Închide meniul
EXCLUSIV

Verdictul lui Mircea Lucescu pentru echipele româneşti din Conference League: „Aşa cred eu!” Ce a spus despre FCSB

Valentin Pîrcălabu Publicat: 2 august 2023, 23:32 / Actualizat: 3 august 2023, 1:09

Reclamă
Verdictul lui Mircea Lucescu pentru echipele româneşti din Conference League: „Aşa cred eu! Ce a spus despre FCSB

Mircea Lucescu, uluit de Beșiktaș după meciul din Giulești

Mircea Lucescu, în timpul unei conferințe de presă /Profimedia

Verdictul lui Mircea Lucescu pentru echipele româneşti din Conference League. Antrenorul de la Dinamo Kiev e de părere că FCSB şi CFR Cluj pot ajunge în grupe, însă nu a exclus ca Farul şi Sepsi să poată să ajungă şi ele în această fază a competiţiei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Mircea Lucescu le va ţine pumnii echipelor româneşti din Conference League, înaintea returului din al doilea tur preliminar. Lucescu e de părere că un parcurs cât mai bun al echipelor româneşti va ajuta şi echipa naţională în tentativa de a se califica la EURO 2024.

Verdictul lui Mircea Lucescu pentru echipele româneşti din Conference League

La prima vedere, FCSB şi Sepsi par că au cea mai uşoară misiune pentru a se califica în turul al treilea preliminar din Conference League. Cele două au obţinut victorii în deplasare în prima manşă: 1-0 cu CSKA 1948 Sofia, respectiv 2-0 cu CSKA Sofia. Campioana Farul s-a impus în prima manşă, pe teren propriu, cu 3-2 în faţa celor de la Urartu.

Cea mai dificilă misiune o are CFR Cluj. Echipa lui Andrea Mandorlini a remizat pe teren propriu în prima manşă cu Adana Demirspor, scor 1-1.

(Reporter: Ce credeţi, echipele româneşti au şanse să ajungă în grupe?) Steaua (n.r. FCSB) cu siguranţă, nu? Clujul cu siguranţă, aşa cred eu. Hai să vedem. În orice caz, poate să fie un an favorabil fotbalului românesc. Echipa naţională care are meciuri importante în luna septembrie. Şi ei au nevoie de susţinerea echipelor de club. Numai în felul acesta se poate.

Reclamă

Eu îmi aduc aminte că în perioada în care noi ne-am calificat pentru Campionatul European, a fost după o campanie foarte serioasă a echipelor de club. În urma rezultatelor echipei naţionale s-a stârnit un entuziasm şi o stare de competivitate foarte bună. A fost o emulaţie deosebită.

Dacă în septembrie echipa naţională reuşeşte nişte rezultate importante, cu siguranţă că şi echipele de club vor intra în această competiţie de performanţă.

(Reporter: Ar fi ceva senzaţional să mergem la EURO după atât de mult timp?) Sigur, ar fi formidabil. Şi să avem echipe în cupele europene, indiferent la ce nivel. Pentru că nu se mai poate face o mare diferenţă. În Champions League sigur, sunt cele mai mari, dar când te uiţi în Conference League unde joacă echipe puternice, vă daţi seama că nu se mai pune problema„, a spus Mircea Lucescu în exclusivitate pentru AS.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Mircea Lucescu, încântat că va juca în Giuleşti cu Dinamo Kiev

Mircea Lucescu este încântat că va juca în Giuleşti cu Dinamo Kiev. Echipa românului a primit acceptul de a evolua pe stadionul Rapidului meciurile din UEFA Conference League. „Il Luce” răsuflă uşurat că nu va mai fi nevoit să îşi dispute partidele „de acasă” în Polonia, din cauza războiului din Ucraina.

În turul 3 preliminar din Conference League, Dinamo Kiev se va duela cu câştigătoarea duelului Ararat – Aris Salonic. Confruntarea tur de la Erevan s-a încheiat la egalitate, scor 1-1.

Da, e oficial. A fost iniţiativa mea să jucăm pe Giuleşti pentru că anul trecut a fost foarte greu cu Polonia, distanţele foarte mari. În al doilea rând, mizez pe suporterii lui Rapid care sunt iubitori de fotbal şi pesemne nu vor scăpa ocazia să fie prezenţi şi la meciul nostru. La Cracovia nu am avut deloc suporteri.

Noi jucăm de foarte mult timp fără suporteri… deloc. Ar trebui să încercăm să mai jucăm şi cu suporteri. Sunt şi mai mulţi ucraineni în Bucureşti. Stadionul crează o atmosferă extrem de plăcută şi de favorabilă fotbalului. Mă întorc şi eu acasă.

(Reporter: O să jucaţi şi în grupe pe Giuleşti, dacă vă calificaţi?) Bineînţeles. Dacă ajungem, vom juca la Bucureşti. Şi distanţa este mai scurtă pentru că plecăm de la Bucureşti la Chişinău, iar de la Chişinău cu autobuzul spre Odessa, 4 ore, sau spre Kiev 9 ore„, a declarat Mircea Lucescu în exclusivitate pentru AS.ro.

Mircea Lucescu a antrenat-o pe Rapid în două mandate şi a câştigat titlul cu gruparea din Giuleşti în sezonul 1998-1999.

Reclamă
Citește și:

Este Răzvan Lucescu cel mai bun antrenor român al momentului?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:29 FotoDinamo – Csikszereda 0-0. Dinamoviştii dau bătălia finală pentru salvarea de la retrogradare 20:26 Ionel Dănciulescu, mesaj extrem de vehement înainte de Dinamo – Csikszereda: „Eşec total, aș vrea să le văd demisiile” 20:07 OFICIAL | Arne Slot este noul antrenor al lui Liverpool! Înlocuitorul lui Jurgen Klopp a semnat contractul: „Putem confirma!” 19:59 Finlanda – Danemarca, 21:20, LIVE VIDEO. Duel spectaculos la Campionatul Mondial de hochei, în direct în AntenaPLAY 19:51 VIDEORadu Drăguşin a primit „premiul Oscar” la Tottenham: „Le mulţumesc celor care au crezut în mine!”. Imagini savuroase 19:31 VIDEORăzvan Lucescu a dansat cu trofeul pe maneaua „Made in Romania”! Imagini fabuloase cu antrenorul lui PAOK 19:27 Darius Olaru, impresionat de colegul său de la FCSB: „S-a maturizat foarte mult”! Concluzia, după acest sezon: „I-au ieşit toate” 18:59 Mihai Stoica, anunţ de ultimă oră despre venirea lui Alex Chipciu la FCSB. Ce rol i-a pregătit la campioană: „Mă tot chinui!” 18:22 Neluţu Sabău jubilează după ce U Cluj l-a transferat pe Ovidiu Popescu de la FCSB: „E un câştig mare”! I-a fixat deja postul! 18:17 CSA Steaua a anunţat primul transfer pentru noul sezon din Liga 2. Decizie surprinzătoare luată de Daniel Opriţa! Vezi toate știrile
Citește și