Închide meniul

Ce echipe ar putea să-i ia locul Rusiei la barajul pentru Campionatul Mondial 2022, după ce a fost exclusă din toate competițiile. Cele 4 scenarii pentru UEFA

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 28 februarie 2022, 20:49

Ce echipe ar putea să-i ia locul Rusiei la barajul pentru Campionatul Mondial 2022, după ce a fost exclusă din toate competițiile. Cele 4 scenarii pentru UEFA

Rusia, exclusă de FIFA de la Mondialul din Qatar

Mohammed Dabbous / Anadolu Agency/ABACAPRESSCOM

Rusia trebuia să joace în semifinala barajului pentru Campionatul Mondial împotriva Poloniei. Pe același tablou sunt și Suedia și Cehia, adversarele cu care Rusia ar fi putut să se dueleze în finală, în cazul în care ajungea acolo.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ce echipe îi pot lua locul Rusiei la barajul pentru Campionatul Mondial 2022

Jurnaliștii de la AS anunță că sunt patru scenarii posibile pe care FIFA le poate lua în calcul după excluderea Rusiei din competiții:

  • calificarea automată a Poloniei
  • locul Rusiei să fie luat de Slovacia
  • locul Rusiei să fie luat de Norvegia
  • locul Rusiei să fie luat de Ungaria

Potrivit sursei citate, primul scenariu ar avea cele mai mici șanse să fie pus în aplicare. Calificarea directă a Poloniei în finală ar însemna că naționala lui Robert Lewandowski ar beneficia de cinci zile în plus de odihnă, ceea ce ar fi incorect față de Suedia sau Cehia.

Al doilea scenariu este cel mai simplu de explicat. Slovacia a terminat pe locul trei în grupa de preliminarii, chiar în spatele Rusiei. Slovacii au avut același număr de puncte ca Slovenia, ocupanta locului patru, dar au avut un golaveraj mai bun, ceea ce le poate aduce o prezență nesperată la barajul pentru CM 2022.

Toate informațiile despre războiul din Ucraina sunt AICI, pe observatornews.ro!

Al treilea scenariu ar presupune un așa-zis „wildcard” acordat celei mai bune echipe de pe locul trei din grupele de preliminarii la CM 2022. Aici se încadrează Norvegia. Naționala lui Erling Haaland a fost în grupa G, a adunat 18 puncte, dar insuficiente, căci a terminat în spatele Olandei și Turciei. Același număr de puncte l-a avut și Albania în Grupa I, în spatele Angliei și Poloniei, dar Norvegia are un golaveraj superior.

Reclamă

Ultimul scenariu ar presupune ca la baraj să meargă o echipă din Liga Națiunilor. UEFA a acordat deja două locuri la baraj celor mai bune două echipe din Liga Națiunilor care nu s-au calificat prin grupa de preliminarii, ocupate în prezent de Cehia și Austria. O a treia formație care s-ar încadra în aceste criterii este Ungaria, care la ediția precedentă de Liga Națiunilor câștigat Grupa C din Liga a 2-a.

Primele meciuri de la baraj sunt programate peste mai puțin de o lună, pe 24 martie.

Rusia, exclusă de UEFA și FIFA din toate competițiile

FIFA și UEFA au suspendat echipele rusești, inclusiv naţionala Rusiei, din competiţiile internaţionale, inclusiv Cupa Mondială, ca reacţie la invazia rusă în Ucraina.

Reclamă 4 / 0/3

„În urma deciziilor inițiale adoptate de Consiliul FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, care prevedeau adoptarea unor măsuri suplimentare, FIFA și UEFA au decis astăzi împreună, ca toate echipele ruse, fie echipe reprezentative naționale, fie echipe de club, să fie suspendate de la participarea în competițiile FIFA și UEFA până la noi ordine.

Aceste decizii au fost adoptate astăzi de Consiliului FIFA și de Comitetul Executiv al UEFA, respectiv cele mai înalte organe de decizie ale ambelor instituții în astfel de probleme urgente.

Recomandări
  • Ce echipe ar putea să-i ia locul Rusiei la barajul pentru Campionatul Mondial 2022, după ce a fost exclusă din toate competițiile
  • Cele 4 scenarii pentru UEFA

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:57 LIVE SCOREPAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în Europa 23:50 „Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali 23:45 „Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!” 23:38 „Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1! 23:14 Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale 23:12 „Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei 22:47 Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!” 22:41 „E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv 21:55 „Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB 21:43 Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90 Vezi toate știrile
Citește și