Închide meniul

Laszlo Balint răsuflă ușurat după calificarea la scor a Universității Craiova: “S-a derulat totul cum am vrut”. Ce le-a spus jucătorilor la pauză

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 28 iulie 2022, 23:21

Laszlo Balint răsuflă ușurat după calificarea la scor a Universității Craiova: “S-a derulat totul cum am vrut”. Ce le-a spus jucătorilor la pauză

Laslzo Balint e noul antrenor al Universității Craiova

Laszlo Balint, la prezentarea la Universitatea Craiova / Hepta

Laszlo Balint răsuflă ușurat după calificarea la scor a Universității Craiova în turul 3 preliminar din Conference League. Oltenii au învins categoric Vllaznia în returul din Bănie, scor 3-0, și au avansat în runda următoare, după 4-1 la general.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Alexandru Mateiu, Raul da Silva și Valerică Găman au marcat golurile Craiovei pe “Ion Oblemenco”. Balint s-a arătat extrem de mulțumit de abordarea jucătorilor săi în partida din această seară.

Laszlo Balint răsuflă ușurat după calificarea la scor a Universității Craiova

La pauză, la scorul de 0-0, Laszlo Balint le-a transmis elevilor săi să aibă răbdare, pentru că golul cu siguranță va veni.

Întrebat despre viitoarea adversară, Zorya Luhansk, tehnicianul Universității Craiova a recunoscut că, în clipa de față, întreaga sa atenție este îndreptată către meciul cu Rapid, din campionat.

“N-a fost deloc ușor și mă bucură foarte mult abordarea echipei. N-am spus-o doar o dată, nimic nu e întâmplător și cosider că ce s-a întâmplat duminică a fost un semnal de alarmă pentru noi toți. Am început bine meciul de azi și puteam să înscriem la prima ocazie. Am avut ceva dificultăți să deschidem apărarea lor super-aglomerată.

Reclamă

Le-am spus băieților la pauză că trebuie să avem răbdare, iar golul va veni. Nu mai contează momentul în care am marcat, contează calificarea E un moment important. Astăzi s-a derulat totul așa cum ne-am propus, chiar dacă golurile au venit doar în repriza a doua. Această aglomerare de meciuri e o provocare pentru noi toți.

Vreau să mă credeți că nu mă gândesc la meciul cu Zorya, ci doar la cel cu Rapid, de duminică. Aveam nevoie de această victorie, mă bucur că a venit și la un scor destul de confortabil, în urma unui joc consistent. Defensiv n-am avut probleme, iar ofensiv ne-am creat foarte multe ocazii. Dar de mâine avem treabă și trebuie să pregătim meciul cu Rapid.”, a declarat Laszlo Balint, pentru digisport.ro.

Alexandru Mateiu jubilează după golul marcat: “Am fost echipa mai bună”

Alexandru Mateiu a deschis scorul în minutul 58, apoi formația olteană s-a dezlănțuit. Mijlocașul Universității Craiova spune că ar fi fost un adevărat dezastru dacă el și colegii săi ratau calificarea în turul 3:

Reclamă 4 / 0/3

“Sunt foarte fericit, mai ales că am dat acel gol într-un moment dificil, în care nu reușeam să îi desfacem. Mă bucur pentru calificare, presiunea era pe noi. Al treilea an să greșim ar fi fost prea mult, ar fi fost un dezastru, de fapt. Am fost echipa mai bună, meritam și în tur să marcăm mai multe goluri.

Nu puteam să o băgăm în poartă, azi la fel. Ei au avut o singură fază și astăzi, la fel ca în tur. Ne bucurăm că am reușit să închidem meciul. Cu siguranță vom analiza viitoarea adversară, Mister ne va spune mai multe despre echipă și ne dorim să mergem mai departe.”, a spus Alexandru Mateiu, pentru sursa citată.

Cine este Zorya Luhansk, adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 al Conference League

Zorya Luhansk este adversara celor de la Universitatea Craiova din turul 3 preliminar al UEFA Conference League. Oltenii au trecut în turul 2 de Vllaznia, cu 4-1 la general, și se pregătesc acum pentru dubla manșă cu formația ucraineană.

Meciul tur dintre Universitatea Craiova și Zorya se va disputa pe 4 august, în Ucraina, urmând ca returul să se joace pe 11 august, pe terenul oltenilor.

Zorya n-a mai jucat vreun meci oficial de pe 12 decembrie 2021, când încheia la egalitate în fața lui Dinamo Kiev, scor 1-1.

Războiul declanșat de Rusia a oprit fotbalul din Ucraina, după numai 18 etape disputate. La momentul respectiv, echipa antrenată de olandezul Patrick van Leeuwen se afla pe locul 4, care i-a asigurat prezența în turul 3 preliminar din Conference League.

La ora actuală, Zorya are o valoare totală a lotului de 13,35 milioane de euro, potrivit transfermarkt.com. Vladyslav Kabaev este cel mai valoros jucător al ucrainenilor, cotat la 1,5 milioane de euro.

Reclamă

De-a lungul timpului, adversara celor de la Universitatea Craiova a cucerit un singur titlu de campioană în liga națională. Se întâmpla în 1972, în perioada Uniunii Sovietice.

Cu campionatul din Ucraina pus pe pauză, Zorya a fost nevoită să dispute mai multe meciuri amicale pentru a nu-și ieși complet din ritm. În ultimele luni, formația ucraineană a învins echipe precum Odense, Valmiera sau Korona Kielce.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
26
apr.
0:27
Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2
26
apr.
0:10
Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out
23:58 FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off 23:55 Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!” 23:35 FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul 23:22 Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord” 23:05 „S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB 22:53 UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek 22:47 FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui! 22:41 Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor Vezi toate știrile
Citește și