Închide meniul

Ilie Dumitrescu a identificat cauza dezastrului fotbalului românesc din cupele europene: „Aici e drama!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 1 septembrie 2023, 9:06

Ilie Dumitrescu a identificat cauza dezastrului fotbalului românesc din cupele europene: „Aici e drama!

Ce sacrificii a făcut Ilie Dumitrescu pentru a juca în meciul de adio al „Generației de Aur”

Ilie Dumitrescu, în timpul unui interviu/ Hepta

Ilie Dumitrescu a identificat cauza dezastrului fotbalului românesc din cupele europene. După 5 ani, România nu are nicio echipă în grupele competiţiilor europene.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Farul şi Sepsi au fost ultimele speranţe ale României de a avea echipe în grupele competiţiilor europene. Campioana României a fost eliminat de finlandezii de la HJK Helsinki, în timp ce Sepsi a ratat calificarea în grupele Conference League după ce a fost eliminată de Bodo/Glimt.

Anterior, FCSB a fost eliminată în turul al treilea preliminar din Conference League de Nordsjaelland, în timp ce CFR Cluj a părăsit competiţiile europene în turul al doilea.

Ilie Dumitrescu a identificat cauza dezastrului fotbalului românesc din cupele europene

Ilie Dumitrescu a spus că marea problemă a echipelor româneşti este condiţia fizică.

„Suferim din punct de vedere fizic, tot ce înseamnă intensitate, tot ce înseamnă dueluri. Aici este drama. E altă competiție. Când o să ajungem la intensitatea din Suedia, Norvegia, chiar și Insulele Feroe…Disciplină tactică, fizic, acolo stau bine. S-au echilibrat lucrurile”, a spus Ilie Dumitrescu la digisport.ro.

Reclamă

România, fără echipe în grupele cupelor europene

România, fără echipe în grupele cupelor europene! Farul Constanţa şi Sepsi au fost ultimele reprezentante ale României rămase în Conference League, dar campioana şi deţinătoarea cupei nu au reuşit să treacă de play-off-ul Conference League.

Dacă Farul a cedat în returul de la Helsinki, cu HJK, scor 0-2, Sepsi a fost eliminată de Bodo/Glimt, după returul din Norvegia.

Din nefericire, fotbalul românesc bifează o nouă performanţă negativă. Pentru prima oară din sezonul 2018/19, România nu va avea reprezentante în grupele cupelor europene.

Reclamă 4 / 0/3

Vara aceasta, România a avut patru echipe în preliminariile cupelor europene. Farul Constanţa a început din primul tur preliminar UEFA Champions League, dar eliminarea cu Sheriff Tiraspol a trimis-o în turul 2 preliminar Conference League, acolo unde FCSB, CFR Cluj şi Sepsi şi-au început parcursul european.

Prima echipă eliminată a fost CFR Cluj, care nu a reuşit să treacă în turul al doilea de turcii de la Adana Demirspor. A urmat FCSB, eliminată de danezii de la Nordsjaelland, iar sezonul european al echipelor româneşti s-a încheiat în ultima zi din luna august, atunci când Farul şi Sepsi au fost eliminate de HJK Helsinki şi Bodo/Glimt.

Sezonul 2018/19, ultimul fără echipe româneşti în grupele cupelor europene

După cinci ani, România va fi fără echipă în grupele cupelor europene. În sezonul 2018/19, patru echipe au reprezentat România în cupele europene: Viitorul, Universitatea Craiova, CFR Cluj şi FCSB.

La fel ca acum, toate cele patru echipe au fost eliminate în preliminarii. CFR Cluj a fost eliminată încă din turul 2 preliminar UEFA Champions League de Malmo, pentru a pierde ulterior şi play-off-ul Europa League, contra celor de la Dudelange, din Luxemburg.

Tot în acel sezon, Viitorul a fost eliminată de Vitesse în turul 2 preliminar Europa League, Universitatea Craiova a fost eliminată de Leipzig în turul 3 preliminar Europa League, în timp ce FCSB a fost eliminată în play-off-ul Europa League de Rapid Viena.

De atunci, CFR Cluj a jucat în grupele Europa League în sezoanele 2019/20 şi 2020/21. Un an mai târziu, formaţia din Gruia a evoluat în faza grupelor în prima ediţie Conference League, în timp ce sezonul trecut, CFR Cluj şi FCSB au jucat în grupele Conference League.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” 9:33 Robert Lewandowski a marcat primul său hat-trick în Spania şi a făcut un anunţ uriaş: „Nu mi-am bătut capul nici măcar o secundă” 9:07 EXCLUSIVDenis Alibec, avertizat de Victor Piţurcă, înainte de revenirea la FCSB: „Va păți exact ca data trecută. De asta să fie convins 8:55 Aryna Sabalenka, revenire senzaţională la Madrid! Campioana en-titre a încheiat seria fabuloasă a lui Danielle Collins 8:30 Lupta dintre Mike Tyson şi Jake Paul va fi considerată meci profesionist 8:22 Dan Petrescu are un contract record la CFR Cluj! Anunţul făcut de Neluţu Varga: „Nu se compară nimeni cu el” Vezi toate știrile
Citește și