Închide meniul

VIDEO! Jose Mourinho a intrat în istoria fotbalului! Recordurile stabilite după ce a câștigat Conference League cu AS Roma. Portughezul, în lacrimi: „Am scris istorie!”

Alexandru Ivan Publicat: 26 mai 2022, 0:07 / Actualizat: 26 mai 2022, 14:53

VIDEO! Jose Mourinho a intrat în istoria fotbalului! Recordurile stabilite după ce a câștigat Conference League cu AS Roma. Portughezul, în lacrimi: „Am scris istorie!

Jose Mourinho a intrat în istoria fotbalului

Jose Mourinho a câştigat toate finalele jucate | Profimedia

  • AS Roma a câștigat Conference League
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Jose Mourinho a intrat în istoria fotbalului după ce a câștigat Conference League cu AS Roma. „The Special One” e specialistul competițiilor europene!

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Lusitanul a devenit primul tehnician care câștigă Conference League, Europa League și Champions League. El a câștigat trofee europene cu patru echipe diferite, FC Porto, Inter, Manchester United și acum AS Roma.

Jose Mourinho a intrat în istoria fotbalului

Tehnicianul portughez e omul finalelor. Are numai victorii în cele cinci finale europene disputate în carieră: o Cupă UEFA (2003), două Champions League (2004, 2010), un trofeu Europa League (2017) și acum Conference League (2022).

Reclamă

Mourinho e doar al doilea manager care câștigă cinci trofee europene, după Giovanni Trapattoni. „The Special One” a arătat „manita” după fluierul final al lui Istvan Kovacs.

Reclamă

Toate trofeele europene sunt importante, doar eu și Trapattoni am câștigat toate finalele europene în care am jucat, mă simt un pic bătrân. Am făcut-o în 2003, 2015 sau 2016, acum în 2022. Acum plec în vacanță la plajă să mă bucur de toate astea.

Bineînțeles că mă gândesc la mine, dar mă gândesc și la suporterii care astăzi vor petrece. Sper că vor putea sărbători, sunt foarte fericit pentru copiii noștri, pentru toată familia Romei.

Reclamă 4 / 0/3

În vestiar după meciul de la Torino le-am spus băieților că am făcut ceea ce trebuia să facem, să ne calificăm în Europa League. Astăzi nu a fost muncă, azi a fost istorie de făcut și am scris istorie”, a spus Jose Mourinho pentru Sky Sport.

Pentru Jose Mourinho este al 26-lea trofeu al carierei. Pentru AS Roma e primul trofeu european din istoria clubului. Echipa de pe Olimpico a mai jucat finala Cupei UEFA în 1991, dar a pierdut-o în fața lui Inter.

Roma a mai câștigat Cupa Orașelor Târguri în 1961, dar acela nu e considerat un trofeu european de elită. Giallorossii sunt prima echipă din Italia care câștigă un trofeu european în ultimii 12 ani. În 2010, Inter câștiga Champions League. tot cu Mourinho pe bancă.

AS Roma a câștigat Conference League

AS Roma a câştigat prima ediţie a Conference League, după ce a învins în finală, miercuri, la Tirana, cu scorul de 1-0 (1-0), echipa Feyenoord Rotterdam. Unicul gol al meciului a fost semnat de Nicolo Zaniolo, în minutul 32.

Zaniolo a marcat unicul gol al finalei, în minutul 32. Jucătorul lui Jose Mourinho a preluat pe piept un balon înalt primit de pe partea dreaptă şi a marcat cu un şut din marginea careului de şase metri.

Arbitrul român Istvan Kovacs a avut parte de o fază controversată la începutul reprizei a doua, la scorul de 1-0, când Tammy Abraham a scăpat singur cu portarul, iar un fundaş al olandezilor l-a tras discret de mână, împiedicându-l să joace balonul. Centralul român a lăsat jocul să continue, iar atacantul englez a protestat îndelung.

Au evoluat următoarele echipe:

Reclamă

Roma: Rui Patrício – Mancini, Smalling, Ibanez – Karsdorp (Vina ’89), Cristante, Mkhitaryan (Sergio Oliveira ’17), Pellegrini, Zalewski (Spinazzola ’66) – Zaniolo (Veretout ’67), T. Abraham (Şomurodov ’89). Antrenor Jose Mourinho;

Feyenoord: Bijlow – Geertruida, Trauner (Pedersen ’74), Senesi, Malacia (Jahanbakhsh ’88) – Aursnes, Til (Toornstra ’59), Nelson (Linssen ’74), Kokcu (Walemark ’88) – Sinisterra, Dessers. Antrenor Arne Slot.

La Feyenoord, portarul Valentin Cojocaru a rămas pe banca de rezerve.

Cartonaşe galbene: Lorenzo Pellegrini ’37, Zalewski ’67, Rui Patricio ’84, Spinazzola ’90+4 / Trauner ’25.

Arbitri: Istvan Kovacs – Vasile Marinescu şi Ovidiu Artene – Sandro Scharer (Elveţia).

Trofeul UEFA Europa Conference League are 57,5 centimetri şi cântăreşte 11 kilograme.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:54 Proprietarul Formulei 1, gata de o afacere uriașă! Vrea să cumpere MotoGP cu patru miliarde de euro 9:40 „O decizie proastă!” Ionuț Lupescu, reacție categorică după pedeapsa uriașă primită de Dinamo 9:18 Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30) şi Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40), la WTT Champions Incheon 2024 9:10 Mihai Stoica l-a sfătuit pe Denis Alibec să revină în țară! Mesaj clar despre atacul naționalei: „Sunt trei pe două posturi!” 8:39 Tabloul semifinalelor de la Miami: Ekaterina Alexandrova a eliminat-o şi pe Jessica Pegula 8:20 Marius Șumudică s-a convins de Ianis Hagi, după golul marcat la națională! Verdict despre fiul „Regelui” 6:56 Bernadette Szocs – Adriana Diaz (vineri, 08:40, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024 6:10 VIDEOLily Zhang – Eliza Samara 2-3! Românca s-a calificat spectaculos în optimile WTT Champions Incheon 2024 27
mart.
23:03
„E cel mai bun fotbalist român!” Mihai Stoica, laude la scenă deschisă pentru un „tricolor”: „De departe!”
27
mart.
22:58
Marius Șumudică a ales între George Pușcaș și Denis Drăguș, pentru atacul naționalei: „Niciodată nu e soluție înaintea lui!”
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Jose Mourinho a făcut anunțul care le dă speranțe fanilor lusitani
AntenaPLAY • 25 mart., 11:52
„Te-ai întoarce în Liga Portugal?” Jose Mourinho a făcut anunțul care le dă speranțe fanilor lusitani
Jorge Martin a câştigat Marele Premiu al Portugaliei
Moto • 24 mart., 18:59
Jorge Martin a câştigat Marele Premiu al Portugaliei. S-a bucurat ca Ronaldo. Jose Mourinho a fluturat steagul la finiş
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor
AntenaPLAY • 22 mart., 10:14
Patru cluburi uriaşe, în cursa pentru transferul lui Dennis Man! Anunţul italienilor: „E aurul Parmei!”
Liverpool, victorie la scor de tenis în Europa League
Fotbal extern • 14 mart., 23:45
Liverpool, victorie la scor de tenis! Calificare dramatică reuşită de Leverkusen! Rezultatele serii din Europa
Anthony Joshua l-a făcut KO pe Francis Ngannou
FIGHT • 9 mart., 10:16
Anthony Joshua l-a făcut KO pe Francis Ngannou, cu 16.000 de fani în tribune