Închide meniul

Christoph Daum ştie de ce nu a avut succes la naţionala României: „I-am căutat şi nu i-am mai găsit. Nu mai erau!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 29 martie 2023, 17:13

Christoph Daum ştie de ce nu a avut succes la naţionala României: „I-am căutat şi nu i-am mai găsit. Nu mai erau!

Christoph Daum ştie de ce nu a avut succes la naţionala României

Christian Daum este fostul selecţioner al României / Profimediaimages

Christoph Daum ştie de ce nu a avut succes la naţionala României. Antrenorul care avea un CV impresionant a rezistat numai 15 luni pe banca reprezentativei tricolore. Între 2016 şi 2017 şi a adunat numai 3 victorii în 10 meciuri. Cu el pe bancă, selecţionata noastră a ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2018.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Daum a rămas în relaţii bune cu şefii FRF şi a văzut de pe Arena Naţională meciuri România – Belarus, scor 2-1, din preliminariile EURO 2024. Neamţul a oferit şi declaraţii despre perioada în care ocupa postul care îi aparţine acum lui Edi Iordănescu.

Christoph Daum ştie de ce nu a avut succes la naţionala României

Până să ajungă la conducerea tricolorilor, Daum le-a mai pregătit pe FC Koln, VfB Stuttgart, Beşiktaş, Leverkusen, Austria Viena, Fenerbahce, Eintracht Frankfurt, Club Brugge şi Bursaspor. La şase ani după ce a plecat de la naţionala României, a dezvăluit ce „şoc” a avut după ce s-a înţeles cu FRF.

(Reporter: Ce vă așteptați să găsiți în România și nu ați găsit atunci când ați venit ca selecționer?) Dacă ne uităm în trecut la Popescu, la Petrescu, la toți acei fotbaliști fantastici, eu i-am căutat aici și nu i-am mai găsit. Nu mai erau! Eu știam că România era o națională de top în fotbal, cu jucători de clasă. Am fost surprins că nu am mai găsit acea calitate.

Fotbaliști buni mai erau, dar am fost surprins că nu am putut să-i fac să lupte împreună pentru România. Sper să se schimbe percepția aceasta. Joc în Anglia, în Italia, lupt pentru familia mea, e în regulă. Dar când ești la națională lupți pentru România! E o onoare să joci pentru țara ta!„, a declarat Christoph Daum pentru gsp.ro.

Reclamă

Tehnicianul în vârstă de 69 de ani a afirmat că jucătorilor pe care i-a convocat le-a lipsit atitudinea.

Pentru că nu e o problemă despre tactici (n.r. de ce e atât de importantă onoarea), problema principală e să-i faci pe toți să fie unul! Și să poată să câștige și împotriva unora care sunt mai buni. Nu am putut face așa ceva în România, a lipsit atitudinea aceasta a jucătorilor care trebuie să se identifice cu țara, cu echipa„, a mai spus Daum.

Edi Iordănescu, mesaj pentru contestatari după România – Belarus 2-1

Edi Iordănescu a avut un mesaj pentru contestatari după meciul România – Belarus, scor 2-1, din preliminariile EURO 2024. Selecţionerul tricolorilor asigură că va duce naţionala la turneul final din Germania.

Reclamă 4 / 0/3

Criticat pentru selecţia făcută şi pentru că a câştigat cu numai 2-0 în Andorra, Edi Iordănescu cere unitate. Îşi doreşte ca foştii internaţionali să fie alături de el şi să nu strice atmosfera din vestiar. Gică Hagi, Gică Popescu, Adi Mutu, Ciprian Marica şi Ioan Andone au fost printre cei care au urmărit meciul cu Belarus din tribunele Arenei Naţionale.

„(Reporter: Te aştepţi la critici?) Critici au venit după victoria din Andorra, nu le-am înţeles, dar le-am pus deoparte. Sunt de un an şi aproape 3 luni la naţională, cred că atunci când închei mandatul, dacă stă cineva lângă mine şi mă înjură, nu mai am nicio reacţie. Am devenit imun! Dar să fiţi siguri că băieţii nu digeră uşor momentele astea.

Nu vreau să comentez ce s-a spus în spaţiul public, nu vreau să comentez ce s-a spus… fiecare a spus ce a vrut. Eu vă spun ce are nevoie echipa naţională. Are nevoie de suport. Şi dacă lucrurile nu vor evolua aşa de tare cum eu îmi doresc, în sensul consistenţei şi exprimării, să fim cap-coadă un meci 90 de minute foarte buni, pentru că prima repriză a fost bună spre foarte bună.

Şi în repriza a doua am putut să facem 3-0 fără doar şi poate. Atunci ne vom târâm spre EURO. Ne târâm, ne târâm şi mergem şi ne calificăm la European„, a declarat Edi Iordănescu pentru AntenaSport.

Recomandări
  • Christoph Daum a fost pe Arena Naţională
  • Ce a declarat fostul selecţioner al României

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și