Închide meniul

Farul – Urartu 3-2. Gică Hagi, salvat de Larie în minutul 90+5! Campionii României au fost conduşi de două ori de armeni

Alex Ioniță Publicat: 27 iulie 2023, 22:29 / Actualizat: 11 octombrie 2023, 20:15

Reclamă
Farul – Urartu 3-2. Gică Hagi, salvat de Larie în minutul 90+5! Campionii României au fost conduşi de două ori de armeni

Farul - Urartu 3-2. Gică Hagi, salvat de Larie în minutul 90+5

Gică Hagi, antrenor Farul Constanţa / Profimedia

Farul – Urartu 3-2. Elevii lui Gică Hagi au obţinut o victorie in extremis în manşa tur din turul al 2-lea preliminar al UEFA Conference League. Adrian Mazilu a reuşit un gol superb, iar Larie a dat marea lovitură în al 5-lea minut de prelungiri.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu Amine Benchaib debutant pentru constănţeni, Farul a început partida cu Urartu cu un jucător accidentat – Adrian Mazilu având nasul spart la un contact cu un apărător advers. A urmat deschiderea scorului, în minutul 23, când a înscris Maksimenko pentru oaspeţi. Farul a egalat în minutul 27, la şutul lui Tudor Băluţă, scăpat în poartă de goalkeeperul Melikhov. Oaspeţii au revenit în avantaj pe tabelă în minutul 38, prin Ivan Zotko – „bombă” de la distanţă la care portarul Aioani a ezitat şi a fost învins. Gazdele au egalat în al patrulea minut al prelungirilor primei reprize, la golul lui Adrian Mazilu.

Partea secundă părea că nu va mai aduce nimic pe tabela de marcaj, chiar dacă Băluţă a trimis foarte aproape de bară, în minutul 87, însă Larie a marcat golul victoriei constănţene în minutul 90+4, cu un şut la care portarul armean nu a avut reacţie. Farul a câştigat partida cu 3-2, şi urmează returul din Armenia.

FARUL: Aioani – Kiki, Larie, M. Popescu (K. Boli 88), Borza (D. Sîrbu 63) – T. Băluţă, Nedelcu, Grameni (Artean 46) – Ad. Mazilu (Mateus Santos 88), Alibec, Benchaib (Rivaldinho 46). ANTRENOR: Gheorghe Hagi

FC URARTU: Melikhov – Tsymbaliuk, Piloyan, Zotko (Ghazaryan 69) – Antwi, Salou, Marcos Junior (Ozbiliz 69), Margaryan – Mogilevets (Aghasaryan 14) – Maksimenko (Dzhikiia 79), Grigoryan (Mirzoyan 79). ANTRENOR: Dmitry Gunko

Reclamă

Cartonaşe galbene: M. Popescu 61, Rivaldinho 84 / Pilotko 34, Zotko 43, Grigoryan 59, Antwi 77, Aghasaryan 90

Arbitri: Martin Dohal – Adam Jekkel, Frantisek Ferenc – Kristian Michel (toţi din Slovacia)

Farul – Urartu 3-2

Min. 90+8: Final de meci!

Reclamă 4 / 0/3

Min. 90+7: O nouă ocazie importantă pentru Alibec. A şutat peste transversală.

Min. 90+5: Farul – Urartu 3-2. GOOOLLL! Larie a marcat cu un şut plasat!

Min. 90+3: Ratare uriaşă a lui Alibec. A intrat în careu, a şutat la colţul lung, dar şutul său nu a fost cadrat.

Min. 83: Ocazie pentru Adrian Mazilu. Putea reuşi „dubla”, dar a ratat cu puţin ţinta!

Min. 45+4: Farul – Urartu 2-2. Adrian Mazilu, super gol! A driblat trei adversari şi a şutat superb la colţul lung, spre vinclu. Portarul advers nu a avut nicio şansă!

Min. 44: Denis Alibec a fost la un pas să înscrie din lovitură liberă! Portarul armenilor a intervenit salvator.

Min. 43: Kiki a avut o incursiune şi a fost oprit prin fault. Lovitură liberă din marginea careului obţinută de Farul!

Reclamă

Min. 38: Farul – Urartu 1-2. Armenii conduc din nou! Zotko a înscris în poarta apărată de Aioani!

Min. 27: Farul – Urartu 1-1. Constănţenii au revenit imediat în gol. Tudor Băluţă a şutat din afara careului, portarul advers a gafat şi şi-a respins mingea în propria poartă!

Min. 23: Farul – Urartu 0-1. Uluitor! Jucătorii campioanei României au gafat în defensivă, iar Maksimenko a profitat şi a marcat!

Min. 7: Ocazie uriaşă a trupei lui Gică Hagi! Dragoş Nedelcu a fost aproape de a deschide scorul, din centrarea lui Grameni.

Min. 1: A început meciul!

Echipele de start:

Farul: Aioani – Kiki, Larie, M. Popescu, Borza – T. Băluță, Nedelcu, Grameni – Ad. Mazilu, Alibec, Benchaib

Rezerve: Buzbuchi – Queiros, Vînă, Rivaldinho, Santos, Vianna, Artean, Boli, Sîrbu, Sali, N. Popescu, L. Banu

Antrenor: Gheorghe Hagi

Urartu: Melikhov – Tsymbaliuk, Piloyan, Zotko – Antwi, Salou, Marcos Junior, Margaryan – Mogilevets – Maksimenko, Grigoryan

Rezerve: Umreyan, Abakumov – Ghazaryan, Aghasaryan, Melkonyan, Barry, Mirzoyan, Ozbiliz, Stojanovic, Zdhikuua, Polyakov

Antrenor: Dmitry Gunko

Stadion: Central, Ovidiu

Arbitru: Martin Dohal / Asistenți: Adam Jekkel și Frantisek Ferenc (toți din Slovacia)

Echipa lui Gică Hagi atacă grupele UEFA Conference League, iar primul duel din campania de calificare este împotriva celor de la Urartu, campioana din Armenia. Formația de la malul mării pronește ca favorită în „dubla” cu armenii. Clubul din Caucaz are un lot cotat la suma de 6,85 milioane de euro, conform Transfermarkt, in timp ce echipa Farului valorează 21,56 milioane de euro.

Cel mai valoros fotbalist din lotul lui Urartu este Persia Pesukic, un fundaș dreapta muntenegrean. Acesta și-a petrecut cea mai mare parte a carierei în campionatele din Serbia și din Mutenegru și valorează 1 milion de euro. Pe cealaltă parte, cel mai scump jucător din echipa lui Hagi este Tudor Băluță, cotat la 2,8 milioane de euro.

Elevii lui Gică Hagi vin după un succes în Liga 1, împotriva celor de la FC Voluntari, cu scorul de 4-1. Cei de la Urartu nu au început încă noul sezon din campionatul intern, așa că ultima partidă jucată a fost chiar cea din turul 1 preliminar al UEFA Champions League, împotriva celor de la Zrinjski. Meciul s-a înceiat cu scorul de 3-3, după prelungiri și a fost decis la loviturile de departajare, acolo unde campioana Bosniei s-a impus cu scorul de 4-3.

Aventura „marinarilor” în Liga Campionilor s-a oprit tot din primul tur preliminar al competiției. Chiar dacă elevii lui Gică Hagi au câștigat manșa tur a „dublei” cu Sheriff Tiraspol cu scorul de 1-0, rezultatul a fost întors rapid la Tiraspol. După un meci dominat de campioana Moldovei, partida a intrat în prelungiri, iar scorul final al acesteia a fost de 3-0 în favoarea echipei transnistriene.

Câștigătoarea din această „dublă” se va duela cu Flora Tallinn, campioana din Estonia. Dacă Farul se va califica, atunci va juca primul meci cu echipa baltică la Ovidiu.

Recomandări
Citește și:

Cine va câştiga titlul în Premier League, în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:07 EXCLUSIVGigi Becali, anunţ de ultimă oră despre transferurile de Europa pe care le face la FCSB! Ce a spus despre situaţia lui Munteanu 13:07 EXCLUSIVGigi Becali a anunţat transferul lui Kiki de la Farul la FCSB: „Peste o săptămână îl luăm!” Singura condiţie pusă 12:55 Programul complet al play-off-ului de promovare în Serie A! Ionuţ Nedelcearu luptă pentru un loc în elita fotbalului italian 12:28 Marius Șumudică și-a distrus televizorul, din cauza lui Octavian Popescu! L-a făcut praf pe jucătorul de la FCSB: „Îl ia vântul!” 11:56 Când se vor juca meciurile de baraj, Dinamo – Csikszereda și Botoșani – CS Mioveni! Ghinion pentru „câini” la tragerea la sorți 11:47 Șucu, Lucescu și Copos i-au făcut „galerie” lui Răzvan Lucescu! „Il Luce”, din nouă alături de acționarul de la Rapid 11:13 Primul transfer realizat de Gigi Becali la FCSB! Jucătorul face azi vizita medicală și semnează cu campioana 10:52 Un campion cu FCSB ar putea pleca de la echipă! Două rivale din Liga 1 se luptă pentru semnătura lui 10:26 Bayer Leverkusen, de neoprit în Bundesliga! O nouă victorie categorică înregistrată de campioana Germaniei 9:53 Primii jucători care pleacă de la FCU Craiova, după retrogradarea echipei! Unul este pe lista lui Gigi Becali la FCSB Vezi toate știrile
Citește și