Închide meniul

FRF a anunţat noul format al Cupei României! Schimbări din sezonul viitor

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 23 mai 2022, 16:48

FRF a anunţat noul format al Cupei României! Schimbări din sezonul viitor

FRF a anunţat noul format al Cupei Românei

Sepsi sărbătoreşte câştigarea Cupei României / Hepta

FRF a anunţat noul format al Cupei României, care va intra în vigoare din sezonul viitor, 2022-2023. Schimbarea majoră este introducerea unei faze a grupelor în locul optimilor de finală. Vor participa 24 de echipe, acestea fiind împărţite în patru grupe a câte şase formaţii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Premiile totale puse în joc în noua competiţie sunt în valoare de 1,2 milioane de euro plus TVA, cu 50% mai mult decât în ediţia care a avut finala în acest an.

FRF a anunţat noul format al Cupei României

Competiţia are ca debut faza regională. Reprezentantele judeţelor ţării, cele 42 de echipe, vor fi împărţite în 7 zone. Cele 7 câştigătoare regionale merg în turul al doilea. În manşa a doua vor intra 69 de echipe din Liga 3, rezultând un număr total de 76 de echipe.

Celor 38 de câştigătoare ale meciurilor din turul al doilea li se vor adăuga alte 19 echipe din Liga 3 şi una din Liga 2, rezultând 58 de formaţii.

În turul al treilea vor rezulta 29 de formaţii câştigătoare, unde se vor adăuga 19 echipe din Liga 2, pentru un total de 48 de formaţii.

Reclamă

Play-off-ul înlocuieşte faza 16-imilor de final şi vor intra cele 24 de câştigătoare ale turului al treilea plus 8 echipe din Liga, altele decât participantele în play-off şi ocupantele primelor două locuri în play-out, pentru un total de 32 de formaţii.

După play-off, din care rezultă 16 echipe, urmează faza grupelor, în care vor intra direct şi cele mai bune opt formaţii din Liga I.

Cele 24 de echipe rămase în competiţie vor fi împărţite în 4 grupe a câte 6, câte două din urnele valorice 1, 2 şi 3.

Reclamă 4 / 0/3

Vor rezulta, trei meciuri pentru fiecare echipă, cu câte o adversară din fiecare urnă valorică. Primele două echipe din fiecare grupă se califică în faza sferturilor de finală.

Cupa României se va încheia cu fazele sferturilor, semifinalelor şi cu finala. Acestea se dispută toate într-o singură manşă. Vor fi 11 date pentru meciurile din Cupa României, iar faza grupelor se va încheia în decembrie, conform frf.ro.

Sepsi Sf. Gheorghe – FC Voluntari 2-1

Sepsi Sf. Gheorghe a învins-o pe FC Voluntari cu 2-1 și a devenit noua câștigătoare a Cupei României. Acesta este primul trofeu al echipei covăsnene, înfiinţată cu doar 11 ani în urmă.

Marius Ștefănescu a fost eroul lui Sepsi Sf. Gheorghe în finala cu FC Voluntari, 2-1. Mijlocasul în vârstă de 23 de ani a reuşit să marcheze cele două goluri şi a făcut-o pe Sepsi câştigătoarea Cupei.

Sepsi Sf. Gheorghe s-a calificat în Conference League şi că nu va mai participa la barajul pentru accederea în competiţie, în care se vor duela Universitatea Craiova și FC Botoșani.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță Vezi toate știrile
Citește și