Închide meniul

Fiorentina – West Ham, finala Conference League! Italienii, calificare dramatică în ultimul act

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 19 mai 2023, 0:42

Fiorentina – West Ham, finala Conference League! Italienii, calificare dramatică în ultimul act

West Ham s-a calificat în finala Conference League

Bucurie a jucătorilor de la West Ham, în timpul unui meci/ Profimedia

Fiorentina – West Ham este finala Conference League, din acest an! Italienii au eliminat-o dramatic pe FC Basel în semifinale, în timp ce londonezii au trecut de AZ Alkmaar, pentru a-şi asigura biletele pentru ultimul act al competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Finala Conference League va avea loc pe 7 iunie, şi va fi găzduită de arena Eden, din Praga.

Fiorentina – West Ham, finala Conference League

Fiorentina a trecut de FC Basel cu scorul de 4-3, la general. Elveţienii au câştigat partida tur cu scorul de 2-1, însă returul a fost câștigat dramatic de italieni, scor 3-1, meciul fiind decis în reprizele de prelungiri.

Până la finală, Fiorentina le-a eliminat pe rând pe Braga, Sivasspor, Lech Poznan, ca în cele din urmă să treacă și de FC Basel în semifinale.

Pentru Fiorentina, este prima finală europeană, după mai bine de 60 de ani. Italienii jucau ultimul act în Cupa Cupelor, în 1962, după ce cu un an înainte reuşeau să câştige aceeaşi competiţie.

Reclamă

De cealaltă parte, West Ham a evoluat în grupă cu FCSB, reuşind să-i învingă pe roş-albaştrii în ambele meciuri.

În semifinale, londonezii au trecut de AZ Alkmaar, graţie victoriei din tur cu 2-1. Meciul retur s-a încheiat cu scorul de 0-0.

West Ham le-a eliminat pe rând pe AEK Larnaca, Gent şi AZ Alkmaar. Este prima finală europeană pentru londonezi, după 24 de ani. West Ham reuşea să ajungă în ultimul act al Cupei Intertoto în anul 1999, şi reuşea să câştige şi trofeul. De cealaltă parte, FC Basel ajunge pentru prima dată într-o finală europeană.

Reclamă 4 / 0/3

Manchester City – Inter, finala UEFA Champions League 2023

Manchester City – Inter este finala UEFA Champions League 2023. Starurile lui Pep Guardiola au eliminat-o pe Real Madrid şi vor juca cu trofeul pe masă pe stadionul Ataturk din Istanbul. „Cetăţenii” pot deveni, în premieră, campionii Europei pe 10 iunie.

La o zi după ce Inter a învins-o pe rivala AC Milan şi s-a calificat în prima finală după 13 ani, s-a aflat şi numele echipei cu care se vor duela nerazzurri. Manchester City a învins-o categoric chiar pe deţinătoarea trofeului şi cea mai titrată echipă din competiţie, Real Madrid, şi a obţinut biletele pentru cel mai aşteptat meci al anului.

În meciul în care Carlo Ancelotti a devenit antrenorul cu cele mai multe meciuri în Liga Campionilor, 191, Real Madrid a fost „distrusă” de Manchester City în prima repriză. Thibaut Courtois a semnat două parade incredibile în faţa lui Erling Haaland, dar nu a avut ce face la execuţiile lui Bernardo Silva. Mijlocaşul portughez a reuşit „dubla” (23, 37). Cu un sfert de oră înainte de final, Militao a fost autorul unui autogol. A marcat şi Alvarez, în prelungiri, iar „galacticii” au suferit o înfrângere pe care nu o vor putea uita, 0-4.

Manchester City a obţinut astfel calificarea în finală, iar Pep Guardiola este în faţa trofeului care îi lipseşte pe banca „cetăţenilor”. Câştigător al competiţiei stelelor cu Barcelona (2009, 2011), antrenorul spaniol poate repeta performanţa şi cu gruparea de pe Etihad.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și