Închide meniul

Care este acum starea de sănătate a lui Christoph Daum, după ce fostul selecţioner al României a fost diagnosticat cu cancer!

Bogdan Stănescu Publicat: 16 noiembrie 2023, 18:01

Reclamă
Care este acum starea de sănătate a lui Christoph Daum, după ce fostul selecţioner al României a fost diagnosticat cu cancer!

Care este acum starea de sănătate a lui Christoph Daum

Christoph Daum / Profimedia Images

Christoph Daum (70 de ani) a vorbit despre starea sa de sănătate, la un an distanţă după ce a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Din fericire, Christoph Daum se simte bine acum. Fostul selecţioner al României a mărturisit că a trecut prin multe şedinţe grele de chimioterapie.

Care este acum starea de sănătate a lui Christoph Daum

Având în vedere toate circumstanțele și terapiile, sunt destul de bine. Am avut deja 22 de ședințe de chimioterapie, uneori cu efecte secundare mai mult sau mai puțin intense. Per total, totul merge destul de bine.

Pe lângă această ofensivă oncologică, încerc să-mi fac partea mea și mi-am schimbat dieta. Meditez, încerc tehnici de respirație complet diferite și alerg foarte des. Am nevoie de fitness. Dar, observ că uneori corpul meu îmi semnalează că am fost deconectat. 

Sunt ca milioane de alți oameni cu cancer. Când auziți diagnosticul, inițial sună ca o sentință la moarte. Dar apoi te aperi de asta. Și exact asta fac acum. Cel mai mare cadou al meu dintre toate a fost să-mi petrec cea de-a 70-a aniversare alături de familia mea”, a declarat Christoph Daum, într-un un interviu pentru diepresse.com.

Reclamă

Christoph Daum ştie de ce nu a avut succes la naţionala României: „I-am căutat şi nu i-am mai găsit. Nu mai erau!”

Christoph Daum ştie de ce nu a avut succes la naţionala României. Antrenorul care avea un CV impresionant a rezistat numai 15 luni pe banca reprezentativei tricolore. Între 2016 şi 2017 şi a adunat numai 3 victorii în 10 meciuri. Cu el pe bancă, selecţionata noastră a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018.

Daum a rămas în relaţii bune cu şefii FRF şi a văzut de pe Arena Naţională meciuri România – Belarus, scor 2-1, din preliminariile EURO 2024. Neamţul a oferit şi declaraţii despre perioada în care ocupa postul care îi aparţine acum lui Edi Iordănescu.

Până să ajungă la conducerea tricolorilor, Daum le-a mai pregătit pe FC Koln, VfB Stuttgart, Beşiktaş, Leverkusen, Austria Viena, Fenerbahce, Eintracht Frankfurt, Club Brugge şi Bursaspor. La şase ani după ce a plecat de la naţionala României, a dezvăluit ce „şoc” a avut după ce s-a înţeles cu FRF.

Reclamă 4 / 0/3

(Reporter: Ce vă așteptați să găsiți în România și nu ați găsit atunci când ați venit ca selecționer?) Dacă ne uităm în trecut la Popescu, la Petrescu, la toți acei fotbaliști fantastici, eu i-am căutat aici și nu i-am mai găsit. Nu mai erau! Eu știam că România era o națională de top în fotbal, cu jucători de clasă. Am fost surprins că nu am mai găsit acea calitate.

Fotbaliști buni mai erau, dar am fost surprins că nu am putut să-i fac să lupte împreună pentru România. Sper să se schimbe percepția aceasta. Joc în Anglia, în Italia, lupt pentru familia mea, e în regulă. Dar când ești la națională lupți pentru România! E o onoare să joci pentru țara ta!”, a declarat Christoph Daum pentru gsp.ro.

„Problema principală e să-i faci pe toți să fie unul!”

Tehnicianul în vârstă de 69 de ani a afirmat că jucătorilor pe care i-a convocat le-a lipsit atitudinea.

Pentru că nu e o problemă despre tactici (n.r. de ce e atât de importantă onoarea), problema principală e să-i faci pe toți să fie unul! Și să poată să câștige și împotriva unora care sunt mai buni. Nu am putut face așa ceva în România, a lipsit atitudinea aceasta a jucătorilor care trebuie să se identifice cu țara, cu echipa”, a mai spus Daum.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:56 Primul jucător care va pleca de la Dinamo, la finalul sezonului! Kopic a renunţat la serviciile lui 11:34 Primele mutări făcute de Dan Şucu la Rapid! Cine va fi noul director sportiv al echipei! Daniel Niculae, OUT 11:15 Gigi Becali s-a enervat pe Mihai Stoica! Ce a produs furia patronului de la FCSB: „Băi, nu te enerva aiurea!” 10:37 VIDEORomânii atacă tabloul principal de la Saudi Smash 2024. Eduard Ionescu s-a calificat în turul 2, LIVE în AntenaPLAY 10:34 „Unde vei juca în sezonul viitor?” Răspunsul dat imediat de Risto Radunovic! Fundaşul, aproape să-şi încheie contractul cu FCSB 10:14 „Ne-am ţinut de cuvânt!” FCSB se „mută” în sezonul viitor! Mihai Stoica a anunţat pe ce arenă vor evolua campionii 9:57 Topul în care Simona Halep şi Serena Wiiliams strălucesc încă. Ce performanţă pentru Aryna Sabalenka 9:39 Oferta pe care Dan Şucu i-a făcut-o lui Mircea Lucescu: „Vino!” Răspunsul dat imediat de pe „Il Luce” 9:01 Sebastian Vettel va pilota monopostul McLaren MP4/8 al lui Ayrton Senna în weekendul Marelui Premiu din Emilia-Romagna 8:42 Kylian Mbappe, mesaj de patru cuvinte după ce PSG a fost învinsă de Borussia Dortmund! Postarea făcută imediat după meci Vezi toate știrile
Citește și