Închide meniul

Continuă ancheta în cazul morţii lui Diego Maradona. Fosta psihiatră a lui „El Pibe D’Oro”, audiată şase ore de procurori

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 iunie 2021, 9:56

Continuă ancheta în cazul morţii lui Diego Maradona. Fosta psihiatră a lui „El Pibe DOro, audiată şase ore de procurori

Profimediaimages

Continuă ancheta în cazul morţii lui Diego Maradona

  • Diego Maradona a încetat din viaţă pe 25 noiembrie 2020
  • Este deschisă o anchetă pentru omor

Psihiatra de 36 de ani, specialistă în dependenţe, a fost audiată mai mult de şase ore de către procurorul din San Isidro, în suburbiile din Buenos Aires, în cadrul unei anchete deschise pentru „omor simplu cu premeditare” împotriva a şapte membri ai echipei medicale a lui Maradona. Dr. Cosachov a părăsit apoi parchetul fără a face vreo declaraţie în faţa presei, notează AFP.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Continuă ancheta în cazul morţii lui Diego Maradona. Ce se întâmplă la audieri

Diego Maradona, care suferea de probleme cu rinichii, ficatul şi inima, a murit în 2020 de un atac de cord, singur, la reşedinţa sa din Tigre, la nord de Buenos Aires, la doar câteva săptămâni după o operaţie pentru un hematom la cap. Avea 60 de ani.

Acuzarea bănuieşte că îngrijitorii au „încălcat obligaţiile care le revin fiecăruia dintre ei (…) prin creşterea riscului dincolo de marja permisă, ceea ce a dus la rezultatul fatal al pacientului, care ar fi putut fi evitat”.

Reclamă

La începutul lunii mai, un raport a concluzionat că Diego Maradona a fost „lăsat în voia sorţii” de echipa sa medicală, al cărei tratament „inadecvat, deficitar şi nesăbuit” a dus la o agonie de câteva ore.

Doctorul a furnizat dovezi că nu a comis o crimă (…) Nu există suspiciuni că medicamentele psihiatrice ar putea, la aceste doze, să provoace oprirea inimii”, a spus avocatul psihiatrului, Vadim Mischanchuk.

Reclamă

Patologia cardiacă descoperită în timpul autopsiei nu s-a tradus în niciun simptom când pacientul era în viaţă, motiv pentru care nu a fost tratat pentru aceasta în clinicile unde a fost internat”, a continuat avocatul. „Când a părăsit clinica Olivos (n.r. – unde fusese operat pentru un hematom la cap), inima îi funcţiona bine”, a spus el.

Audieri maraton la Buenos Aires

Audierile în cadrul anchetei vor fi închise luni cu neurochirurgul şi medicul personal al lui Diego Maradona, Leopoldo Luque, în vârstă de 39 de ani. Înaintea psihiatrului şi neurochirurgului, procurorii au audiat doi infirmieri, pe conducătorul acestora, un medic care coordonează îngrijirea la domiciliu şi un psiholog. În timpul acestor audieri, Leopoldo Luque şi Agustina Cosachov au fost desemnaţi ca principalii responsabili pentru sănătate ai fostului căpitan al Argentinei.

Există o responsabilitate a medicilor curanţi. Au existat o mulţime de semne de avertizare că Maradona va muri peste noapte. Niciunul dintre medici nu a făcut ceva pentru a evita acest lucru„, a declarat Rodolfo Baqué, avocat al infrmierei Dahiana Madrid, potrivit news.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:30 Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune! 19:54 Englezii nu îi dau României nicio şansă la EURO 2024! Verdict dur pentru grupa „tricolorilor” 19:11 CSM Bucureşti – Dunărea Brăila 35-35! „Thriller” în Liga Naţională de handbal! Brăilencele au reuşit o revenire de senzaţie 18:51 Victor Angelescu, dezvăluire de ultimă oră în scandalul materialelor pirotehnice: „Ştiam că fanii dau cu torţe cu FCSB” 18:50 Sandro Tonali, acuzat de Federaţia Engleză că a pariat din nou! De câte ori a încălcat regulamentul după transferul la Newcastle 18:12 Reacţie categorică a presei din Scoţia, după anunţul făcut de Ianis Hagi: „Este impresionant” 18:00 Tudorel Stoica a reacţionat după declaraţiile lui Gică Hagi despre fiul său, Ianis: „A exagerat, îi face rău băiatului lui” 17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei Vezi toate știrile
Pe același subiect
Gică Hagi susţine că a fost un jucător mai bun decât Maradona
Fotbal • 14 dec., 18:43
Gică Hagi s-a comparat cu Diego Maradona: „Mi se spunea Maradona din Carpaţi, dar am fost mai bun ca el”
Isra Cano a marcat golul finalului de an, în stilul lui Maradona
Fotbal extern • 7 dec., 11:47
A marcat golul finalului de an, în stilul lui Maradona! Putea produce marea surpriză din Cupa Spaniei
Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist
Extra • 8 nov., 9:23
Moştenitorii lui Maradona au câştigat, în instantă, dreptul de a folosi numele fostului fotbalist
Întrebat pe cine alege dintre Diego Maradona şi Lionel Messi, Papa Francisc a dat un răspuns la care nu se aştepta nimeni!
Fotbal • 3 nov., 15:03
Întrebat pe cine alege dintre Diego Maradona şi Lionel Messi, Papa Francisc a dat un răspuns la care nu se aştepta nimeni!
Lionel Messi nu l-a uitat pe Diego Maradona
Fotbal extern • 31 oct., 0:15
Lionel Messi nu l-a uitat pe Diego Maradona, după ce a câştigat Balonul de Aur! „El Pibe d’Oro” ar fi împlinit 63 de ani