Închide meniul

Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff! Ce înseamnă calificarea echipei din Liga a 2-a în finala Cupei

Alex Ioniță Publicat: 17 aprilie 2024, 21:37

Reclamă
Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff! Ce înseamnă calificarea echipei din Liga a 2-a în finala Cupei

Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff

Corvinul Hunedoara / Hepta

Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff! Echipa din Liga a 2-a a reușit o performanță uriașă, însă calificarea echipei de sub furnale, în finala Cupei, nu este o veste bună pentru primele 6 din Liga 1.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Formația antrenată de Florin Maxim s-a calificat în finala Cupei după 3-1 cu FC Voluntari, în prima semifinală a competiției. Partida de la Hunedoara a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Cum le-a dat Corvinul o lovitură uriașă cluburilor din playoff

Chiar dacă nu are drept de promovare în Liga 1, Corvinul Hunedoara poate juca în Cupele Europene. Singura formație din Cupă care nu putea să joace în Europa era FC Voluntari, din cauza faptului că oficialii nu au obținut licența.

În situația în care ilfovenii reușeau să ridice trofeul, locul 3 din playoff-ul Ligii 1 ar fi dus la calificarea în premilimariile UEFA Europa League, în timp ce poziția a 4-a ar fi dus la barajul pentru cupele europene.

Astfel, vestea calificării hunedorenilor vine ca o veste proastă pentru echipele din playoff, care se luptă pentru poziția a 2-a și a 3-a.

Reclamă

Pentru calificarea în preliminariile UEFA Europa League se vor lupa acum Corvinul, U Cluj și Oțelul Galați. De menționat este faptul că formația care va câștiga Cupa va intra în primul tur al calificărilor.

Corvinul a scris istorie

Corvinul Hunedoara a scris istorie și s-a calificat în finala Cupei României! „Echipa de sub furnale” a trecut de FC Voluntari și a scris o pagină importantă în istoria fotbalului românesc.

Echipa lui Florin Maxim a învins-o în semifinale pe FC Voluntari, cu scorul de 3-1. Partida de pe stadionul „Michael Klein” a fost în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Corvinul Hunedoara a egalat performanța recentă a celor de la Hermannstadt, care a fost ultima echipă de Liga a 2-a ajunsă în finala Cupei României.

Sibienii se calificau în ultimul act, din postura de club din al doilea eșalon, în anul 2018. Atunci, în sferturi sibienii treceau de FCSB, scor 3-0, iar în semifinale o eliminau pe Gaz Metan Mediaș.

Totuși, echipa din Sibiu avea să piardă finala cu Universitatea Craiova, scor 0-2.

Înainte de Hermannstadt, ultima echipă din Liga a 2-a calificată într-o finală de Cupă a României a fost FC Baia Mare. Se întâmpla în sezonul 1981/1982, atunci când echipa din al doilea eșalon pierdea cu Dinamo, cu scorul de 2-3, dar se califica în Cupa Cupelor!

Pe plan european, băimărenii au avut o „dublă” de foc cu Real Madrid, pierdută cu scorul de 2-5, chiar dacă la Baia Mare scorul a fost de 0-0!

În istoria fotbalului românesc, Cupa României a fost câștigată de 4 echipe de Liga a 2-a:

Metalul Reșița (2-0 cu Dinamo, în 1954), Arieşul Turda (2-1 cu Rapid, în 1961), Chimia Râmnicu Vâlcea (1-1 şi 3-0 la rejucare cu Constructorul Galaţi, formaţie din liga a treia, în 1973) şi Rapid (2-1 după prelungiri cu Universitatea Craiova, în 1975)

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:30 LIVE VIDEOSlovenia – România se joacă ACUM, în AntenaPLAY, la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 13:17 EXCLUSIVDecizia luată de conducerea Rapidului după umilinţele din play-off 12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” Vezi toate știrile
Citește și