Închide meniul

Cesc Fabregas s-a retras din fotbal, la 36 de ani. Scrisoare emoţionantă a ibericului: „O călătorie imposibil de uitat!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 1 iulie 2023, 20:17

Cesc Fabregas s-a retras din fotbal, la 36 de ani. Scrisoare emoţionantă a ibericului: „O călătorie imposibil de uitat!

Cesc Fabregas s-a retras din fotbal, la 36 de ani

Cesc Fabregas, în timpul unui meci din Serie B / Profimediaimages

Cesc Fabregas s-a retras din fotbal, la 36 de ani. Mijlocaşul spaniol care a jucat în tricoul lui Como în ultimul sezon din Serie B, în direct în AntenaPLAY, şi-a anunţat fanii că şi-a agăţat ghetele în cui şi că va începe un nou capitol din viaţa lui.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fabregas a fost un jucător providenţial în naţionala Spaniei, pe care a ajutat-o să câştige Campionatul Mondial din 2010 şi Campionatele Europene din 2008 şi 2012. Cesc a triumfat în Premier League cu Arsenal (2005) şi Chelsea (2015, 2017). Are titlul şi în La Liga, cu Barcelona (2013).

Cesc Fabregas s-a retras din fotbal, la 36 de ani

Ibericul le-a mulţumit tuturor coechipierilor şi antrenorilor cu care a colaborat, dar şi rivalilor. A dezvăluit că nu va sta departe de fotbal şi că se apucă de antrenorat. Va sta pe banca echipei secunde a lui Como.

După 21 de sezoane petrecute ca fotbalist profesionist, este timpul să-mi atârn ghetele în cui. Nu voi uita niciodată primele zile la Arenys, Mataró, Barça, Arsenal, întoarcerea la Barça, Chelsea, Monaco și Como.

Am ridicat trofeul Cupei Mondială, de două ori cel al Campionatului European, am câştigat totul în Anglia şi Spania şi aproape toate trofeele europene. A fost o călătorie imposibil de uitat. Voi, toţi cei care m-aţi ajutat, colegii mei, antrenorii, directorii, preşedinţii, proprietarii fanii şi agentul meu, vă mulţumesc din suflet.

Reclamă

Rivalilor, vă mulţumesc că m-aţi făcut mai puternic. Şi întregii mele familii, de la părinţi şi sora mea până la soţia şi copiii mei, vă mulţumesc pentru sfaturi, ajutor şi îndrumări în această călătorie lungă şi incredibilă.

Am avut experienţe pe care nici într-un milion de ani nu credeam că le pot avea. Am învăşat 3 limbi şi pot spune că asta m-a făcut mai plin de compasiune şi mai înţelept. A meritat atât de mult pentru toate amintirile grozave şi prietenii pe care mi i-am făcut.

Nu e loc de tristeţe, acum începe o nouă provocare şi sunt bucuros să anunţ că vo incepe să antrenez echipa a doua a lui Como, un club şi un proiect care m-a entuziasmat. Acest club minunat m-a cucerit din primul minut. A venit în momentul perfect al carierei mele.

Reclamă 4 / 0/3

Aşa că, după 20 de ani incredibili şi plini de sacrificii, dăruire şi bucurie, tot ce-mi rămâne este să fiu mulţumit şi să-mi iau rămas bun de la acest sport minunat. M-am bucurat de fiecare minut pe teren. Cesc„, a fost mesajul postat pe contul său de Twitter.

Cesc Fabregas a postat imagini emoţionante cu Gianluigi Buffon

În luna martie, Cesc Fabregas a postat imagini emoţionante cu Gianluigi Buffon, la finalul meciului Como – Parma, scor 2-0, care a fost LIVE VIDEO pe AntenaPLAY. Mijlocaşul de 35 de ani a fost titular în disputa din etapa a 30-a din Serie B.

Fostul jucător al Barcelonei şi al lui Chelsea a surprins în acest sezon, când a ales să plece de la Monaco şi să joace în liga a doua din Italia. La startul partidei în care Dennis Man a fost rezervă, Cesc Fabregas s-a întâlnit cu veteranul din tabăra adversă, Gianluigi Buffon. Cei doi căpitani s-au îmbrăţişat şi au făcut schimb de fanioane.

Fabregas a fost cel care s-a bucurat la finalul meciului pe care Como era obligată să îl câştige pentru a continua să spere la promovare. „Ce victorie!”, a fost mesajul transmis de mijlocaşul spaniol la finalul disputei.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
28
apr.
0:05
Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!”
23:33 VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!” 23:18 „Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!” 23:16 Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant” 23:14 Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!” 23:00 Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!” 22:51 Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor 22:43 Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu 22:42 Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!” 22:31 FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României Vezi toate știrile
Citește și