Închide meniul

Dan Petrescu, prima reacţie după eliminarea lui CFR Cluj din Conference League: „Lazio cred că va câştiga trofeul!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 23 februarie 2023, 22:44

Dan Petrescu, prima reacţie după eliminarea lui CFR Cluj din Conference League: „Lazio cred că va câştiga trofeul!

Dan Petrescu a oferit primele declaraţii după CFR Cluj - Lazio 0-0

Dan Petrescu i-a aplaudat pe fanii lui CFR Cluj / Profimediaimages

Dan Petrescu a avut prima reacţie după eliminarea lui CFR Cluj din Conference League. Campioana României a fost eliminată din play-off de Lazio, cu 0-1 la general. Remiza din Gruia îi lasă pe ardeleni în afara Europei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Petrescu şi-a felicitat jucătorii şi anunţă că se aşteaptă ca Lazio, care s-a calificat în optimile de finală, să câştige competiţia.

Dan Petrescu, prima reacţie după eliminarea lui CFR Cluj din Conference League

Ne-a lipsit un arbitru inspirat, nu poţi să opreşti un 3 contra 1 pentru un fault. Acolo era aproape gol. Am avut câteva ocazii mari şi dacă nu marchezi, nu câştigi. Chiar nu am ce să reproşez niciunui băiat. Cred că toată lumea a fost mulţumită.

Krasniqi este un jucător fantastic, nu cred că am norocul să îl antrenez prea mult. Cred că în 2-3 luni pleca. Dacă şi marca două goluri azi, cred că pleca chiar de azi. Krasniqi poate să joace oriunde, la orice echipă, fără probleme! Dar şi Ciro Immobile a marcat azi, care e golgheter de 15 ani. Nu am ce să-i reproşez, păcat, ar fi fost o victorie fantastică pentru noi. Cred că am făcut o figură foarte frumoasă în seara asta.

Lazio, dacă nu va avea multe accidentări, cred că va câştiga competiţia. Eu am crezut că chiar vom câştiga, cred că meritam pentru atitudine. Pentru mine a fost o onoare să-l cunosc pe Sarri, e un antrenor de succes în Italia. Dar nu cred că e bine să vorbim despre antrenori. M-ai întrebat cine a făcut diferenţa… a făcut-o Ciro Immobile.

Reclamă

Dacă am avea stadionul plin ca în această seară, ar fi fantastic. Din păcate noi avem foarte rar stadionul aşa plin! Cu asemenea spectatori şi asemenea atmosferă… se simt fotbalişti!

Meciul ăsta a fost un bonus pentru noi. Eu tratez fiecare meci la fel! Am tratat foarte serios meciurile cu Lazio, am făcut ce a depins de noi. Aş vrea să remarc atitudinea tuturor jucătorilor„, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Cu câţi bani rămâne CFR Cluj după ce a fost eliminată de Lazio

CFR Cluj e OUT din Europa, după 16 meciuri jucate în acest sezon european. A fost singura echipă din România care a ajuns în „primăvara” uneia dintre cele trei competiţii UEFA.

Reclamă 4 / 0/3

Dacă reuşea să o elimine pe Lazio, CFR Cluj primea de la UEFA încă 300.000 de euro. Nu a reuşit, astfel că rămâne cu cei 5.231.000 de euro. Aproape 3 milioane de euro au primit numai pentru calificarea în faza grupelor.

1.500.000 de euro au intrat în conturile ardelenilor pentru victoriile obţinute în grupele Conference League şi 166.000 de euro pentru remiza cu Ballkani. UEFA a mai acordat 325.000 de euro clubului patronat de Neluţu Varga pentru faptul că a încheiat grupa pe locul 2.

Jucătorii şi staff-ul aveau promisă, de la Neluţu Varga, o primă cumulată de 200.000 de euro. Suma ar fi fost achitată integral numai dacă CFR Cluj reuşea să o elimine în dublă manşă pe Lazio şi să se califice în optimile de finală.

CFR Cluj – Lazio 0-0

Clujenii aveau nevoie de o victorie pentru a întoarce rezultatul din tur. În Italia, Lazio a câștigat, scor 1-0 și s-a calificat în optimile de finală ale competiției. CFR Cluj a intrat bine în meci, a arătat diferit față de confruntarea de la Roma și a încercat să controleze meciul încă din primul minut. Lazialii s-au mulțumit să lovească pe contraatac, dând impresia că nu joacă la potențialul maxim.

Efortul campionilor României a dat roade în minutul 21, atunci când Krasniqi s-a găsit într-o situație foarte bună. Singur cu portarul advers, „șeptarul” ardelenilor a trimis pe lângă poartă.

Prima repriză i-a aparținut CFR-ului, însă Lazio a forțat în actul secund. Luis Alberto a fost foarte aproape să înscrie din corner, în timp ce Simone Scuffet a făcut minuni în poarta clujenilor.

Situația s-a înrăutățit pentru CFR în minutul 77, atunci când Muhar a primit cartonaș roșu, după o intrare foarte urâtă la Ciro Immobile. Clujenii n-au mai reușit să trimită meciul în prelungiri, iar aventura europeană s-a încheiat în play-off-ul UEFA Conference League.

Reclamă

CFR Cluj: Scuffet – Manea (Braun ’84), Kolinger, Burca, Camora – Deac (Hoban ’78), Cvek, Muhar, Krasniqi (Petrila ’84) – Malele (Birligea ’70), Janga (Yeboah ’84). Antrenor: Daan Petrescu

Lazio Roma: Maximiano – Lazzari, Gila, Casale, Hysaj – Luis Alberto (Cataldi ’76), Vecino, Basic – Romero (Cancellieri ’66), Immobile, Felipe Anderson. Antrenor: Maurizio Sarri.

Cartonaşe galbene: Muhar ’36, ’77, Deac ’55, Cvek ’59 / Casale ’14, Immobile ‘37

Cartonaş roşu: Muhar ‘77

Meciul de la Cluj-Napoca a fost arbitrat de o brigadă din Germania, cu Felix Zwayer la centru. Zwayer a fost ajutat de asistenţii Stefan Lupp şi Marco Achmuller. Arbitri VAR au fost Harm Osmers şi Katrin Rafalski, iar rezervă Sven Jablonski.

Recomandări
  • CFR Cluj – Lazio 0-0
  • Ce a declarat Dan Petrescu la finalul meciului

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18
apr.
23:57
PAOK – Club Brugge 0-2. Răzvan Lucescu a ratat calificarea în semifinalele Conference League! Dueluri „de foc” în semifinale
18
apr.
23:50
„Steaua fără nume!” Marcel Răducanu, verdict despre sezonul de vis făcut de FCSB! Mesaj direct pentru echipa lui Gigi Becali
18
apr.
23:45
„Nu vreau să creez tensiune!” Vlad Chiricheş, mesaj ferm pentru Edi Iordănescu: „Regret că am spus asta! M-am hazardat!”
18
apr.
23:38
„Să dea mai mult, la cât sunt plătiți!” Ioan Ovidiu Sabău și-a atacat jucătorii după Oțelul – U Cluj 2-1!
18
apr.
23:14
Scene uluitoare cu Emiliano Martinez în Lille – Aston Villa. La un pas să fie eliminat! A dansat ca în finala Cupei Mondiale
18
apr.
23:12
„Ne lipsește partea financiară! Avem cel mai mic buget!” Dorinel Munteanu, strigăt de ajutor după calificarea în finala Cupei
18
apr.
22:47
Dan Nistor s-a prăbuşit emoţional după înfrângerea cu Oţelul: „Frustrant şi dureros! Mulţi nu vom dormi la noapte!”
18
apr.
22:41
„E dureros!” Alex Chipciu și-a turnat cenușă în cap după ce și-a dat autogol în Oțelul – U Cluj! A vorbit și despre noul obiectiv
18
apr.
21:55
„Mulți patroni încearcă să îl imite” Ovidiu Burcă, laude la scenă deschisă pentru Gigi Becali! A spus și de ce are succes FCSB
18
apr.
21:43
Oţelul – Corvinul este finala Cupei României! Gălăţenii s-au calificat după un autogol marcat de Chipciu în minutul 90
Vezi toate știrile
Citește și