Închide meniul

Gică Hagi şi-a ieşit din minţi la conferinţa de presă. Discurs manifest: „Fotbalul românesc trebuie resuscitat!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 iulie 2023, 19:03

Reclamă
Gică Hagi şi-a ieşit din minţi la conferinţa de presă. Discurs manifest: „Fotbalul românesc trebuie resuscitat!

Gică Hagi, înainte de Dinamo - Farul

Gică Hagi, în timpul conferinţei de presă / AntenaSport

Gică Hagi şi-a ieşit din minţi la conferinţa de presă premergătoare meciului Farul – Urartu, din prima manşă a turului doi preliminar din UEFA Conference League. Meciul va fi joi, de la ora 20:30, în format LIVE TEXT pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Regele” a răbufnit când a fost întrebat de eliminarea suferită în preliminariile Champions League. Chiar dacă a câştigat cu 1-0 meciul tur, campioana României a cedat cu 0-3 meciul de la Tiraspol.

Gică Hagi şi-a ieşit din minţi la conferinţa de presă

Hagi a avut un discurs manifest şi a amintit de bugetul pe care l-a avut la Farul. Anunţă că şi-ar dori să aducă jucători de top, dar că nu îşi permite să plătească salarii de peste 10.000 de euro lunar.

Joao Paulo era jucătorul nostru, cel mai bun de la Sheriff. Nu puteam să îl iau. Era extracomunitar și m-ar fi costat dublu. În afara salariului mare, mă costa 70% în plus. Nu înțeleg cum pentru unii plătim un impozit, pentru extracomunitari plătim 70%. Nu înțeleg în România de ce avem voie doar 3 extracomunitari.

Sheriff a avut 23 de extracomunitari. Ei de ce pot? Nu tot oameni sunt? Pentru ce facem asta în România? Suntem și bogați noi… cei extracomunitari nu costă atât de mult ca ceilalți.

Reclamă

Dacă luăm jucători din Liga 3, aici ajungem. Eu n-aș lua nici Divizia B din niciun campionat, doar de A, dar din campionate mai slabe. Dar pentru asta trebuie să ai minim salarii de 10.000-12.000 de euro lunar. Sunt niște lucruri care se omit.

Bugetul, la echipa mare, de seniori, a fost de două milioane de euro. Ăsta e un buget de echipă care să scape de retrogradare, sau buget de echipă care joacă în B. Cum era şi anul trecut, ne vedeaţi la retrogradare. Nimeni nu ne dădea nicio șansă, ne vedeați la retrogradare. Toată Constanța şi toată România ne vedea acolo. Nu trebuie să ne ascundem, trebuie să o zicem.

Și cei din club tot acolo ne vedeau. S-au semnat prin august niște jucători și am crescut. Acum a trebuit să facem lucrurile mai repede, să plecăm mult mai bine. Dar la buget nu s-a schimbat absolut nimic. Eu trebuie să fac lucruri și să am grijă de club, trebuie să fiu echilibrat. Eu n-aş lua jucători nici din Divizia B, din niciun campionat, alea mari. Fotbalul românesc trebuie resucitat!„, a declarat Gică Hagi la conferinţa de presă.

Reclamă 4 / 0/3

Hagi a adăugat că problema acută a fotbalului românesc este că nu are susţinere.

Încă o dată vă spun foarte clar. Asta-i problema acută a fotbalul nostru şi a sportului în România, că nu suntem susţinuţi de cine trebuie. Nu suntem susţinuţi. Nu există ceva unitar la nivel naţional, există doar multe direcţii, dar nimic coerent, nimic concret, nimic ce are legătură cu logica. Da, dar ne dorim să fim cei mai mari din Europa. Petrescu v-a zis bine. Şi el a avut bani mulţi.

Petrescu a avut bani mulţi de transferuri, de luat jucători, liberi, dar plătiţi foarte bine. Nu sunt eu de vină sau nu e Farul de vină sau nu suntem noi de vină, cei de la Constanţa, că am fost mai buni ca ceilalţi, care au mai mulţi bani ca noi. Nu suntem noi de vină, dar şi noi avem limitele noastre”, a mai spus Hagi, potrivit news.ro.

„Regele” consideră că România trebuie să investească în sport pentru a putea face performanţă.

Ţara trebuie să investească în sport, la nivelul cel mai mare, coerent, pe o direcţie, pe un lucru foarte clar în care să facem performanţe, să putem să ne batem cu cei din Europa. Şi vă zic iar un lucru care cred că doare, o să doară, dar eu nu pot să înţeleg că în 30 de ani… Un singur lucru nu pot să înţeleg în aceşti 30 de ani care au trecut. De ce Real Madrid, Barcelona…Noi am bătut Real Madrid în pregătire. Steaua a bătut Real Madrid la La Coruna, am fost şi eu acolo. Cu Dinamo şi Steaua am fost în semifinale în Europa şi în finale.

De ce? Nimeni nu se întreabă de ce? Pentru că statul român investea în tineri şi în echipe. Toate echipele. Era o coerenţă. Acum nu mai există. Şi al doilea aspect – bugetul. De ce Real Madrid şi Barcelona au ajuns să aibă buget de 800 de milioane, un miliard şi noi câte? Păi asta s-a făcut în 30 de ani. Noi ne-am dus în jos, tot ce s-a făcut s-a dus în jos. Ei s-au dus în sus. Ei atunci aveau buget de 80 de milioane. Ei au crescut de zece ori bugetul, iar noi ne-am dus de zece ori înapoi”, a mai afirmat Hagi.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care este cel mai bun antrenor al momentului în fotbalul mondial?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
21:23 Mihai Stoica a pronunţat numele celor şase jucători pe care i-ar transfera la FCSB: „Gigi Becali hotărăşte!” 20:42 „Dacă aş antrena o echipă mare, Ianis Hagi ar fi primul transfer!” Gică Hagi, fascinat de fiul său: „Cel mai bun cu Real Madrid” 20:21 Gică Hagi, anunţ de ultimă oră despre transferul lui Denis Alibec: „Am vorbit cu el” 20:14 Neil Lennon, tot mai aproape să îl piardă pe Albion Rrahmani. O forţă a Europei negociază transferul golgheterului de la Rapid! 20:07 Imagine URIAŞĂ cu Gică Hagi la Ambasada SUA din România. Mesajul superb pentru „Rege” 19:20 Carlo Ancelotti are trei variante de transfer pentru a-l înlocui pe Toni Kroos la Real Madrid! Şi-a pregătit deja şi „planul B” 19:20 AS.ro LIVE | Răzvan Raţ este invitatul lui Dan Pavel, de la 10:30. Dezvăluiri de senzaţie a fostului internaţional român 18:59 McLaren, omagiu pentru Ayrton Senna la Marele Premiu de Formula 1™ al Principatului Monaco. Anunţul făcut de britanici 18:19 Dan Şucu a decis cine va fi noul preşedinte al Rapidului! Surpriză de proporţii pregătită după înlăturarea lui Daniel Niculae 18:11 „Ferguson, stai liniştit că nu-l iei nici cu 5 milioane de euro!” Adrian Mititelu, ironie devastatoare pentru Gigi Becali Vezi toate știrile
Citește și