Închide meniul

Cine este Şahtior Soligorsk, adversara lui CFR Cluj, din turul trei preliminar de Conference League

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 27 iulie 2022, 19:52

Cine este Şahtior Soligorsk, adversara lui CFR Cluj, din turul trei preliminar de Conference League

Jucătorii lui Şahtior Soligorsk/ Twitter

Şahtior Soligorsk este adversara lui CFR Cluj, din turul trei preliminar din Conference League. Campioana din Belarus a fost şi ea eliminată în preliminariile Champions League, la fel ca trupa lui Dan Petrescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

CFR Cluj s-a calificat în turul trei preliminar din Conference League. Campionii au trecut de Inter d’Escaldes, după 3-0 în tur, şi 1-1 în retur.

Cine este Şahtior Soligorsk, adversara lui CFR Cluj, în turul trei preliminar al Conference League

CFR Cluj se va duela cu Şahtior Soligorsk, pentru un loc în play-off-ul Conference League. Adversara clujenilor a beneficiat de statutul de „lucky loser”, după eliminare din primul tur preliminar de Champions League, şi astfel nu a mai fost nevoită să dispute o dublă pentru calificare în turul trei din Conference League.

Şahtior Soligorsk a devenit campioană în Belarus, în sezonul trecut. În actuala ediţie de campionat, se află pe locul 4, cu 27 de puncte, după 14 etape.

În primul tur preliminar de Champions League, de unde CFR Cluj a fost eliminată ruşinos de Pyunik Erevan, Şahtior Soligorsk a fost învinsă de Maribor, după 0-0 în tur, şi 0-2, în returul din Belarus.

Reclamă

Lotul lui Şahtior Soligorsk este cotat la 12.8 milioane de euro, iar cel mai scump jucător este atacantul Dembo Darboe, evaluat la 2.5 milioane de euro, conform site-ului de specialitate transfermarkt.co.uk. De asemenea, adversarii CFR-ului sunt pregătiţi de un antrenor rus, Sergey Tashuev

Şahtior Soligorsk a câştigat trei titluri de campioană, în 2021, 2020 şi 2005. De asemenea, viitoarea adversară a clujenilor a mai câştigat trei cupe ale Belarusului, ultima în 2019.

Meciul tur ar urma să se dispute pe 4 august, iar returul o săptămână mai târziu, pe 11 august.

Reclamă 4 / 0/3

CFR Cluj, umilită de Inter Escaldes în prima repriză

CFR Cluj a fost umilită de Inter Escaldes în prima repriză a meciului retur din Andorra, din turul 2 preliminar al UEFA Conference League. Cristi Bălgrădean a comis o eroare uriașă, în urma căreia formația semi-profesionistă a deschis scorul.

În minutul 21, Bălgrădean a ieșit pe sub minge la o aruncare lungă venită din out de margine, în careul ardelenilor.

Portarul campioanei României a ieșit la marginea careului mic în încercarea de a boxa, dar a ratat complet întâlnirea cu balonul. Mingea a ajuns cu noroc la Angel de la Torre, care a reluat din voleu către poarta rămasă goală. Pe traiectorie s-a aflat Genis Soldevilla, care a pus capul și a trimis în plasă.

Ulterior, formația semi-profesionistă din Andorra și-a mai creat câteva ocazii periculoase, cu centrări venite din marginea careului.

De cealaltă parte, campioana României a fost extrem de modestă pe faza ofensivă. Ardelenii n-au reușit să trimită vreun șut pe spațiul porții, în timp ce andorrezii au expediat 4.

8-7 este și raportul șuturilor, per total, în favoarea lui Inter Escaldes, în prima repriză. Cristi Bălgrădean a avut 3 intervenții la șuturile adversarilor, în timp ce portarul gazdelor n-a avut nimic de apărat în prima parte.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 22:14 FotoGest fabulos făcut de Florinel Coman, după ce a marcat în Sepsi – FCSB! Cum a „sărbătorit” alături de Vlad Chiricheş Vezi toate știrile
Citește și