Închide meniul

Dan Petrescu, elogiu incredibil pentru Slavia Praga: „E singura echipă din Europa care aduce 7-8 jucători în careul advers!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 5 octombrie 2022, 20:52

Dan Petrescu, elogiu incredibil pentru Slavia Praga: „E singura echipă din Europa care aduce 7-8 jucători în careul advers!

Explicaţiile lui Dan Petrescu, după ce a debutat oficial cu o înfrângere la Jeonbuk

Dan Petrescu, dezamăgit în timpul unui meci / Profimedia

Dan Petrescu a avut un elogiu incredibil pentru Slavia Praga, înaintea meciului pe care CFR Cluj îl va disputa joi seară în grupele Conference League. Antrenorul campioanei României a vorbit la superlativ despre formația din Cehia. „Nu am mai văzut așa ceva în Europa”, a fost concluzia trasă de „Bursuc”.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Meciul Slavia Praga – CFR Cluj se joacă mâine, de la ora 22:00, și poate fi urmărit în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Dan Petrescu, elogiu incredibil pentru Slavia Praga înaintea meciului din Conference League

Dan Petrescu n-are amintiri plăcute de la precedenta întâlnire dintre CFR Cluj și Slavia Praga. Cele două echipe s-au întâlnit în play-off-ul Champions League, în sezonul 2019/2020, iar ardelenii au fost învinși cu 2-0, la general.

Tehnicianul CFR-ului consideră că Slavia Praga se află la același nivel cu cel din urmă cu 3 ani. Petrescu s-a arătat complet impresionat de jocul ofensiv al cehilor, care „aduc 7-8 jucători în careul advers”:

„Slavia Praga are o echipă foarte bună, cea mai bună din grupă. În ultimii 3 ani a ajuns în grupele Champions League, în sferturi de finală Europa League și, în sezonul trecut, în sfert de finală în Conference League. În cele 9 meciuri de acasă, au marcat 40 de goluri și au primit 3. 9 meciuri, 9 victorii. Într-un meci amical, cu o echipă care e pe locul 2 în România (n.r. – Rapid) au câștigat cu 7-1.

Reclamă

Eu și echipa suntem conștienți de valoarea adversarului. Antrenorul lor e de aproape 5 ani la echipă. Joacă un fotbal total, e singura echipă pe care am văzut-o în Europa, în 5 ani, care aduce 7-8 jucători în careul advers. Eu n-am mai văzut asta. E o echipă care face pressing și atacă. De aceea noi trebuie să facem un meci perfect și în faza de apărare și în faza de atac ca să scoatem un rezultat pozitiv. Chiar dacă avem probleme mari de lot, noi încercăm mâine să facem un meci bun și să scoatem un rezultat pozitiv. Trebuie să prindem o zi fantastică cu toții”, a spus Dan Petrescu, la conferința de presă.

Ce a spus Dan Petrescu după ce cehii i-au expus poza la stadion

Dan Petrescu a vorbit și despre problemele de lot, precum și despre „cadoul” primit din partea cehilor. Cei de la Slavia Praga au expus o fotografie cu antrenorul român la stadion, alături de mesajul său din 2019Ș „Slavia merită să câștige trofeul Europa League”.

„(N.r. – Despre absența lui Andrei Burcă) Am alți fundași care pot să joace în locul lui. Dar față de ce am început în pauza de vară, sunt vreo 7-8 jucători de bază care nu sunt în lot și nu e ușor să faci o echipă așa, din mers. (N.r. – Jucătorii au prime promise?) Da, în toate meciurile au prime. Nu cred că e primă specială, dar la fiecare meci au avut și or să aibă.

Reclamă 4 / 0/3

(N.r. – Despre poza cu el, de la stadionul Slaviei) Am văzut poza. Atunci am fost criticat, normal, ca de obicei. Cei de la Slavia au jucat atunci cu Barcelona, cu Inter foarte bine (n.r. – în grupele Champions League), de la egal la egal. În momentul de față nu văd diferențe între echipa lor de atunci și asta de acum.

Când dai 40 de goluri în 9 meciuri acasă… asta înseamnă forță. Bat cu 6-0, 7-0, nu știu cine câștigă acum în Europa cu scorurile astea. Asta e realitatea, asta e statistica, nu spun eu că inventez, și sunt conștient că va fi foarte greu. Mă bucur că poza mea e aici, la stadion, înseamnă că am făcut și eu ceva în fotbal”, a mai declarat Petrescu.

CFR Cluj se află pe ultimul loc în grupa G din Conference League, după primele două runde. Slavia Praga este lider, în timp ce Sivasspor și Ballkani ocupă pozițiile 2, respectiv 3.

Jindrich Trpisovsky, antrenorul Slaviei Praga, cuvinte uriaşe pentru Nicolae Stanciu

Jindrich Trpisovsky, antrenorul Slaviei Praga a avut cuvinte uriaşe pentru Nicolae Stanciu. Antrenorul susţine că internaţionalul nostru este cel mai bun jucător pe care l-a antrenat în carieră.

Antrenorul cehilor a remarcat şi trei jucători de la campioana României, Ciprian Deac, Mario Camora şi Emmanuel Yeboah.

„Stanciu e cel mai bun jucător pe care l-am antrenat. Regret în fiecare zi că a plecat. Cei mai periculoşi jucători de la CFR Cluj sunt Camora, Deac şi Yeboah”, a spus Jindrich Trpisovsky, într-o conferinţă de presă, despre dublul campion al Cehiei.

Înainte de meciul cu Slavia Praga, CFR Cluj a mai anunţat un transfer! Muanza Japhet Emmanuel este al 13-lea jucător transferat de CFR Cluj în acest sezon, şi se va alătura lotului lui Dan Petrescu. Jucătorul evoluează pe postul de fundaş central, post lăsat liber după accidentarea lui Andrei Burcă.

Reclamă

CFR Cluj a avut o campanie de transferuri remarcabilă în vară, iar aceasta continuă şi după încheierea perioadei de mercato. Fundaşul belgian, cea mai nouă achiziţie a clujenilor, a fost prezentat cu o zi înaintea duelului de foc cu Slavia Praga, din Conference League.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
21:29 Leicester – Southampton, 22:00, LIVE VIDEO Liderul din Championship vrea să se distanţeze în fruntea clasamentului 21:16 „Sper să le stricăm sărbătoarea” Anunţul lui Laszlo Dioszegi înainte de Sepsi – FCSB! 21:08 Dan Petrescu nu va aştepta finalul sezonului! Când va reveni pe banca lui CFR Cluj 21:00 LIVE VIDEOAl Hilal – Al Ain se joacă ACUM, AntenaPLAY! Se stabileşte prima finalistă din Liga Campionilor Asiei 20:45 Romario Benzar, scos cu ambulanţa de pe teren în Botoşani – Dinamo! Fault teribil comis de Hakim Abdallah 20:34 LIVE TEXTFC Botoşani – Dinamo 1-1. Repriză „nebună” în Moldova! „Câinii” şi-au dat autogol, au rămas în 10 şi au avut un gol anulat! 20:30 Mark Williams – Si Jiahui 9-10. Galezul, out de la Campionatul Mondial de snooker. Chinezul, evoluţie perfectă în decisiv 20:28 Scene uluitoare la meciul Botoşani – Dinamo! Motivul incredibil pentru care Bogdan Andone a fost eliminat! Scandal şi în tribune 20:24 Eugen Trică a răbufnit, după ce FCU Craiova a rămas pe ultimul loc din Liga 1: „Dacă vor să meargă în Liga a 2-a, să meargă!” 19:59 Gigi Becali a găsit atacant pentru Champions League! Vârful de un milion de euro care este dorit de FCSB Vezi toate știrile
Citește și