Închide meniul

Cât poate să o coste pe Dinamo să joace pe stadionul Arcul de Triumf. Suma uriașă plătită de „câini”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 2 noiembrie 2022, 18:04

Cât poate să o coste pe Dinamo să joace pe stadionul Arcul de Triumf. Suma uriașă plătită de „câini

Cinci jucători pleacă de la Dinamo! Ovidiu Burcă i-a recut pe "lista neagră"

Jucătorii lui Dinamo, în timpul unui meci/ Facebook Dinamo

S-a aflat cât poate să o coste pe Dinamo să joace pe stadionul Arcul de Triumf partida cu Sepsi din Cupa României. Suma plătită de „câini” este uriașă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Administratorul special Vlad Iacob a explicat că Dinamo scoate din buzunar aproape 20.000 de euro ca să joace pe stadionul administrat de Federația Română de Rugby. „Câinii” au nevoie să vândă cel puțin 4500 de bilete ca să-și acopere cheltuielile cu închirierea stadionului.

Cât poate să o coste pe Dinamo să joace pe stadionul Arcul de Triumf

„Pentru a putea evolua acolo avem nevoie de cel puțin 4500 de bilete vândute, costurile de închiriere, dar nu numai, toate costurile aferente organizării unui meci se ridică undeva la 200 000 de lei, doar închirierea și operarea e undeva în jurul sumei de 18 000 de euro fără TVA, jumătate din sumă este reprezentată de operare, sunt costuri importante cu paza, cu ambulanța, cu baremul de arbitraj, mai sunt alte mici costuri, sunt costuri specifice meciurilor.

Dar costurile importante și semnificative pentru organizarea unui meci pe Arcul de Triumf sunt închirierea, operarea și firma de pază. Firma de pază este un cost important mai ales de când codul fiscal este schimbat, nu mai există diferența între salariile pe full time și part-time. Erau obișnuiți să aibă angajați part time, acum au angajați full time, sunt oameni care migrează de la o firma la altă pentru evenimente, dar această schimbare la nivel de fiscalitate a generat costuri suplimentare pentru club”, a spus Vlad Iacob, conform Radio Dinamo.

Pentru ce plătește Dinamo 18.000 de euro la stadionul Arcul de Triumf

5.000 de euro – chiria evenimentului
4.000 de euro – operarea echipamentelor stadionului
4.000 de euro – curățenia
3.000 de euro – nocturna
2.000 de euro – schimbarea bețelor de rugby cu porți de fotbal și marcajul gazonului

Reclamă

În comparație, costurile de închiriere a Arenei Naționale pentru o partidă se ridică la 50.000 de euro, în timp ce, la stadionul Giulești, acestea ajung la 35.000 de euro.

Stadionul „Arcul de Triumf” își va deschide porțile pentru meciurile de fotbal!

Stadionul „Arcul de Triumf” își va deschide porțile pentru meciurile de fotbal! Marele anunț a fost făcut astăzi, în ziua în care Adunarea Generală a Federației Române de Rugby a votat, în unanimitate, pentru preluarea stadionului „Arcul de Triumf” pentru o perioadă de 49 de ani, în regim gratuit.

Alin Petrache, președintele Federației Române de Rugby, a asigurat că, în viitorul apropiat, „casa” naționalei de rugby a României va găzdui și meciuri de fotbal.

Reclamă 4 / 0/3

„(N.r. – Aveți porțile deschise?) De ani de zile o facem și o vom face în continuare. Stadioanele nu au o profitabilitate așa cum ne așteptam, ele nu pot deveni un business. Profitabilitatea se va vedea în viitoarele generații de sportivi. În clipa în care stadionul Arcul de Triumf va putea organiza și meciuri de fotbal, cu siguranță o vom face.”, a spus Alin Petrache, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Meciul Dinamo – Sepsi, din Cupa României, va fi primul din fotbalul intern care se va desfăşura pe noua arenă. Partida va avea loc pe 8 noiembrie, de la ora 21:00.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:27 Costel Gâlcă, după înfrângerea cu CFR Cluj: „Trebuie să facem mult mai mult să câştigăm”! Ce a spus despre lupta pentru locul 2 0:10 Tabloul complet al optimilor Campionatului Mondial de snooker. 8 capi de serie sunt out 25
apr.
23:58
FCSB e la un punct de titlu, lupta pentru locul 2 devine teribilă! Cum arată acum clasamentul în play-off
25
apr.
23:55
Daniel Bîrligea, mesaj pentru Edi Iordănescu după ce a marcat în Universitatea Craiova – CFR Cluj 0-1: „O să dau totul!”
25
apr.
23:35
FotoUniversitatea Craiova – CFR Cluj 0-1. Bîrligea a marcat singurul gol al meciului! Oltenii au ratat matematic titlul
25
apr.
23:22
Nicolae Dică a spus totul despre conflictul cu Denis Alibec! Ce a declanşat tensiunile dintre ei doi: „A spus că nu e de acord”
25
apr.
23:05
„S-a operat ieri” Mihai Stoica, ultimele detalii despre situația lui Vlad Chiricheș. Când va reveni pe teren fundașul de la FCSB
25
apr.
22:53
UPDATESorana Cîrstea s-a calificat în turul 3 la WTA Madrid Open! Urmează un duel „stelar” cu Iga Swiatek
25
apr.
22:47
FotoOlimpiu Moruțan s-a fotografiat cu tortul pe patul de spital și a oferit prima reacție, după ce a fost operat de ziua lui!
25
apr.
22:41
Sorana Cîrstea, după ce s-a calificat în turul 3 la Madrid: „Nu ştiam cum joacă”! Ce a spus „Sori” despre noul ei antrenor
Vezi toate știrile
Citește și