Închide meniul

Corvinul a scris istorie după ce s-a calificat în finala Cupei! De când nu a mai ajuns o echipă din Liga a 2-a în ultimul act

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 17 aprilie 2024, 21:01

Corvinul a scris istorie după ce s-a calificat în finala Cupei! De când nu a mai ajuns o echipă din Liga a 2-a în ultimul act

Corvinul a scris istorie după ce s-a calificat în finala Cupei! Când s-a mai aflat o echipă de Liga a 2-a în ultimul act.

Corvinul Hunedoara / Hepta

Corvinul Hunedoara a scris istorie și s-a calificat în finala Cupei României! „Echipa de sub furnale” a trecut de FC Voluntari și a scris o pagină importantă în istoria fotbalului românesc.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Echipa lui Florin Maxim a învins-o în semifinale pe FC Voluntari, cu scorul de 3-1. Partida de pe stadionul „Michael Klein” a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Corvinul a scris istorie după ce s-a calificat în finala Cupei

Corvinul Hunedoara a egalat performanța recentă a celor de la Hermannstadt, care a fost ultima echipă de Liga a 2-a ajunsă în finala Cupei României.

Sibienii se calificau în ultimul act, din postura de club din al doilea eșalon, în anul 2018. Atunci, în sferturi sibienii treceau de FCSB, scor 3-0, iar în semifinale o eliminau pe Gaz Metan Mediaș.

Totuși, echipa din Sibiu avea să piardă finala cu Universitatea Craiova, scor 0-2.

Reclamă

Înainte de Hermannstadt, ultima echipă din Liga a 2-a calificată într-o finală de Cupă a României a fost FC Baia Mare. Se întâmpla în sezonul 1981/1982, atunci când echipa din al doilea eșalon pierdea cu Dinamo, cu scorul de 2-3, dar se califica în Cupa Cupelor!

Pe plan european, băimărenii au avut o „dublă” de foc cu Real Madrid, pierdută cu scorul de 2-5, chiar dacă la Baia Mare scorul a fost de 0-0!

În istoria fotbalului românesc, Cupa României a fost câștigată de 4 echipe de Liga a 2-a:

Reclamă 4 / 0/3

Metalul Reșița (2-0 cu Dinamo, în 1954), Arieşul Turda (2-1 cu Rapid, în 1961), Chimia Râmnicu Vâlcea (1-1 şi 3-0 la rejucare cu Constructorul Galaţi, formaţie din liga a treia, în 1973) şi Rapid (2-1 după prelungiri cu Universitatea Craiova, în 1975)

Florin Maxim a luat lecții de la Carlo Ancelotti

Antrenorul de la Corvinul Hunedoara s-a dus să lecții de la Carlo Ancelotti. Tehnicianul s-a dus la Madrid pentru a se întâlni cu antrenorul italian al celor de la Real.

Este vorba despre Florin Maxim, care este, așa cum a fost notat anterior antrenorul echipei Corvinul Hunedoara, revelația sezonului din Liga a 2-a.

Oficialii echipei din Hunedoara au postat, pe rețelele de socializare, o serie de fotografii din vestiarul lui Real Madrid. Acolo, antrenorul de la Corvinul, Florin Maxim, dar și preparatorul fizic al grupării, au făcut poze alături de tehnicianul Carlo Ancelotti, care pregătește îi pregătește în prezent pe „Los Blancos”.

Pe lângă aceste fotografii, cei de la Corvinul Hunedoara au postat și un mesaj, în care a fost explcat motivul acestei uluitoare deplasări.

„Cu toţii suntem de acord că staff-ul nostru şi jucătorii noştri trebuie să se bucure de vacanţă, mai ales în condiţiile în care 2023 a fost un an la înălţime!

În aceste condiţii, suntem mândri să aflăm că antrenorul nostru principal, Florin Maxim, şi preparatorul fizic, Cătălin Ojiga, iau parte, în aceste zile, la antrenamentele celor de la Real Madrid C.F., alături de unul dintre cei mai mari tehnicieni din istoria fotbalului, Carlo Ancelotti, cu care s-au întreţinut înaintea unei sesiuni de pregătire! Hala… Corvinul y nada más!”, au notat oficialii echipei din Hunedoara, pe pagina de Facebook a clubului.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:09 Costel Gâlcă, după ce echipa lui a învins-o în prelungiri pe Rapid: „Puteam câștiga la 3 goluri diferență” 29
apr.
23:52
Basarab Panduru l-a atacat pe Dan Şucu: „Te faci de râs, te-ai trezit că nu vinzi mobilă aici!”
29
apr.
23:50
VIDEOPreston North End – Leicester City 0-3 a fost în AntenaPLAY. Oaspeţii au făcut spectacol total în Championship
29
apr.
23:41
„Nu trebuie să acordăm atenţie rezultatelor” Bogdan Lobonţ, reacţie surprinzătoare după Rapid – Universitatea Craiova 1-2
29
apr.
23:36
Mircea Lucescu, semnal de alarmă pentru Rapid: „E imposibil să câştigi aşa campionatul”! Sfatul pe care i l-a dat lui Dan Şucu!
29
apr.
23:00
Corona Braşov a scris istorie în voleiul românesc şi a câştigat titlul naţional
29
apr.
22:57
Scene halucinante după Rapid – Universitatea Craiova 1-2! Iacob a sărit să îl bată pe un suporter! Reacţia lui după incident
29
apr.
22:46
Universitatea Craiova a învins-o pe Rapid în prelungiri şi a urcat pe locul 2 în play-off! Cum arată acum clasamentul
29
apr.
22:37
Cum a fost surprinsă Diana Şucu după golul lui Rapid, în timp ce Daniel Niculae îl îmbrăţişa pe Dan Şucu
29
apr.
22:35
Rafael Nadal s-a calificat în optimi la Madrid. Gest de mare campion al „Matadorului”
Vezi toate știrile
Citește și