Închide meniul

Istvan Kovacs a fost reclamat la UEFA de echipa eliminată dramatic din Conference League! Faza controversată care a declanșat un scandal uriaș

Cosmin Cioboată Publicat: 13 august 2022, 17:12

Istvan Kovacs a fost reclamat la UEFA de echipa eliminată dramatic din Conference League! Faza controversată care a declanșat un scandal uriaș

Istvan Kovacs, în timpul unui meci

Istvan Kovacs, în timpul unui meci / Profimedia

  • Istvan Kovacs a fost reclamat la UEFA de echipa eliminată dramatic din Conference League
  • Faza controversată care a declanșat un scandal uriaș

Istvan Kovacs a fost reclamat la UEFA de Levski Sofia, echipa eliminată dramatic în turul 3 preliminar din Conference League. Bulgarii au fost învinși de maltezii de la Hamrun la loviturile de departajare, după 2-2 în timpul regulamentar.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Kovacs a condus la centru partida retur de la Sofia și și-a pus amprenta în mod decisiv în minutul 90+2.

Istvan Kovacs a fost reclamat la UEFA de echipa eliminată dramatic din Conference League

După victoria cu 1-0 din tur, de pe terenul maltezilor, Levski pornea ca favorită la calificare în manșa retur din Bulgaria. Planurile formației din Sofia au fost însă date peste cap, iar bulgarii îl acuză pe arbitrul român pentru acest lucru.

Reclamă

Hamrun a deschis scorul în minutul 78, prin Guillaumier, iar scorul era egal, la general. Levski a forțat și a marcat în minutul 90+1, prin Tsunami, și era ca și calificată în play-off. A urmat apoi faza care l-a avut în prim-plan pe Istvan Kovacs.

Potrivit sportal.bg, cei de la Levski susțin că Dodo, unul dintre jucătorii lui Hamroun, se afla în jumătatea adversă în momentul în care maltezii au reluat jocul după golul marcat de bulgari. Acest lucru este strict interzis de regulament, dar brigada lui Kovacs, din care au mai făcut parte asistenții Vasile Marinescu și Ovidiu Artene, n-a băgat de seamă și a permis reluarea meciului.

Reclamă

Mingea a ajuns repede chiar în posesia lui Dodo, care i-a pasat lui Camenzuli pentru golul de 2-1. Maltezii au trimis meciul în prelungiri, după 2-2, la general, și s-au impus în cele din urmă la loviturile de departajare, cu 4-1.

Istvan Kovacs, reclamat la UEFA
Istvan Kovacs, reclamat la UEFA / sportal.bg

Levski îl acuză pe Kovacs și solicită rejucarea meciului din Conference League

Conform sursei citate, conducătorii lui Levski au depus plângere la UEFA pentru faza controversată din minutul 90+2. Bulgarii cer rejucarea meciului de la Sofia, în urma căruia echipa lor a fost eliminată din preliminariile Conference League.

“Vă informăm că vineri 12 august, în termenul de 24 de ore, o echipă aflată sub conducerea directorului executiv Ivaylo Ivkov a depus un protest la UEFA privind solicitarea reluării meciului cu Hamrun, după o analiză atentă a cazului.

Reclamă 4 / 0/3

Au fost prezentate dovezile necesare privind o încălcare gravă a regulilor, comisă de arbitrul principal și asistenții săi, care a influențat rezultatul meciului. Cazul urmează să fie examinat de urgență de către Comitetul de Etică și Disciplină al UEFA”, se arată în comunicatul emis de Levski, potrivit sportal.bg.

Marius Croitoru l-a desfiinţat pe Istvan Kovacs pentru panalty-ul acordat în derby-ul Craiovei

Scandalul din Conference League a venit la scurt timp după ce Istvan Kovacs a fost criticat aspru de cei de la FC U Craiova 1948 pentru un penalty acordat în derby-ul cu Universitatea Craiova, din etapa a 4-a a Ligii 1.

Arbitrul a dictat a doua lovitură de la 11 metri după un presupus henţ în careu al lui Yassine Bahassa. Universitatea Craiova s-a impus cu 2-1 în „Derby-ul Olteniei”.

„Este mai mult durerea jucătorilor. Eu sunt obișnuit. Problema mare știți care este? Când vezi că judecă cu atâta seninătate și vin și spun că 20 de milioane de oameni sunt orbi și el e cel care vede bine… Eu i-am spus clar că am văzut reluările și el îmi spunea că a fost penalty clar. E o bătaie de joc la adresa muncii noastre și a clubului nostru. E o bătaie de joc pentru acești jucători care vor să fie arbitrați corect.

Lumea este de partea dreptății. Când nu aveam VAR, ok, dar acum avem prea mult și ne intră și în ochi, probabil d-aia n-a văzut. Nu pot să cred că tu stai și te uiți la televizor, 20 de milioane de oameni văd ce a văzut toată lumea și tu nu. Nu e posibil. De la prea mult VAR există posibilitatea să ne intre și în ochi.

Croitoru și-a ieșit din minți, după derby-ul pierdut pe „Ion Oblemenco”

Comunicatul CCA, o bătaie de joc. E și normal, ești atacat și nu poți să te aperi pentru că nu ai cu ce, decât să ataci. Există doar posibilitatea să mușamalizeze puțin ceea ce a văzut o țară întreagă, acuzându-ne pe noi de nu știu ce. La ce să te aperi? Imaginile vorbesc de la sine. Dacă nu era VAR, ok, ar fi fost acea fracțiune de secundă și era o decizie pe care nu o puteai schimba.

Părerea mea ar fi să fie mai atenți cu acest VAR și, așa cum repede au sărit și au îndreptat o hibă, ar trebui să fie atenți și să văd și eu oameni care greșesc și modifică clasamentele să fie suspendați. Să n-o mai bage pe asta că e arbitru FIFA sau UEFA. Dacă ai greșit, plătești. Și noi plătim, dar pentru greșelile lui.

Reclamă

El, dacă plătește și stă doi ani sau două luni, stă pentru greșelile lui. Când vede o țară întreagă și băiatul respectiv îi spune că îl lovește în cap și el tratează cu atâta lejeritate și această ignoranță… ei trebuie să înțeleagă că e singura meserie din lume în care îți faci prost meseria și ești plătit”, a declarat Marius Croitoru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz, duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 27
mart.
23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
27
mart.
22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”
27
mart.
22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”
27
mart.
22:17
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti! L-a avut alături pe tatăl lui şi a transmis un mesaj superb: „Doi titani!”
27
mart.
22:11
Tudor Giurgiu va fi invitatul lui Dan Pavel la AS.ro LIVE, de la 10:30. Povești de senzație din lumea filmului
27
mart.
21:47
Gică Hagi a fost la baza lui Real Madrid, înainte de Columbia – România: „M-am întâlnit cu Ancelotti!”
27
mart.
21:41
„Asta le mai lipsea!” Mircea Lucescu, reacţie vehementă după sancţiunea dură primită de Dinamo: „Va fi un dezavantaj!”
27
mart.
21:27
Bernadette Szocs, „o clasă peste” adversara ei de la WTT Champions Incheon 2024: „Nu m-a interesat pe cine am în faţă”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Delegarea lui Istvan Kovacs în Europa League a încins spiritele: "A fost catastrofal"
Europa League • 12 mart., 17:06
„Amintiri neplăcute”. Delegarea lui Istvan Kovacs în Europa League a încins spiritele: „A fost catastrofal”
Istvan şi Szabolcs Kovacs "fluieră" lupta pentru play-off-ul din Liga 1! CCA a anunţat delegările de vineri
Liga 1 • 7 mart., 12:15
Istvan şi Szabolcs Kovacs „fluieră” lupta pentru play-off-ul din Liga 1! CCA a anunţat delegările de vineri
Patronul din Liga 1 care a cerut să nu mai fie arbitrat de Istvan Kovacs: "Am trimis un act. E timpul să se întâmple ceva"
Liga 1 • 23 feb., 0:07
Patronul din Liga 1 care a cerut să nu mai fie arbitrat de Istvan Kovacs: „Am trimis un act. E timpul să se întâmple ceva”
Istvan Kovacs a fost reclamat la Comisii
Liga 1 • 21 feb., 20:47
„Am fost furaţi ca în codru!” Istvan Kovacs, reclamat la Comisii: „Poate pentru asta a primit un bonus”
Istvan Kovacs a încălcat regulamentul în Inter - Atletico Madrid 1-0
Liga Campionilor • 21 feb., 8:24
Istvan Kovacs a încălcat regulamentul în Inter – Atletico Madrid 1-0. Ce au descoperit spaniolii. „Puţină personalitate”