Închide meniul

Meciul de deschidere de la Cupa Mondială din 2026 se joacă pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie. Unde e finala

Alex Ioniță Publicat: 4 februarie 2024, 23:40

Reclamă
Meciul de deschidere de la Cupa Mondială din 2026 se joacă pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie. Unde e finala

Meciul de deschidere de la Cupa Mondială din 2026 se joacă pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie

Estadio Azteca / Profimedia

Meciul de deschidere de la Cupa Mondială din 2026 se joacă pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie. Oficialii FIFA au anunțat arenele pe care se vor juca cele mai importante dueluri din cadrul turneului final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ediția din 2026 a Cupei Mondiale din 2026 se va juca în 3 țări diferite. Este vorba despre Mexic, Statele Unite ale Americii și Canada.  Turneul final se va desfășura în perioada 11 iunie – 19 iulie 2026.

Meciul de deschidere de la Cupa Mondială din 2026 se joacă pe un stadion pe care Maradona și Pele au scris istorie

Oficialii FIFA au ales Estadio Azteca drept prima arenă care va găzdui un meci de la Cupa Mondială din 2026.  Este arena pe care Pele și Maradona au ridicat cel mai important trofeu din istoria fotbalului.

Selecționata Braziliei, cu Pele în componență, a câștigat Campionatul Mondial din 1970 pe această arenă, în timp ce Argentina lui Maradona a câștigat competiția în 1986.

Reclamă

Este una dintre cele mai mari arene din lume, cu o capacitate de 87.000 de locuri. Totuși, acest număr nu reprezintă recordul de capacitate al acestui stadion. Inițial, arena construită în 1961 putea avea în tribune incredibila sumă de 105.000 de spectatori.

Totodată, oficialii FIFA au anunțat că finala Campionatului Mondial din 2026 va avea loc la New York, pe data de 19 iulie., pe arena MetLife.

Stadionul are o capacitate de 82.500 de locuri și este o arenă multifuncțională, care găzduiește evenimente din mai multe sporturi, dar și de divertisment.

Reclamă 4 / 0/3

Arabia Saudită va organiza Cupa Mondială din 2034!

FIFA a anunţat că ediţia din 2030 a Cupei Mondiale va fi organizată pe trei continente. De asemenea, a venit şi confirmarea în ceea ce priveşte ediţia din 2034.

Australia a anunţat că nu îşi va mai depune candidatura pentru organizarea turneului final. Arabia Saudită era singura ţară care a depus candidatura în mod oficial, în condiţiile în care termenul limită era data de 31 octombrie.

Astfel, cu câteva ore înainte de expirarea termenului limită, Gianni Infantino a confrimat că Arabia Saudită va organiza Cupa Mondială din 2034:

„Fotbalul unește lumea cum nu o face alt sport, iar Cupa Mondială este scena perfectă pentru un mesaj de unitate și incluziune. Culturile diferite pot fi împreună”, a declarat Gianni Infantino, citat de Fabrizio Romano.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:23 Ora la care joacă Bernadette Szocs cu Natalia Bajor, exclusiv în AntenaPLAY, la Saudi Smash 2024. Programul complet al româncelor 18:22 „A fost atât de stupid..” Ianis Hagi pleacă de la Rangers! Scoțienii au făcut anunțul momentului despre „Prinț” 18:03 VIDEOEduard Ionescu și Ioana Sîngeorzan au ratat calificarea pe tabloul principal de la Saudi Smash! Meciurile au fost în AntenaPLAY 17:55 Ronnie O`Sullivan şi-a ales favoritul la câştigarea Campionatului Mondial de snooker, după ce a fost eliminat încă din sferturi 17:48 Marco Reus pleacă de la Borussia Dortmund după 12 ani! Fabrizio Romano a făcut anunțul care zguduie Bundesliga 17:44 Mesajul lui Dan Petrescu pentru FCSB, după ce echipa lui Gigi Becali a câştigat titlul. „Bursucul”, şocat de rapidişti 17:28 „Se întoarce Alex Chipciu la FCSB?” Mihai Stoica a dat răspunsul pe loc! Dezvăluire sinceră despre negocieri 17:00 Farul – Sepsi LIVE TEXT (20:00). Gică Hagi luptă pentru locul 2 din play-off! Echipele probabile 16:50 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Prima sesiune de antrenamente a fost live video în AntenaPLAY 16:36 Foto„Avem potențial!” Roberto Gliga, prima reacție după România – Coreea de Sud 3-2! A vorbit după ce a fost „atacat” cu ciocolată Vezi toate știrile
Citește și