Închide meniul

Corvinul merge în Europa League din Liga a 2-a! Oţelul va avea nevoie de două victorii pentru a juca în Europa!

Bogdan Stănescu Publicat: 15 mai 2024, 23:45 / Actualizat: 16 mai 2024, 7:56

Reclamă
Corvinul merge în Europa League din Liga a 2-a! Oţelul va avea nevoie de două victorii pentru a juca în Europa!

Corvinul merge în Europa League din Liga a 2-a!

Colaj Hepta, Profimedia Images

Corvinul merge în Europa League din Liga a 2-a! Hunedorenii au obţinut o victorie istorică în finala Cupei României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Corvinul este prima echipă, de la Rapid încoace, care cucereşte Cupa României din liga secundă. Rapid a obţinut ultima oară această performanţă în 1975.

Corvinul merge în Europa League din Liga a 2-a!

Corvinul va merge în preliminariile Europa League, după ce a cucerit Cupa României. Oţelul o va întâlni pe U Cluj într-un meci pentru finala barajului pentru Conference League. Câştigătoarea acestui meci va juca barajul cu locul 3 din Liga 1, pentru preliminariile Conference League.

Locul 3 din play-off se va decide în ultima etapă, ce va avea loc la finalul acestei săptămâni. CFR Cluj e în prezent pe locul 2, cu 43 de puncte. Universitatea Craiova e pe 3, cu 41 de puncte.

În acest moment, CFR e favorită pentru a obţine direct calificarea în preliminariile Conference League.

Reclamă
Reclamă 4

În ultima etapă a play-off-ului, CFR Cluj o va întâlni acasă pe Farul, sâmbătă, de la ora 21:00. Universitatea Craiova va juca şi ea sâmbătă, tot de la ora 21:00, acasă, împotriva celor de la Sepsi.

Locul 2 în Liga 1 merge automat în preliminariile Conference League.

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României! Victorie istorică pentru echipa lui Florin Maxim, după lovituri de la 11 metri!

Corvinul Hunedoara a câştigat Cupa României! Echipa din Liga a 2-a a învins-o pe Oţelul Galaţi după loviturile de departajare. Corvinul Hunedoara – Oţelul Galaţi a fost LIVE TEXT pe AS.ro. Finala Cupei României are o miză uriaşă pentru echipa antrenată de Florin Maxim. Ea a cucerit trofeul şi va juca şi în preliminariile Europa League.

Reclamă

Cupa României rămâne singurul trofeu care îi lipseşte lui Dorinel Munteanu pe banca celor de la Oţelul Galaţi. Corvinul Hunedoara ajunge direct din liga 2 în cupele europene.

Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, V. Lică, A. Manolache, Velisar – Bradu, Hrezdac – M. Lupu, Neacșa, N. Pîrvulescu – M. Coman. Rezerve: Cr. Blaga – I. Pop, Ad. Nicolae, S. Ion, Hergheligiu, Predică, T. Mitran, Câmpan, M. Chindriș. Antrenor: Florin Maxim

Oțelul: Pap – Zhelev, Yabre, J. Cisse, Miguel Silva – Cisotti, Zivulic, Lameira – Maciel, Rusevic, Bodișteanu. Rezerve: R. Stoian – I. Neagu, A. Rus, Ghiocel, R. Tănasă, Malle, D. Panait, Jardan, Gaitan. Antrenor: Dorinel Munteanu

După ce a dominat şi învins trei formaţii de prim eşalon, Corvinul a învins-o în ultimul act şi pe Oţelul, deşi este o nou-promovată în Liga 2! Hunedorenii lui Florin Maxim au disputat două tururi eliminatorii înainte de faza grupelor Cupei României Betano 2023/2024. Întâi au învins cu 4-1 pe Jiul Petroşani (Liga 3), apoi au trecut pe teren propriu cu 4-2, după ce au condus cu 3-0 la pauză!, de Csikszereda Miercurea Ciuc, colegă de competiţie în campionat.

Corvinul a câştigat grupa ei şi a bifat şi prima victimă de prim eşalon, cu această ocazie. După un 2-0 cu Chindia Târgovişte, la Hunedoara a pierdut Sepsi OSK Sf. Gheorghe, 0-1 cu gol marcat în minutul 57 de Manolache. Câştigarea grupei s-a consfinţit printr-un categoric 6-0 în deplasare cu Progresul Pecica (L3).

Din sferturile de finală, deja băieţii lui Maxim au început să scrie istorie cu litere mari! Un 4-0 de poveste cu CFR Cluj, urmat de un 3-1 cu FC Voluntari în semifinale, când, deşi egalaţi, ardelenii au avut forţa să se desprindă.

Hergheligiu a marcat golul decisiv, la loviturile de departajare, în finala Cupei României, disputată de hunedoreni contra gălăţenilor antrenaţi de Dorinel Munteanu.

Cine se califică în sferturile de finală ale EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
19:08

Foto„Hagi, mai mare decât Cruyff!” Mesaje fabuloase afişate de fanii României la meciul cu Olanda, din optimile EURO 2024

18:46

Gigi Becali a dezvăluit motivul incredibil pentru care Florinel Coman ratează România – Olanda: „Aşa mi-a zis”

18:10

Motivul ireal pentru care Adrian Mutu nu a ajuns la Munchen, la România – Olanda: „E incredibil! Aveam bilete!”

17:15

LIVE TEXTRomânia – Olanda 0-0, în optimi la EURO 2024. Ianis Hagi şi-a spart capul după ce a fost lovit cu cotul. Început nebun de meci

17:12

Gabriela Ruse a fost eliminată în primul tur la Wimbledon 2024! Elena Rybakina, victorie fără emoţii la All England Club

16:44

Trei echipe din Bundesliga, pe urmele unui tricolor! Ce jucător al României poate prinde transferul vieţii după EURO 2024

1 Foto„Echipa din spatele echipei!” Iubitele și soțiile „tricolorilor”, fotografie de colecție de la EURO 2024 2 VIDEOProgramul complet al Marelui Premiu al Austriei! Marea cursă va fi duminică, pe Antena 1 şi în AntenaPLAY (15:45) 3 FotoIanis Hagi şi soţia lui și-au dat frâu liber emoțiilor după calificarea României! Elena Tănase, copleşită! Imagine superbă 4 Slovacia – România 1-1. FABULOS! Naţionala lui Edi Iordănescu a scris ISTORIE şi s-a calificat în optimi la EURO 2024 5 VIDEOGeorge Russell a câştigat Marele Premiu de Formula 1 al Austriei! Verstappen, penalizat cu 10 secunde după ce s-a atins cu Norris 6 FotoGigi Becali, la 66 de ani! Dezvăluire incredibilă. Care este, de fapt, data de naştere a patronului FCSB: „M-am născut pe câmp!”
Citește și