioane de euro este suma cerută de Stuttgart în schimbul atacantului austriac. Sursa citată susține că Kalajdzic ar fi tentat mai degrabă să o aleagă pe Dortmund. Austriacul consideră că la trupa de pe Westfalenstadion ar avea mai multe șanse să devină titular decât la Bayern.

Reclamă

Bavarezii încearcă din răsputeri să-l convingă pe Lewandowski să semneze prelungirea contractului. În plus, campioana Germaniei ar fi dispusă să plătească numai 20 de milioane de euro pentru transferul lui Kalajdzic.

Cotat la 22 de milioane de euro de transfermarkt.com, Sasa Kalajdzic a marcat 6 goluri în 15 apariții în sezonul recent încheiat din Bundesliga.

În primul mandat pe banca lui Dortmund, Edin Terzic a adunat 32 de meciuri. 20 de victorii, 4 remize și 8 înfrângeri a înregistrat tânărul antrenor în perioada respectivă.

Reclamă 4 / 0/3

Motivul pentru Marco Rose care a fost demis

Cea mai mare contraperformanţă a lui Marco Rose, pe banca formaţiei de pe locul a fost 2 în Bundesliga, a fost a fost ratarea calificării în șaisprezecimile Champions League. BVB a terminat pe locul 3, într-o grupă din care mai făceau parte Ajax, Sporting și Beșiktaș.

După ce au ajuns în ultimele etape ale Ligii Europei de la Salzburg și în rundele eliminatorii ale Ligii Campionilor cu Monchengladbach, şefii clubului se așteptau la mai multe de la Marco Rose pe banca lui Dortmund.

„În ciuda unui sezon dificil, eram convins de ce va urma. Ştiam că ceva nu merge. În cele din urmă, am decis împreună să punem capăt colaborării”, a declarat Marco Rose despre demiterea sa.

În total, antrenorul a condus echipa în 47 de meciuri și a ieșit victorios în 27 dintre acestea. În cele 47 de meciuri pe banca formaţiei „galben-negre”, Rose are o medie de 1.85 puncte per meci, conform Transfermarkt.com.

Erling Haaland le-a oferit câte un ceas celor de la Dortmund după ce a semnat cu City

Erling Haaland le-a dat câte un ceas celor de la Dortmund, după ce a semnat cu Manchester City. Norvegianul a cheltuit 500.000 de milioane de euro pe ceasurile pe care le-a oferit coechipierilor şi staff-ului Borussiei Dortmund la ultimul antrenament al formaţiei „galben-negre”.

Ultimul antrenament a adus motive de bucurie pentru jucătorii lui Dortmund. Erling Haaland a dăruit celor 33 de jucători din lot câte un ceas Rolex de 15.000 de euro.

Haaland a semnat un contract pe 5 ani cu City, iar Borussia a încasat circa 60 de milioane de euro, conform unei clauze stipulate în contract. Erling Haaland și-a luat adio de la Borussia Dortmund. Atacantul norvegian a fost aplaudat în picioare, la ultimul meci pe Signal Iduna Park. Starul de 21 de ani va pleca la Manchester City.

Reclamă

La finalul partidei, Haaland a mers în fața peluzei unde se aflau fanii Borussiei Dortmund, iar suporterii gazdă l-au aplaudat în picioare. 2020 e anul în care Haaland a ajuns la Borussia Dortmund, de la RedBull Salzburg, pentru 20 de milioane de euro.

86 de goluri în 89 de meciuri sunt cifrele lui Haaland la Borussia Dortmund. Norvegianul a fost golgheterul formației de pe Signal Iduna Park în precedentele două sezoane. În prezent, atacantul este cotat la 150 de milioane de euro, conform transfermarkt.com.

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:37 Charles Leclerc se gândeşte la retragerea din Formula 1™: „Nu o să mai fiu aici, oricât de mult mi-ar plăcea”. Ce vrea să încerce 10:16 Tony da Silva, acuzaţii incredibile după eşecul cu Dinamo: „Vor ca Poli Iaşi să pice!”. Anunţ teribil despre Luca Mihai 10:00 Simona Halep a coborât în clasamentul WTA! Sorana Cîrstea rămâne în Top 30! Pe ce locuri sunt Ana Bogdan şi Jaqueline Cristian 9:32 VIDEOBernadette Szocs – Mariam Alhodaby 4-0 a fost în AntenaPLAY. Bernie a debutat cu dreptul la Cupa Mondială Macao 2024 8:56 Gigi Becali a vrut să îl scoată de pe teren, dar s-a răzgândit în ultimul moment: „Merită respect!”. A lansat un avertisment 8:30 Florinel Coman l-a descris în două cuvinte pe Elias Charalambous. Mesaj cu trimitere directă la Gigi Becali 8:24 Gigi Becali dă două lovituri pe piața transferurilor cu petrodolarii de pe Florinel Coman: „Cu 5 milioane poți să-i iei!” 0:07 Dan Petrescu a semnat cu CFR Cluj! Revenire de senzaţie a „Bursucului” în Liga 1. Detaliile contractului 0:02 ”E vreo șansă să rămâi la FCSB?” Florinel Coman a dat răspunsul, după ce a dus echipa lui Gigi Becali la 13 puncte de locul 2! 14
apr.
23:47
Gigi Becali, anunţ uluitor! Cum vrea să celebreze câştigarea campionatului: „Dacă reuşim asta, vin şi la meci”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Victor Becali, anunțul momentului despre transferul lui Dennis Man în Bundesliga, la Borussia Dortmund
AntenaPLAY • 13 apr., 16:46
„Borussia Dortmund e interesată!” Victor Becali, anunțul momentului despre transferul lui Dennis Man în Bundesliga
Victor Becali l-a auzit pe Marcel Răducanu vorbind despre transferul lui Dennis Man şi a răbufnit
Serie B • 13 apr., 13:18
Victor Becali l-a auzit pe Marcel Răducanu vorbind despre transferul lui Dennis Man şi a răbufnit: „În ce calitate confirmă?”
Dennis Man şi-a decis viitorul
AntenaPLAY • 13 apr., 11:13
Dennis Man şi-a decis viitorul! Italienii au făcut anunţul momentului: „Va deveni OFICIAL!”
Carlo Ancelotti a vorbit despre Kylian Mbappe și Erling Haaland
Fotbal extern • 12 apr., 19:17
Carlo Ancelotti a vorbit despre Kylian Mbappe și Erling Haaland! Antrenorul de la Real Madrid a dat cărțile pe față
Marcel Răducanu, dezvăluirea momentului despre transferul lui Dennis Man la Borussia Dortmund
AntenaPLAY • 12 apr., 18:24
Marcel Răducanu, dezvăluirea momentului despre transferul lui Dennis Man la Borussia Dortmund: „Asta i-aș recomanda”