Închide meniul

Urartu – Farul 2-3. Denis Alibec, dublă de senzaţie! Campioana României a întors rezultatul în Armenia

Alex Ioniță Publicat: 3 august 2023, 20:45

Reclamă
Urartu – Farul 2-3. Denis Alibec, dublă de senzaţie! Campioana României a întors rezultatul în Armenia

Farul a egalat prin golurile marcate de Nedelcu şi Alibec

Urartu – Farul 2-3. Elevii lui Gică Hagi au reuşit să se califice în turul 3 preliminar al UEFA Conference League, după remiza din returul cu Urartu. Hagi a trăit periculos în Armenia.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Farul s-a văzut condusă cu 2-0, dar a reuşit să întoarcă rezultatul în a doua repriză. Denis Alibec a reuşit o dublă de senzaţie şi a dus-o pe campioana României în turul 3 preliminar din Conference League.

Farul a început prost meciul de pe micuţul stadion Urartu, din Yerevan, şi a primit gol în minutul 11, când gazdele au marcat prin Nana Antwi. Armenii au fost periculoşi pe parcursul întregii reprize, în timp ce constănţenilor nu le-a ieşit nimic, jucând slab şi fără nerv. Partea secundă a început la fel de prostpentru elevii lui Hagi, care au primit gol în minutul 47, de la Leon Sabua.

Însă Farul s-a trezit la 0-2, iar Alibec şi-a intrat în rol. Mai întâi a dat pasa pentru golul lui Nedelcu, din minutul 53, apoi a finalizat cu sânge rece, singur cu portarul în minutul 57, după o pasă excelentă venită de la Adrian Mazilu. Alibec a închis meciul în minutul 90+2, când a înscris din careu şi a stabilit scorul final, Urartu – Farul 2-3.

Urartu – Farul 2-3. Campioana României s-a calificat în turul 3 preliminar din Conference League

Min. 90+10: FINAL DE MECI! Farul s-a calificat în turul al treilea preliminar din Conference League, după o „dublă” victorie cu 3-2 în faţa celor de la Urartu.

Reclamă

Min. 90+2: GOOOL Farul! Denis Alibec a reuşit dubla, cu o execuţie de clasă.

Min. 57: GOOOL Farul! Denis Alibec a marcat din pasa genială a lui Mazilu.

Min. 53: GOOOL Farul! Nedelcu a înscris din 2 metri, după un corner executat de Alibec.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 47: Gol Urartu! Sabuo a împins mingea în poartă după o respingere a lui Aioani.

Min. 46: A început a doua repriză!

Min. 45+4: Final de primă repriză.

Min. 45+2: Un nou gol anulat pentru Urartu pe motiv de offside. Aioani a ieşit total greşit din poartă.

Min. 36: Rivaldinho a interceptat un balon, după o eroare în defensiva celor de la Urartu, l-a depăşit pe portarul Melikhov, dar nu a reuşit să restabilească egalitatea, trimiţând pe lângă poartă.

Min. 30: Gheorghe Hagi a făcut două schimbări în prima repriză! Rivaldinho şi Artean au intrat în locul lui Grameni şi Benchaib.

Min. 22: Urartu a trimis pentru a doua oară mingea în poarta lui Aioani, dar reuşita lui Maksimenko a fost anulată din cauza unei poziţii de offside.

Reclamă

Min. 11: Gool Urartu! Antwi a deschis scorul cu un şut plasat de la 20 de metri.

Min. 1: A început partida.

Urartu – Farul, LIVE TEXT, 19:00 | Echipele de start

Echipele de start: 

URARTU: Melikhov – Antwi, Tsymbalyuk, Zotko – Piloyan, Maragaryan, Salou, M. Junior, Grigoryan – Maksimenko, Sabua
Rezerve: Umreyan, Abakumov – Ghazaryan, Aghasaryan, Barry, Eduardo, Mirzoyan, Ozbiliz, Stojanovic, Dzhikiia, Polyakov
Antrenor: Dmitry Gunko

FARUL: Aioani – Kiki, Larie, M. Popescu, Borza – T. Băluță, Nedelcu, Grameni – Mazilu, Alibec, Benchaib
Rezerve: Buzbuchi – Queiros, Vînă, Rivaldinho, M. Santos, Vianna, Artean, Boli, Sîrbu, Sali, N. Popescu, Banu
Antrenor: Gică Hagi

Chiar dacă elevii lui Gică Hagi au un avantaj față de adversara din Armenia, înaintea partidei retur, misiunea acestora nu se anunță una ușoară. Adversarii „marinarilor” i-au făcut mari probleme lui Gică Hagi în cadrul meciului de la Ovidiu, iar prestația acestora din prima repriză le-a dat mari emoții jucătorilor de la malul mării. Totuși, Farul pornește cu prima șansă, cel puțin pe hârtie, în partida din Armenia, grație avantajului minim asigurat în meciul tur. Astfel, armenii au nevoie de o victorie la două goluri pentru a se califica, sau de un gol avantaj pentru a duce meciul în prelungiri.

Totodată, Farul vine după înfrângerea surprinzătoare cu Poli Iași, din etapa a 3-a a Ligii 1. Partida s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea formației din Copou. De cealaltă parte, campioana Armeniei a început noul sezon cu dreptul și s-a impus în fața celor de la BKMA cu scorul de 2-1.

Ambele echipe au ajuns în preliminariile Conference League după ce au fost eliminate din turul 1 al calificărilor pentru UEFA Champions League. Farul a fost eliminată de către campioana Moldovei, Sheriff Tiraspol, cu scorul de 1-3 la general, în timp ce Urartu a pierdut „dubla” cu Zrinjski, campioana din Bosnia, cu scorul de 3-4 la general.

Câștigătoarea din această „dublă” se va duela în turul 3 preliminar al UEFA Conference League cu Flora Tallinn, campioana din Estonia.

Gică Hagi vrea victoria în returul dintre Urartu şi Farul

Gică Hagi a prefaţat partida cu FC Urartu şi a ajuns la concluzia că soarta calificării va fi decisă de mici detalii. „Regele” este de părere că duelul va fi mult mai disputat decât cel de la Constanţa, din tur, atunci când s-au marcat cinci goluri.

„Vom juca un meci important, un meci de cupe europene. Ne dorim să avem aceeași prestație foarte bună. Ne cunoaștem adversarul, joacă fotbal, iese la joc.

Cred că ne asemănăm la ideea de joc. Cred că va fi un meci foarte interesant. Ne dorim și noi să ne calificăm, la fel ca ei. Totul va ține de mici detalii și sper să fim mai inspirați decât ei. La Constanța a fost un meci foarte competitiv, cu două echipe care au jucat fotbal, care au marcat, care au avut momentele lor. Cred că și mâine va fi la fel.

Meciul are 90 de minute, trebuie să joci foarte bine 90 de minute. Nu contează cum începi, contează cum termini. Urartu are o identitate foarte bună, un fotbal foarte bun și niște jucători foarte buni. Știam că întâlnim o echipă pe care, dacă o lași, știe să joace fotbal, vorbim de o campioană. Trebuie să ai respect pentru o echipă campioană, așa cum și noi suntem o echipă campioană și știm să jucăm fotbal”, a spus Gică Hagi, la conferința de presă premergătoare partidei, conform Farul TV.

Citește și:

Va câştiga Răzvan Lucescu titlul în Grecia?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:49 Germania a anunţat lotul preliminar pentru EURO 2024! Surprize uriaşe! Numele mari care nu au fost convocate de Nagelsmann 15:41 Răzvan Lucescu, numit „Mourinho al săracului” după ce a adus-o pe PAOK la o victorie de un titlu nesperat 14:41 Mesajul lui Mihai Leu, de pe patul de spital, după ce Corvinul a câştigat Cupa României: „Îmi pare rău că nu am fost cu voi” 14:00 EXCLUSIVNegocieri intense între FRF și Edi Iordănescu! Tehnicianul amână răspunsul! Șansele ca Edi să ia decizia înainte de EURO 2024 13:46 Leeds – Norwich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Luptă pentru calificarea în finala play-off-ului de promovare în Premier League 13:46 Ilie Năstase, replică dură pentru Florin Talpan: „Îl dau în judecată”! Declaraţii devastatoare: „Nu mai gândeşte, a luat-o razna” 13:21 Lovitură pentru Gigi Becali! Louis Munteanu a fost convins să semneze cu rivala FCSB-ului din Liga 1! Acord total pentru atacant 12:58 Detalii din interior despre accidentarea Simonei Halep: „Când se întâmplă asta, cel mai bine e să te oprești” 12:36 Florin Talpan, atac devastator la FCSB şi la Ilie Năstase: „Continuă să nu respecte legea”! Cum a numit echipa lui Gigi Becali 12:35 Răzvan Lucescu, uimit de realizările lui PAOK, înainte de meciul pentru titlu cu Aris: „E ceva uimitor. Nimeni nu ne dădea şanse” Vezi toate știrile
Citește și