Închide meniul
Foto

Cel mai mare stadion din lume, de două ori mai scump decât Arena Naţională! Unde se va construi şi câte locuri va avea

Reclamă

Alex Masgras Publicat: 26 martie 2024, 20:07

Cel mai mare stadion din lume, de două ori mai scump decât Arena Naţională! Unde se va construi şi câte locuri va avea

Cel mai mare stadion din lume, de două ori mai scump decât Arena Naţională! Unde se va construi şi câte locuri va avea

Grand Stade de Casablanca / cruzyortiz.com

Cel mai mare stadion din lume va fi de două ori mai scump decât Arena Naţională! Marocanii pregătesc o arenă de 115.000 de locuri în Casabalanca, pentru Cupa Mondială din 2030, turneu final care va fi organizat de Spania, Portugalia şi Maroc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mai mult, Grand Stade de Casablanca, arena care se va lupta cu Santiago Beranbeu şi Camp Nou pentru finala Cupei Mondiale, va costa doar 500 de milioane de dolari.

Cel mai mare stadion din lume, de două ori mai scump decât Arena Naţională! Unde se va construi şi câte locuri va avea

Cupa Mondială din 2030 va fi organizată de trei ţări din două continente (Spania, Portugalia, Maroc), asta dacă nu punem la socoteală meciurile de deschidere din America de Sud. Chiar dacă mai sunt 6 ani până la marele eveniment, marocanii trag tare pentru a obţine organizarea ultimului act.

Grand Stade de Casablanca, arena care va avea 115.000 de locuri şi care ar trebui să fie gata în 2028, este opţiunea marocanului pentru ultimul act din 2030. Arena din Maroc ar deveni cea mai mare din lume, ţinând cont şi de standardele moderne. Arena ar urma să coste aproximativ 500 de milioane de dolari, o sumă care nu se compară cu cele mai importante şi moderne arene din lume.

Mai mult, preţul ar fi dublu faţă de Arena Naţională, stadion inaugurat în 2011, care ar costat aproximativ 257 de milioane de dolari.

Reclamă

Potrivit celor de la thesun.co.uk, marocanii vor pune presiune pe UEFA pentru a acorda organizarea finalei stadionului care ar trebui să fie gata în 2028.

Meciul de deschidere de la Cupa Mondială din 2026 se joacă pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie

Meciul de deschidere de la Cupa Mondială din 2026 se joacă pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie. Oficialii FIFA au anunțat arenele pe care se vor juca cele mai importante dueluri din cadrul turneului final.

Ediția din 2026 a Cupei Mondiale din 2026 se va juca în 3 țări diferite. Este vorba despre Mexic, Statele Unite ale Americii și Canada. Turneul final se va desfășura în perioada 11 iunie – 19 iulie 2026.

Reclamă 4 / 0/3

Oficialii FIFA au ales Estadio Azteca drept prima arenă care va găzdui un meci de la Cupa Mondială din 2026. Este arena pe care Pele și Maradona au ridicat cel mai important trofeu din istoria fotbalului.

Selecționata Braziliei, cu Pele în componență, a câștigat Campionatul Mondial din 1970 pe această arenă, în timp ce Argentina lui Maradona a câștigat competiția în 1986.

Este una dintre cele mai mari arene din lume, cu o capacitate de 87.000 de locuri. Totuși, acest număr nu reprezintă recordul de capacitate al acestui stadion. Inițial, arena construită în 1961 putea avea în tribune incredibila sumă de 105.000 de spectatori.

Totodată, oficialii FIFA au anunțat că finala Campionatului Mondial din 2026 va avea loc la New York, pe data de 19 iulie., pe arena MetLife.

Stadionul are o capacitate de 82.500 de locuri și este o arenă multifuncțională, care găzduiește evenimente din mai multe sporturi, dar și de divertisment.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:11 Mobilizare generală înainte de FCSB – Farul! Jucătorii liderului, pregătiţi de sărbătoare! Ce îndemn au avut pentru fani 10:42 Sorana Cîrstea – Iga Swiatek şi Jaqueline Cristian – Danielle Collins LIVE SCORE (12:00). Dueluri de foc pentru românce la Madrid 10:13 Performanţă uriaşă pentru Eliza Samara! A câştigat Liga Campionilor la tenis de masă pentru a treia oară consecutiv 10:02 Ţara din Europa care refuză să folosească VAR, după ce fanii s-au revoltat! Anunţul federaţiei 9:49 Leicester a promovat în Premier League. Leeds are şanse mici să promoveze direct. Cum ar putea arăta play-off-ul 9:28 Dennis Man îi dă mari emoţii lui Edi Iordănescu! Internaţionalul român, scos din lotul lui Parma. Anunţul presei din Italia 9:05 „Iar o să îmi iau înjurături”. Helmut Duckadam, un nou discurs dur la adresa conducerii CSA Steaua: „Poate nu mă pricep eu” 8:56 Dezvăluirea făcută de Ioan Andone, la 64 de ani. Care este, de fapt, numele său din buletin 8:34 Verdictul specialistului, după controversele din Dinamo – FC Voluntari: „E neglijenţă” / „Asta e poziţie normală?” 8:19 Mihai Stoica a anunţat care este antrenorul său român preferat. Surpriză uriaşă: „Poţi să mi-l pui cu oricine şi îl aleg pe el” Vezi toate știrile
Citește și